Golf 5 1.4 Tsi Tekleme - Al Ver Sorunu

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Golfcu02
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Golfcu02

Üye
İsim
Abdullah
Araç
Golf
Herkese selamlar. 1.4 tsi golf'ümde bir sorun yaşıyorum ama her zaman değil, olunca da can sıkıyor hâliyle.

Araçla hareket ettim, 2'ye attım, hafif gazla hızlanayım dediğimde araç nefes alır verir gibi sarsılıyor, gazdan ayağımı çekmişim ve geri basmışım gibi tepki veriyor. Bunu sadece 2. Vitese attığımda değil 3 veya 4. Viteste de yapıyor ama genel olarak 2'de fark ediyorum. Kabinde sarsılıyorum bayağı.

Ayrıca özellikle 2. Viteste hafif gazda sabit ilerleyeyim dediğimde araç sallana sallana gidiyor gaza biraz fazla basmayınca gitsem mi gitmesem mi modunda gibi.

Bujiler en fazla 10 bin, bobinler de en fazla 25 bin km önce yetkili serviste değişti. Özel servise götürdüm başka bobin bujiyle denedi durum aynıydı zaten 0 sayılır iki parça da ve orijinal servis malı. Triger de 25 bin km önce yetkili serviste değişti.

Sorun neden olabilir acaba, acemice düşüncelerim hava kaçağı veya şu map maf sensörleri vs var ya onların temizlenmesi gerektiği yönünde ama bilemiyorum, sizlere danışmak istedim.

Performanslı kullanımda hiçbir problem yok, gaza hafif sert basınca da sorun yok, hafif gaz verip hızlanırken ve sabit hızda ilerlerken sorun yaşıyorum. Bilgilerinizi paylaşırsanız çok sevinirim. 😊

Sorun neden olabilir acaba, acemice düşüncelerim hava kaçağı veya şu map maf sensörleri vs var ya onların temizlenmesi gerektiği yönünde ama bilemiyorum, sizlere danışmak istedim.

Öncelikle yukarıda belirttiğiniz gibi sensör temizliği ve turbo basınç-emiş hattı kontrolü olmalı.Tabi dtc kodlarını okuyup not edip silerek tekrar okuma yol gösterici olacaktır.İş bilmez birine denk gelirseniz teşhis koymadan parça değişimiyle paranızı çöpe atabilir aman dikkat

Upvote 0

Öncelikle yukarıda belirttiğiniz gibi sensör temizliği ve turbo basınç-emiş hattı kontrolü olmalı.Tabi dtc kodlarını okuyup not edip silerek tekrar okuma yol gösterici olacaktır.İş bilmez birine denk gelirseniz teşhis koymadan parça değişimiyle paranızı çöpe atabilir aman dikkat
Yorumunuz için teşekkür ederim hocam. Özel servise götürmüştüm, buji bobin sorunu gibi duruyor dediler ben ısrarla buji bobin yeni değişti sayılır ve orijinal servis malı dedim. Yine durum aynı olunca kendi parçalarımı geri taktırdım artık. Cihaza da bağladılar problem görünmedi o gün. Dediğiniz gibi tamam deyip çıkıp gitsek boşuna bobin buji değişecekti, para boşa gidecekti.

Hava kaçağı olsa gaza sert basınca da sorun olmaz mıydı diye de aklıma takıldı ama siz ne dersiniz hocam? Map sensörünün temizliğiyle ilgili de yorumlar okumuştum o sebepten onu da düşündüm bilmiyorum bir sensör temizliği bu sorunları çözer mi?
Subap piston sorunu vs olmasın da..

Upvote 0
Yorumunuz için teşekkür ederim hocam. Özel servise götürmüştüm, buji bobin sorunu gibi duruyor dediler ben ısrarla buji bobin yeni değişti sayılır ve orijinal servis malı dedim. Yine durum aynı olunca kendi parçalarımı geri taktırdım artık. Cihaza da bağladılar problem görünmedi o gün. Dediğiniz gibi tamam deyip çıkıp gitsek boşuna bobin buji değişecekti, para boşa gidecekti.

Hava kaçağı olsa gaza sert basınca da sorun olmaz mıydı diye de aklıma takıldı ama siz ne dersiniz hocam? Map sensörünün temizliğiyle ilgili de yorumlar okumuştum o sebepten onu da düşündüm bilmiyorum bir sensör temizliği bu sorunları çözer mi?
Subap piston sorunu vs olmasın da..
Bakımları tam herşeyi yeni 1.5tsi Arteon'umda da bu olay var . Düşük hızda giderken özellikle 2-3 vites arası hızlarda gazı aniden bırakınca araç bir çöküyor öne arkaya al ver yapıyor . Bu durumun motorun emisyon standartları için yakıtı sıfıra anlık indirmesiyle ilgili olduğu savunulmakta . Zira aracımın herşeyi tam tüm bakımları yeni ve orjinal parçalarla yapıldı . Yetkili Serviste ve özel serviste de kontrol ettirdiğimde araçta hiçbir sıkıntı olmadığını söylediler . Daha da fazla irdelemeye gerek olmadığını düşünüyorum . Yapılacak herşey yapıldıysa geriye kalan semptomları aracın kendisine mal edip yola devam edin .

Upvote 0

Geri