- İsim
- MetinK.
- Araç
- Audi A3 Sportback Tfsi 110kw Advanced Str
Bundan sonrası keyfini sürmek![]()
![]()
Aynen yalnız bagaja alışamadım
Bundan sonrası keyfini sürmek![]()
![]()
Elektrikli olduğu için mi yoksa Golfe göre az mı açılıyor?Aynen yalnız bagaja alışamadımiki kere başımı vurdum yaz günü şimşek çaktı
![]()
Hayırlı olsun metin hocam
Elektrikli olduğu için mi yoksa Golfe göre az mı açılıyor?
Bence metin hocamMuhtemelen arkası biraz basık ve daha az açılıyor olması bir de bizim boylar uzun![]()
Bence metin hocam
Maksımum açılma yukseklıgının sınırlandırılmış olmalı Sizden oncekı sahibi istegıne göre açılmayı sınırlandırmıstır
Bazı otoparklarda tavan alcak oluyor yada borular oluyor onlara çarpmaması ıcın
Buna bır bakın
Bunu nasıl kontrol edebilirim biliyormusun…
Bence metin hocam
Maksımum açılma yukseklıgının sınırlandırılmış olmalı Sizden oncekı sahibi istegıne göre açılmayı sınırlandırmıstır
Bazı otoparklarda tavan alcak oluyor yada borular oluyor onlara çarpmaması ıcın
Buna bır bakın
Hocam ne demek tekrar dan hayırlı olsunOktay hocam çok çok teşekkür ederim…
Video da yapılanları aynı şekilde yaptım ve tamamen açıldı yanı artık başımı çarpmama imkan kalmadı…
Dediğin gibi eski sahibi kendine göre ayarlamış…
![]()
Hocam ne demek tekrar dan hayırlı olsun
@metinkar Aracınız hayırlı olsun güzel günlerde ağız tadıyla kullanın. Kaputta PPF yoksa PPF kaplatmak iyi olur. Tamponlara yapmanızı radar sensörlerin görüşünü kısıtladığı için pek tavsiye etmeyeceğim.
Golf style'dan advanced premium ambiyans pro opsiyonlu yeşil renkli olanına geçtim. Yaklaşık olarak da 10 aydır kullanıyorum.A3 ile golf'ün birbirlerine göre artı ve eksileri var. Kullanmaya başladıktan sonra ilk söylediğim şey fiziksel tuşları özlemişim oldu
A3 yüksek süratte daha güvenli ve rijit bir sürüş sağlıyor. Performans konusunda ise VW geneline göre daha atik bir haritalaması var. Performans konusunda yetersiz hissettirdiği bir nokta yaşamadım. Bağımsız süspansiyonların da etkisiyle yüksek süratte tren gibi ilerliyor araç.
Dış aynaların karartmalı olması ise büyük kolaylık sağlıyor. Sevdiğim özelliklerden biri de bu.
Bana göre A3'te en büyük eksiklik ses yalıtımı. Asfalt biraz kalitesiz ise otoban hızlarında yol gürültüsü aracın içinde rahatsız edici olabiliyor. Bunun için golfün bagaj havuzundaki halıdan alıp yerleştirmeyi düşünmüştüm fakat aracı satma planlarım olduğu için vazgeçtim fakat siz düşünebilirsiniz bunu.
Koltuklar golf'e kıyasla konfor konusunda biraz beklentinin altında kaldı. Uzun sürüşlerde pofuduk bir yüzey arıyor insan
En gıcık olduğum nokta ise araç motor kapalı süzülürken hız kaybı çok fazla oluyor. Golf ile aynı yolda yokuş aşağı serbest akışta yaptığım sürüşlerde aracın hızı 85'ten 110'lara ulaşırken a3 103'lerde kalıyor. Bir de önünde araç olsa da golf yanaşmaya devam ederken a3 güvenli alanda kalarak kompresyon yapıyor. Serbest akışın düşük seviyede olması arabanın golf'e göre yakıt sarfiyatının yüksek olmasına neden oluyor. Sanki araç kendini tamamen salmıyor hissiyatı oluşuyor.
Araç ayarlarında verimlilik asistanını otomatikten kapalıya almadıysanız almanızı tavsiye ederim. Otomatik olduğunda dahili haritasındaki hız sınırlarına göre ya da kavşaklara yaklaşırken otomatik frenleme yapıyor (ACC açık olmasa da).
Genel olarak ses sistemi kalitesi sorulmuş. Benim araçta standart ses sistemi mevcut. Genel olarak ses sistemini beğendim. Golf ince bir tık daha iyiydi diyebilirim. Ön koltuklarda müzik dinlemek çok keyifli fakat aynı ses seviyesinde arka koltuklarda daha fazla müzik sesi geliyor. Arkada oturan bir yolcu olduğunda müziği kısmamı isteyebiliyor.
Araç sportback olduğu için bagaj üst bölümü golften bir tık küçük.
Genel olarak eksilerine rağmen keyifle kullandığım bir araç, sizler de ağız tadıyla güzel günlerde kullanın.
Golfte ses odak ayarı var. A3 de yok mu? Arkada olanlar istemeyince ben öne çekiyorum müziğiarka koltuklarda daha fazla müzik sesi geliyor. Arkada oturan bir yolcu olduğunda müziği kısmamı isteyebiliyor.