1.4 TSI – Yağda ve Egzozda Benzin Kokusu, Motor Sarsıntısı ve Gürültülü Çalışma

Oguzhann52

Üye
İsim
Oğuzhan
Araç
golf
Merhaba arkadaşlar,

2015 Golf 7 1.4 TSI (CXSA) manuel aracımda bir süredir çözemediğim bazı sorunlar var. Tecrübeli arkadaşların fikirlerini almak istiyorum.

• Motor yağında belirgin şekilde benzin kokusu var.
  • Özellikle ilk çalıştırmada egzozdan yoğun benzin kokusu geliyor.
  • Rölantide belirgin bir devir dalgalanması yok ancak motor sarsıntılı çalışıyor.
  • Motorun çalışma sesi son zamanlarda belirgin şekilde arttı. Kaputu açtığımda adeta dizel motor gibi gürültülü ve titreşimli çalışıyor.
  • Aracı ilk aldığımda motor gerçekten çok sessiz ve düzgün çalışıyordu.
  • Şikâyetler yaklaşık 105.000 km civarında başladı. Şu an araç 114.000 km’de.
  • Önceki sahibi triger setinin 100.000 km’de değiştiğini söyledi. Ancak triger değişiminde sente ayarının doğru yapılıp yapılmadığını veya zamanlamanın kontrol edilip edilmediğini bilmiyorum.
  • Ayrıca serviste bujiler orijinal bujilerle değiştirildi, ancak sarsıntı ve diğer şikâyetler devam ediyor.

Bu konuda benzer sorun yaşayan veya CXSA motora hâkim arkadaşların yardımlarını ve fikirlerini bekliyorum. Sizce nereden başlanmalı, hangi kontroller yaptırılmalı?

Şimdiden yardımcı olan herkese teşekkürler.

Merhaba hocam Tsi motorda sente ayarının bilgisayarla yapılması lazım sanırım. İzlediğim bir videoda ayarın çok hassas bir şekilde yapıldığını görmüştüm

reset garaj çekmişti videoyu kendileriyle bir görüş istersen senteyi kontrol etsinler sarsıntı ve sesin sebebi genelde sente bozukluğu çıkıyor.

Kayışlı olanlarda (1.2 1.4 1.5) VAS 611 007 sente cihazı lazım. Eğer sentesi kaçık ise bu cihaza sahip bir servsite kontrol ettirebilirsiniz. Yetkili servis bu sene yaz ayında yaklaşık 18bin tl sadece SENTE ayarı için işçilik ücreti çıkardı.

Merhaba hocam Tsi motorda sente ayarının bilgisayarla yapılması lazım sanırım. İzlediğim bir videoda ayarın çok hassas bir şekilde yapıldığını görmüştüm

reset garaj çekmişti videoyu kendileriyle bir görüş istersen senteyi kontrol etsinler sarsıntı ve sesin sebebi genelde sente bozukluğu çıkıyor.
Reset garaj ile görüştüm aracı getirin bakalım dediler 8.000₺ gibi bir ücreti varmış sente ayarının

Kayışlı olanlarda (1.2 1.4 1.5) VAS 611 007 sente cihazı lazım. Eğer sentesi kaçık ise bu cihaza sahip bir servsite kontrol ettirebilirsiniz. Yetkili servis bu sene yaz ayında yaklaşık 18bin tl sadece SENTE ayarı için işçilik ücreti çıkardı.
Trigeri değiştiren usta büyük ihtimalle kara düzen değiştirdi reset garaj ile görüştüm aracı götürüp göstericem

Trigeri değiştiren usta büyük ihtimalle kara düzen değiştirdi reset garaj ile görüştüm aracı götürüp göstericem
Sensörleri de kontrol ettirmenizi tavsiye ederim; map, maf, selenoid valfi, pcv valfi vs

Son düzenleme:
Bildiğim kadarıyla 1.4 TSİ larda sente ayarı krank kilitleme pimi +eksantrik kilitleme aparatı kullanılarak yapılıyor.Pc ile Sente ayarı 1.5 tsı larda yapılıyor diye biliyorum

Bildiğim kadarıyla 1.4 TSİ larda sente ayarı krank kilitleme pimi +eksantrik kilitleme aparatı kullanılarak yapılıyor.Pc ile Sente ayarı 1.5 tsı larda yapılıyor diye biliyorum
Hocam evet haklısınız fakat her 1.4tsi için gerekmiyor. Kayışlı modellerde EA211lerde gerekiyor, EA111 zincirlerde gerekmez.

sürekli gittiğim ustaya bunu göstersem işimi bana mı öğretiyorsun diyip kendi bildiğini okuyacak en iyisi işi bilene gitmek lazım
Biz de işi bilene gidelim dedik senteyi kaçırmışlar. 1-2 hafta sonra fark ettik aracın sesi değişti. Geri götürdük senteyi kaçırmışız dedi düzelttiler çok şükür 😅

Geri