Dsg titreme

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Mert1234
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Mert1234

Yeni Üye
İsim
Mert
Araç
Passat b8
Arkadaşlar geçen sene aldığım passat b8 1.4 tsi act dsg aracımda 1. Vitesten 2. Vitese attığın da bir vibrasyon oluyor bunun sebebi nedir eski sahibi volant kavrama ne varsa değiştirtmiş 30 bin km olmuştur onların değişmesi de
sizce sorun nedir ? Vcds ile kavrama ne kadar aralık vs gibi bakılacak yerler varmış o şekilde sorunu anlaya bilir miyiz ?

Motor/şanzıman takozları: DSG kaynaklı sanılan titreşim bazen takozlardan çıkabiliyor bazen

Arkadaşlar geçen sene aldığım passat b8 1.4 tsi act dsg aracımda 1. Vitesten 2. Vitese attığın da bir vibrasyon oluyor bunun sebebi nedir eski sahibi volant kavrama ne varsa değiştirtmiş 30 bin km olmuştur onların değişmesi de
sizce sorun nedir ? Vcds ile kavrama ne kadar aralık vs gibi bakılacak yerler varmış o şekilde sorunu anlaya bilir miyiz ?
Kavrama ile sıkıntı varsa vcds de %90 ihtimalle çıkar

Benim Yeti'de de var. 10 sene önce satın aldığımda mekatronik ve kavrama değişmişti. Yağı, suyu, filitresi, fren hidroliği ve sadece arka balataları, ön porya bu sürede değiştirdim. Haricinde motor, dsg'ye anahtar değmedi. Yılda 7k civarında yol yapıyorum.

Önerim M (manuel) modda 1 ile kalkış yapıp, 2000 devir üzerinde 2'ye atın. Bakın yine yapacak mı? Düşüncem 1 i'den 2'ye geçişte dsg'nin erken davrandığından, kavrama, devir düştü yarım debriyaj yapma kararsızlığında kalıyor. Hatta bu sebeple, yazılımla 1'den 2'ye geçiş devrini yükseltenler de oluyor. Belki S (sport) modda da denenebilir. Durum değilmiyorsa diğer olasılıklara bakılmalı.

Geri