PARK ETME

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan akela
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

akela

Yeni Üye
İsim
özkan
Araç
Golf 8.5 Life 1.5 eTSI
herkese iyi forumlar aklımda tek bir soru var bu aracı park ederken neler yapmalıyım?
aracı alalı bir hafta oldu ve kullandığım ilk otomatik araba nelere dikkat etmeliyim?
aldığımdan beri sadece star-stop tuşundan park ediyorum kendi otomatik P alıp el frenini çekiyor bu araç için doğru mu ?
önerilerinizi ve yapmam gerekenleri söylerseniz sevinirim.

Merhaba hocam. en doğrusu önce boşa alıp el frenini çekip ayağını frenden çekip arabanın yükünü frenlere bindirip sonra P konumuna alıp arabayı kapatman.

yokuşta değilse düzde doğrudan park a alıp el frenini çekebilirsin.

Park kilidi öyle hemen bozulacak bir şey değil ama yine de bu şekilde alışkanlık kazanırsanız iyi olur

Merhaba hocam. en doğrusu önce boşa alıp el frenini çekip ayağını frenden çekip arabanın yükünü frenlere bindirip sonra P konumuna alıp arabayı kapatman.

Park kilidi öyle hemen bozulacak bir şey değil ama yine de bu şekilde alışkanlık kazanırsanız iyi olur
hocam autohold açık denedim ama çözemedim bugün yaptım ama sanırım beceremedim gibi boşa aldım sonra el freni çektim p bastım kontak kapattım ama p ve el freni ışığı yanmadı gibi eksik birşey yaptığımı düşünüp tekrar çalıştırıp stop ettim

Yeni araçlarda gerek yok direkt butondan arabayı kapayınca kendi bindiriyor el frenine

Yanlışsam düzeltin

eğer böyleyse içim ferahlar diğerini denedim önce n sonra el freni sonra p denedim ama olmadı gibi lütfen bilgilendirin

Elektronik el freni varsa n ye almayı falan manasız buluyorum.
Bir dönem de ışıklarda durunca vitesi n ye alın, otomatik vites araçta yük binmesin furyası vardı. Halbuki bu olay dsg için geçerli değildi bile :)

Yıllardır n ye alıp el freni çekmedim, çekmeyi de düşünmüyorum. Hatta mk8de pye bile almadan start stop butonuyla stop ediyorum direkt.

Kavramaya durduktan sonrasından ziyade hareket halinde nasıl baktığınız mühim. Akşama kadar gazla, sıkıştır kavramayk ısıt, eve gelince N ye alıp el freni çekip sonra p ye çekerek kendini affettir gibi geliyor :D

Autohold devrede kullanıyorsanız gerek yok o kadar detaya.
Hatta şöyle bir şey söyleyim, durduğumuzda start stop devri sıfıra indirmişken araçtan inip uzaklaşırsak araç kontağı kendi kapatıyor. Geri döndüğümde ben bu kontağı açık bırakmıştım oluyorum her defasında.

hocam arabayı durdurduğunda N ye al el frenini çek sonra ayağını frenden çek,frene tekrar bas P ye al stop et.N ye alıp el freni çekmediğinde az bi eğim varsa direk zaten kaydırma etkin diye uyarı çıkar,auto hold oldugu için.Diğer arkadaşların dediği gibi bencede gerek yokta alışkanlık olmuş bendede hep öyle yaparım.

p ye de basmanıza gerek yok düz zeminse direkt kapatabilirsiniz. diğer türlü de d modundan p ye direkt alın zaten el frenini çekiyor

Autohold devrede kullanıyorsanız gerek yok o kadar detaya.
Hatta şöyle bir şey söyleyim, durduğumuzda start stop devri sıfıra indirmişken araçtan inip uzaklaşırsak araç kontağı kendi kapatıyor. Geri döndüğümde ben bu kontağı açık bırakmıştım oluyorum her defasında.
Hem motor kapayinca bı sure sonra korumaya alıyor aküyü, hem de anahtar algilanmayinca bir süre sonra kapanıyor.

Yani havada karada suda her türlü kendi kapanıyor:)

p ye de basmanıza gerek yok düz zeminse direkt kapatabilirsiniz. diğer türlü de d modundan p ye direkt alın zaten el frenini çekiyor
Hocam çalıştırırken frene basmadan direk starta basıp ışıklar sönünce frene basıp marş veriyorum buna gerek var mı ? Yoksa direk frene basılı start a basıp çalıştırmak mı iyi

Geri