Orjinale dönmeli miyim?

Salih_Sayin

Katılımcı Üye

İsim
Salih
Aracimi onumuzdeki 6 ay ile 1 yil icerisinde satmayi dusunuyorum. Aracta gti tampon ve farlar var. Satarken orjinale donmelimiyim? Daha once orjinale donmeden satan var mi? Sorun yasayan var mi?

Orijinale dönerek daha geniş bir alıcı kitlesi bulabilirsiniz, modifiyeli araçları 35 yaş altı kitle tercih ediyor genelde. Golf zaten herkese hitap eden bir araba, kitleyi daraltmayın derim.

Gecen hafta stok r line dönüşüm yaptığım aracimi orjinaline çevirmeden o şekliyle sattım ama benim aracim neredeyse tamamen stok r line arac gibiydi
Jantlar orjinal 18 jurva
Çift j ön ledler ve r line on tampon yan marspiyel arka difuzor
Yaylari orjinal yaylardi evet belki arkadaşların dediği gibi kullanıcı kitlesi daralabiliyor
Ama benim aracimjn dönüşmüş halinin albenisi bir hayli yuksekti ve bu fiyata da yansıdı tercih sizin ben bu haliyle de gayet iyi fiyata vermiştim

Bende orjinale donme taraftariyim.Ayni sekilde bende orjinal olsun isterim hep.
Yeni konu acmadan orjinal tampona donerken braketlerden hangilari degisiyordu. Orta braket bende . Ancak diger braketlerim yok. Tamponun camurluk ile birlestigi yerdeki braketler mi degisiyordu?

Arabaya sadece cam filmi ve ppf yapılmalı. Kalan şeylerle özellikle jantlar, yaylar, tamponlar, motor ile oynanmışsa o arabaya bakmam bile.

Golf 8,5 arka difüzörü çok çirkin ama orijinali bozulmasın diye ellemiyorum.

Ben çok önemsemiyorum eğer orjinal parçalar kullanılmışsa, işçilik iyi ise, VAG grubunda az çok ne ile kaşrılacağı belli. Modern Golf 7-8 de pek sorun yaşanmıyor ancak alıcı kitleniz tabi ki daralacaktır. Alıcısı yine var ama genelde ya modifiyesiz fiyattan gidiyor ya da ilanda uzun bekliyor o araçlar.

Aracimi onumuzdeki 6 ay ile 1 yil icerisinde satmayi dusunuyorum. Aracta gti tampon ve farlar var. Satarken orjinale donmelimiyim? Daha once orjinale donmeden satan var mi? Sorun yasayan var mi?
Hocam değişken göreceli. Kimisi çakal işi seviyor renkten renge de değişiyor kimisi stock seviyor.

Geçen sene başında EIDS yokken, Aynı aracı stock olarak kendimden, yapılı olarak kardeşimden ilana koydum. (2020 sportback sport paket a3)Yapılıda Audi plakası vardı diğerinde plaka açıktı, km ye kadar bilgiler eşleşiyor bir tek semt farklı bir de orj olanın fiyatı 40.000 daha ucuzdu. Yapılmadan önceki fotoğraflarla yaptığımız ilanda 10 günde tektük arama gelirken (oda galerici) , Yapılı hali telefon yaktı haftasında kapora aldım...

Ben mk8'lerde stock arac sattıgımı hatırlamıyorum r line dışında, Şimdi 8.5 style var yapılı ilana koymayı düşünmüyorum. Yapılı olarak tüm 8 ler hızlı satıldı.

Yani şuna gelicem, sizin aracınız hangi renkse 7-7.5-8 mi dsg mi manual mi hangi kitleye hitap eder ona bakmak lazım. Yoksa yoktan yere stocka dönmek macera olur.

Örnek olarak Yapılı kırmızı 7 veya 7.5 lar patır patır satıyor mesela çakal paketler özellikle.

Örnek olarak yine 7.5'da düşük km olup yapılı ilanlar bekletiyor. Çünkü 7.5 düşük kilometre kovalayan arkadaşlar çakal araç değil de daha zarif duran araçlara yöneliyorlar genellikle yüksek rakamlar ödediği için :)

MK7 manual ise araç hiç orj dönmesine gerek yok kitlesinde müşterisini buluyor. Hatta 1.6 tdi midlineplus dönüşümler ekmek peynir gibi gidiyor.

Anlayacağınız tamamen aracınızın ne olduğuna bağlı.

Hocam değişken göreceli. Kimisi çakal işi seviyor renkten renge de değişiyor kimisi stock seviyor.

Geçen sene başında EIDS yokken, Aynı aracı stock olarak kendimden, yapılı olarak kardeşimden ilana koydum. (2020 sportback sport paket a3)Yapılıda Audi plakası vardı diğerinde plaka açıktı, km ye kadar bilgiler eşleşiyor bir tek semt farklı bir de orj olanın fiyatı 40.000 daha ucuzdu. Yapılmadan önceki fotoğraflarla yaptığımız ilanda 10 günde tektük arama gelirken (oda galerici) , Yapılı hali telefon yaktı haftasında kapora aldım...

Ben mk8'lerde stock arac sattıgımı hatırlamıyorum r line dışında, Şimdi 8.5 style var yapılı ilana koymayı düşünmüyorum. Yapılı olarak tüm 8 ler hızlı satıldı.

Yani şuna gelicem, sizin aracınız hangi renkse 7-7.5-8 mi dsg mi manual mi hangi kitleye hitap eder ona bakmak lazım. Yoksa yoktan yere stocka dönmek macera olur.

Örnek olarak Yapılı kırmızı 7 veya 7.5 lar patır patır satıyor mesela çakal paketler özellikle.

Örnek olarak yine 7.5'da düşük km olup yapılı ilanlar bekletiyor. Çünkü 7.5 düşük kilometre kovalayan arkadaşlar çakal araç değil de daha zarif duran araçlara yöneliyorlar genellikle yüksek rakamlar ödediği için :)

MK7 manual ise araç hiç orj dönmesine gerek yok kitlesinde müşterisini buluyor. Hatta 1.6 tdi midlineplus dönüşümler ekmek peynir gibi gidiyor.

Anlayacağınız tamamen aracınızın ne olduğuna bağlı.
Arac 2013 manuel comfortline. Beyaz renk. Aracta on tampon ve farlar gti. Baska da degisirsem degismem gereken bir sey yok. Arja tamponlar led stop . Onlara dokunmayacagim zaten.

@Salih_Sayin Yapılan retrofitlerin kullananın gönlünü hoş etmekten başka bir getirisi yok. Aracı satarken hiç bir maddi ekstrası olmuyor. En mantıklısı aracı satarken orjinale çevirip eklenen parçaları satmak.

Arac 2013 manuel comfortline. Beyaz renk. Aracta on tampon ve farlar gti. Baska da degisirsem degismem gereken bir sey yok. Arja tamponlar led stop . Onlara dokunmayacagim zaten.
Yarım kalan retrofitlere genelde o bölgeden kazalı muamelesi yaparlar hocam. Şahsi görüşüm ya tamamlayın yada komple oeme dönün.

Her malın alıcısı var. Pertten çıkma araçlar bile satılıyor. Bizim tercihimiz değil alıcı kitlesi var mı yok mu o önemli. Ben de asla stock olmayan araç almam, ilanına dahi bakmam ama illa böyle arayan müşteri vardır. Daha önce de yazdım ben full ppf olan araçlara dahi bakmıyorum

Geri