2017 Golf Highline 7.5 6000 km

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Biadse
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Biadse

Üye
İsim
Adem
Uzunca bir süre kapalı garajda yatan aracımı 2450 km de bakımlarını yapıp 5 ay dır aktif kullanmaya başladım, şuan 6000 km de,
Ne kadar eder...?

Ekli dosyalar

• 1791288723204.jpg
    1791288723204.jpg
    561.1 KB · Görüntüleme: 68

Uzunca bir süre kapalı garajda yatan aracımı 2450 km de bakımlarını yapıp 5 ay dır aktif kullanmaya başladım, şuan 6000 km de,
Ne kadar eder...?
Araba ne kadar süre yattı ?

yattı dediğim yol gitmedi, marşa basıldı senede 3-5, sefer ilk bakımı 2024 de yetkili servisde yapıldı, son bakımı geçen mayıs da yapıldı.
nasıl yani? yıla göre bakım yapılmadı mı?

yattı dediğim yol gitmedi, marşa basıldı senede 3-5, sefer ilk bakımı 2024 de yetkili servisde yapıldı, son bakımı geçen mayıs da yapıldı.
İlk bakımın 7 yıl sonra yapılması motor için talihsiz olmuş. 1900 tl civarı yüksekten bir fiyat yazıp sonrasında düşülebilir. Bilgi olması açısından 2026 model sıfır Golf 8.5 Life araçlar 2150 tl civarından satılıyor bayide.

Araba benzinli mi dizel mi ?

Ne kadar eder...?
Maşallah ancak bu araçta şanzuman yağı detaylı motor bakımı triger ağır bakımı devirdaim fren hidroliği derken yapılacaklar listesi uzuyor çünkü bu sayılanlar km'ye göre değil yıl bazlı da değişen parçalar ve sıvılar . Ne kadar edeceğini bilmiyorum golf piyasasını çok bilmiyorum ama maşallah tekrardan

Henüz 6.000 km’deki araçta triger değişimi, devirdaim değişimi gibi işlemlere gerek yoktur.

Sadece antifriz değişimi gerekebilir. Antifriiz dolum (genleşme kabının) kapağını açıp büyük boy mama tipi enjektör ile 30-40 ml. örnek alıp, aydınlık bir ortamda rengi kontrol edilmelidir.

Sıvının rengi pembe ise sorun yoktur, rengi hafiften turuncuya çalıyorsa veya tamamen turuncu ise veya başka bir renk ise kısa süre içersinde değişmesi gerekir.

Fren hidroliği kesinlikle değişmesi gerekir.

Henüz 6.000 km’deki araçta şanzıman yağı değişimine gerek yoktur.

Araba 7 yıl hiç yağ değişimi yapılmadığı için ardından yağ değişimi yapılarak 3.500 km yol yapılmış.

Araba çok uzun sürüreler 7 yıl yağ değişmediği için kalıntılardan kurtulmak ve motorun sağlığı için 2.ci kez motor yağı ve yağ filtresi değişimi yapmak motor için önemlidir.

• Beğen
Tepkiler: RKR

Geri