Muayene - Hafif Kusur Sorunsalı - Cam Filmi

thelordof

Paylaşımcı Üye

İsim
Samet
Araç
Tiguan Elegance 1.5TSI evo2
Selamlar,

Bugün ilk muayenemizi olduk.

2 hafta önce yetkili serviste far ayarı yapılmasına rağmen kısa ve uzun hafif kusur demeleri komedi gibi.

Ön camda şeffaf film olmasına rağmen yazıldığını ilk defa gördüm. İl ile şubeden şubeye değişiyordur belki de. Bir sonra ki muayeneye kadar söktürünüz diyor.

Muayene yapılan şehir Ankara.

Önümüzde ki yıldan itibaren Turka gelince bakalım ne olacak

Ekli dosyalar

• 108473.jpg
    108473.jpg
    157.1 KB · Görüntüleme: 28
Son düzenleme:

Selamlar,

Bugün ilk muayenemizi olduk.

2 hafta önce yetkili serviste far ayarı yapılmasına rağmen kısa ve uzun hafif kusur demeleri komedi gibi.

Ön camda şeffaf film olmasına rağmen yazıldığını ilk defa gördüm. İl ile şubeden şubeye değişiyordur belki de. Bir sonra ki muayeneye kadar söktürünüz diyor.

Muayene yapılan şehir Ankara.

Önümüzde ki yıldan itibaren Turka gelince bakalım ne olacak

Hayırlı olsun…
Ön cam için eskisi gibi esnek değiller iyi geçmişsin…

hafif kusur yazsa ne yazmasa ne önemli olan sonuc

hafif kusur yazsa ne yazmasa ne önemli olan sonuc

Bilgilendirme amaçlı bir şey söyleyeceğim aslında önemli bir konu ama hiç dillendirildiğini görmedim

Yangın tüpü yok mesela (hiçbir muayeneye giderken tüp koymadım)
Allah korusun bir yangın çıktığında araç pert olacaksa kasko poliçesi tüv kayıtlarında bu araçta zorunlu yangın tüpü bulunmuyor diyip muafiyet uygulayabiliyormuş

Standart dışı süspansiyon da bir örnek. Oldu ki araç kazaya karıştı tüv kayıtlarında eğer hafif kusur olarak alçak helezon yazarsa, kasko ödeme yaparken araçtaki bu hafif kusuru öne sürerek muafiyet uygulayabiliyormuş veya karşılayamayabiliyormuş

Ön camda film var olarak muayenede hafif kusur işlenmiş. Allah korusun bir yayaya çarpsa olay yargıya taşınsa şayet, aracın geçmiş tüv kayıtlarında ön camda film olduğu yağmurda veya karanlıkta olası bir yaya veya maddi yaralanmalı kazada ileri seviyede ağır yaptırımları olabilir

Daha farklı yaptırımlar duymuştum ama aklımda kalanlar bunlar hocam. Ama anladığım kadarıyla büyük olay olması lazım pert , tutanağa itiraz veya adli mahkemeye taşınmış bir durum gibi

Raporda açık ve net belırtmısler
Tescil kaydında yer alan araç numarası okunabılır durumda degıldır dıye
Demek kı ön camda kı film den okunamamıs

Bilgilendirme amaçlı bir şey söyleyeceğim aslında önemli bir konu ama hiç dillendirildiğini görmedim

Yangın tüpü yok mesela (hiçbir muayeneye giderken tüp koymadım)
Allah korusun bir yangın çıktığında araç pert olacaksa kasko poliçesi tüv kayıtlarında bu araçta zorunlu yangın tüpü bulunmuyor diyip muafiyet uygulayabiliyormuş

Standart dışı süspansiyon da bir örnek. Oldu ki araç kazaya karıştı tüv kayıtlarında eğer hafif kusur olarak alçak helezon yazarsa, kasko ödeme yaparken araçtaki bu hafif kusuru öne sürerek muafiyet uygulayabiliyormuş veya karşılayamayabiliyormuş

Ön camda film var olarak muayenede hafif kusur işlenmiş. Allah korusun bir yayaya çarpsa olay yargıya taşınsa şayet, aracın geçmiş tüv kayıtlarında ön camda film olduğu yağmurda veya karanlıkta olası bir yaya veya maddi yaralanmalı kazada ileri seviyede ağır yaptırımları olabilir

Daha farklı yaptırımlar duymuştum ama aklımda kalanlar bunlar hocam. Ama anladığım kadarıyla büyük olay olması lazım pert , tutanağa itiraz veya adli mahkemeye taşınmış bir durum gibi
sigortacıya sordum evet dedi. bir seyi de bilme be kardesim

motor numarası farklı hocam ön camdaki şasi numarası. onu sallamıyorlar. far ayarını ve cam filmini de %90 herkese yazıyorlar.

Lazerli far ayar cihazlarındaki gibi, lazerle terazileme işlemi yapamadıkları için bütün araçların far ayarları hatalı çıkıyor tüvtürkte. Direk cihazı farın önüne alıp far ayarına bakılmaz. Cihazın araca tam dik konumda bakması gerekir. Bunu da lazerle terazileyerek yapabilirsiniz. Kendi bilgisizliklerini ve teknik yetersizliklerini millete kusur olarak yansıtıyorlar. Tüvtürkte ki, zeminde sabit ray üzerinde hareketli cihazlar eski nesil 90'ların teknolojisi.

Merak ediyorum; muayeneden hiç farları hatasız geçen oldu mu? Bence bu adamların far ölçüm makinaları bozuk. Üretim bandından yeni çıkan aracı bile soksan onun farına da kusur bulurlar

Merak ediyorum; muayeneden hiç farları hatasız geçen oldu mu? Bence bu adamların far ölçüm makinaları bozuk. Üretim bandından yeni çıkan aracı bile soksan onun farına da kusur bulurlar
Far cihazı paralel yayda gidiyor ancak araç farları cihaza paralel olarak hizalayamıyorlar. Makine doğru göremez vallahi.

Camda ki şaşe numarasını diyorsanız filmle alakası yok ki hocam. O kısma kadar film çekilmiyor diye biliyorum.

Motor numarasını nasılsa okuyamıyorlar anlamıyorum. Araç her yeri temiz olsada. 😪

motor numarası farklı hocam ön camdaki şasi numarası. onu sallamıyorlar. far ayarını ve cam filmini de %90 herkese yazıyorlar.
Muayene de, Ön cam filmini herkese yazıyorlar mı? Bir sonra ki muayene bakalım nasıl olacak

Camda ki şaşe numarasını diyorsanız filmle alakası yok ki hocam. O kısma kadar film çekilmiyor diye biliyorum.

Motor numarasını nasılsa okuyamıyorlar anlamıyorum. Araç her yeri temiz olsada. 😪
Motor no kolay okunabilen bir yerde değil sanırım ondan.

Film konusunda yasada koyuluk sınırını deseler herkes rahatlayacak, ona göre yaptırırız milletçe.

Ekli dosyalar

• 108523.jpg
    108523.jpg
    175.1 KB · Görüntüleme: 9

Geri