1.6 TDI Golf 7 Turbo Sorunu-Limp Mode-P00AF

aozbas

Üye
İsim
Abdullah
Merhaba arkadaşlar,

Golf 7 1.6 TDI aracım 3 aydır bazen P00AF arıza kodu verip limp moda giriyior.

Önce VNT aktüatörünün milinin mafsalı sıkışıyor olabilir diye mafsal kısmını WD 40 ile yağladım, balata spreyi ile duruladım sonra yanmaz seramik gres sürdüm. Sorun devam etti.

N75 valfini yenisi ile değiştirdim. Sorun devam etti.

VNT aktütörü söktüm. VNT kanatlarını oynatan kolu elimle oynattım sıkışma yok. Aktüatorun mili ile VNT kolunu birleştiren mafsal oynak, sıkışma yok (zaten burayı yağlamıştım)

VNT aktüatörünü değiştirdim. Sorun devam etti.

Yeni takılan N75 test edildi, bobin sağlam, diyafram sağlam, elektrik tesisatı sağlam.
Yeni takılan VNT aktüatör test edildi, diyafram sağlam, sensör sağlam, sensör voltajı rod konumuna göre 1,0 volt ile 4,1 volt arasında
Aracın ürettiği vakum ölçüldü, 660 mmhg, stabil, zaten fren sertleşmesi felan yok.
Vakum hatlarında kaçak yok
VAGCOM ile turbo adaptasyon başarılı oluyor.
Araç arıza vermediğinde çekişte hiç sorun yok, turboda ıslık yok, yağ kaçağı yok yani turbo da o açıdan sağlam.

AMA

3 aydır bu beladan kurtulamıyorum. Olur olmaz zamanlarda (bazen sabit hızda 1500-2000 devir giderken, bazen hızlanırken vs) kızdırma bujisi ışığını yakıyor. P00AF arıza kodunu veriyor ve limp moda giriyor.

Yetkili servis aracı bırak 3-5 gün bakalım diyor:)

Araçta yazılım yok, iptal edilen birşey yok. Stok neyse o.

Başında böyle bir bela olan veya kurtulan arkadaşlardan yorumlarını beklerim.

Başıma gelmedi ama bana mekanik bir sorundan çok sensör veya tesisatlık bir problem gibi duruyor

Aracınız kaç kilometrede bilmiyorum ama emme manifoldundan bile turbo arızaya düşüyor olabilir ben 224 binde söktüm epey bi tıkanmış petekleri balçık gibi olmuştu

Upvote 0
Sizin araçta manifold içindeki intercooler peteklerimi balçık gibi olmuş?

Upvote 0
Yapılacak kontrollerin hemen hepsini yapmışsınız.Vakum hattını kontrol etmişsiniz fakat basınç hattı ne durumda ?Maf ve map sensör temizliği ve kontrolü yapıldı mı?Emme manifoldu eğer kısa kullanımlar çoksa ve doğru yağ kullanılmamışsa aşırı derecede dolabiliyor (kurum+yağ buharı sebebiyle) fakat bunun turboyu limp moda sokacağını sanmam.2011 de aldığım tdci C max ta bu temizliği kendim yaptım kaşık kaşık balçık çıkarttım manifolttan.Konuya gelirsek sadece p00Af kodunu mu alıyor araç ?Bazen sorunun kaynağı soket ,sensör yada alakasız bir parça da olabiliyor ,dpf yada egr valfi de sorun çıkartmaya hazır dizel araçta.Uzun süre dizel turbo araç kullandım 2 yıl önce tamamen vazgeçip turbo benzine döndüm dertleri çok diye.Umarım en kısa zamanda ve en az masrafla çözülür sorun

Upvote 0
Sadece P00AF kodu alıyor. Limp mode geçmediği zamanlar aracın gidişinde hiç problem yok. Basınca uzayıp gidiyor 170-180. Sanki yeterli basınçlı hava motora giriyor gibi. Ama yinede ilk iş manifolda bakmak olacak. Belki azda olsa bir tıkanıklık varsa turbo arızalı gibi gösteriyordur. Vagcom ile istenen basınç ile gerçek basınç değerlerini inceleyim.

Upvote 0
Sizin araçta manifold içindeki intercooler peteklerimi balçık gibi olmuş?
Değişmeden önce ilaçla temizlik yaptırmıştım onunda etkisi ile iyice tıkandı söktüğümüzde kötü durumdaydı araba gitmiyordu zaten ama arıza koduda vermiyordu değiştirince düzeldi

Upvote 0
Sadece P00AF kodu alıyor. Limp mode geçmediği zamanlar aracın gidişinde hiç problem yok. Basınca uzayıp gidiyor 170-180. Sanki yeterli basınçlı hava motora giriyor gibi. Ama yinede ilk iş manifolda bakmak olacak. Belki azda olsa bir tıkanıklık varsa turbo arızalı gibi gösteriyordur. Vagcom ile istenen basınç ile gerçek basınç değerlerini inceleyim.
Ayrıca n75 valfi değişimde hortumların yerinin karışmasıyla aylarca sorun arayan biri olmuştu.Akılda bulunsun

Upvote 0
Öncelikle geçmiş olsun. Düşük bir ihtimal ancak araç kullanımdan dolayı bazen kendini korumaya alıyor. Tam olarak nasıl işliyor ne yazık ki ancak başıma iki kez gelmişti, araç çok sarsıldığında vb. araç kendini otomatik korumaya alabiliyor. Bir gün normal giderken bir aradan kaçmam gerekmişti, araç hem bozuk yol hem de üstüne çukura düşünce direkt kızdırma yakıp 60km/h üstünü geçmemeye ve belirli bir devirde takılıyordu, daha öncesinde turbo hortumu patlatmıştım dedim herhalde yine aynısı oldu, servise gösterdiğimde ''araç kendini korumaya almış herhangi bir mekanik elektronik arıza yok'' demişlerdi. Hata kodunu memorye atıyodu zannedersem. Her şeyin üstüne bi de N75 valfim ötüyordu bi sıkıntısı vardı -zannedersem kronik çoğu TDI araçta N75 buzzer diye geçiyor bu arıza- ancak servis düzelttiğinde bir daha hiçbir sıkıntı yaşamadım (Bu ötme sesine bir çare bulamadılar hala aynı ama araçta herhangi bir değişiklik yok ilk günkü gibi). Yetkili servis gördü mü aracı? Anladığım kadarıyla arıza tespit vs. kendiniz yapmışsınız. Bu problemi 2021'de yaşamıştım hala da sorunsuz binerim. Çok düşük bir ihtimal dediğim gibi sizde sürekli oluyorsa daha farklı bir problem var gibi görünüyor, ama yine de başıma geleni belirtmek istedim. Tekrardan geçmiş olsun diyor, keyifli sürüşler diliyorum.

Upvote 0

Geri