1.4 tsi 125hp en fazla top speed kaç gördünüz ?

Prof bir kutun yoksa yüksek hızlarda dışardaki mis gibi havayı çekeciğine motorun sıcak havasını çekmesi muhtemeldir. Zaten araç motor sıcaklığı da yükseldikçe ufaktan kısıyor kendini.
Ben kutu içi kullanıyorum gayet güzel emiş sağlıyor geçen söktüm kirlenmemiş bile ;) golfün emiş kısmı güzel dizayn edilmiş.
2cr (Ümit) dizelime yazmıştı yazılım memnun kalmıştım, gaz pedalını da çok güzel kalibre ediyor. Bilerek arabayla gitmiyorum maslağa kaşıntı tutmasın diye;)
Bu işin sonunun olmadığını da biliyorum. Golf R alsak onda da doyumsuzlaşırız bir müddet sonra

IMG_2070.jpeg

Prof bir kutun yoksa yüksek hızlarda dışardaki mis gibi havayı çekeciğine motorun sıcak havasını çekmesi muhtemeldir. Zaten araç motor sıcaklığı da yükseldikçe ufaktan kısıyor kendini.
Ben kutu içi kullanıyorum gayet güzel emiş sağlıyor geçen söktüm kirlenmemiş bile ;) golfün emiş kısmı güzel dizayn edilmiş.
2cr (Ümit) dizelime yazmıştı yazılım memnun kalmıştım, gaz pedalını da çok güzel kalibre ediyor. Bilerek arabayla gitmiyorum maslağa kaşıntı tutmasın diye;)
Bu işin sonunun olmadığını da biliyorum. Golf R alsak onda da doyumsuzlaşırız bir müddet sonra
konusu açılmışken; hava girişi, ızgaranın üst kısmındaki yere direk 2-3 delik açıp havanın doğrudan girmesinin sağlıyorlar.. bu konu hakkında bilgisi olan varmı ?.. işe yarıyor diyorlar..
3:50 sonrasını izleyin video biraz uzun..

konusu açılmışken; hava girişi, ızgaranın üst kısmındaki yere direk 2-3 delik açıp havanın doğrudan girmesinin sağlıyorlar.. bu konu hakkında bilgisi olan varmı ?.. işe yarıyor diyorlar..
3:50 sonrasını izleyin video biraz uzun..
Hocam dediğiniz işlemi biliyorum normalde stock olarak filtre kutusu sağ tarafta ve delik açmak illaki fayda sağlıyordur, ama benim arabada filtrenin olduğu konuma direk hava geliyor sağdaki ızgara gibi kapalı değil full açık. İntake kit ile açık hava filtresini sağ tarafa alırsam mutlaka bende delicem oraları. Birde nerdeyse 10 yıllık araç ister istemez soğutma sistemi tozlanmış kirlenmiş olabilir. Orjinal filtre ile de iat, sıkışık trafik yaz ayı klima açık 60 derecelerde geziyordu.

Ben bu 1.5 150hpleri bir türlü anlamadım, 1.5 150hp passatlar çok rahat bir şekilde 244 limitöre kadar soluksuz gidiyor 1.4 stage 1 ile aynı 1.5 150hpler ile yürür mü acaba
Pek fikrim yok açıkçası ama etsi 150 bi tık daha iyi yürüyor olabilir 1.5 tsi dan.

Stg 1 1.4 aracımda hızlanma çok keyifliydi. 1.5 etsi da ise top speed ve yakın hızlar çok keyifli.

Kapalı kutu için olan o plastik dinlendirici parçayı hiç takmasan çok mu pislik girer? @Natrelia
Bir de araç için büyük bir hava filtresi fakir karışıma düşürmez mi?
Bence sen üstündeki ekipmanlara göre soft bir yazılım attır rahat rahat bizim 150 likleri paket edersin. Bir de limitörü kaldırır sana mis gibi olur. Dyno da öncesi ve sonrasını da görmüş olursun . Problem varsa zaten arabada ufakta olsa 2cr Ümit zaten yazmaz

Kapalı kutu için olan o plastik dinlendirici parçayı hiç takmasan çok mu pislik girer? @Natrelia
Bir de araç için büyük bir hava filtresi fakir karışıma düşürmez mi?
Bence sen üstündeki ekipmanlara göre soft bir yazılım attır rahat rahat bizim 150 likleri paket edersin. Bir de limitörü kaldırır sana mis gibi olur. Dyno da öncesi ve sonrasını da görmüş olursun . Problem varsa zaten arabada ufakta olsa 2cr Ümit zaten yazmaz
Hocam o plastik parçayı takmak zorundayız diye biliyorum tampon tırnaklarıyla bağlantılıydı galiba yanlış da hatırlıyor olabilirim. Ama bence fazla giren havanın zararı olmaz diye düşünüyorum, car scanner ve chat gpt aracılığıyla kendi çapımda değerleri kontrol ettirdiğimde herhangi bir bir fakir karışım vs sorunu gözlemlemedim. Ock works isimli firma bu işleme burun estetiği diyor kendileri intake kit ve downpipe ile arabanın daha rahat nefes alıp vermesini sağlıyor. 2cr ümit abiye danışarak işlem yaptırmak ve gerekli iyileştirmeleri yapmak performans için en doğru yol olur tabii ki

Ekli dosyalar

• 88122236-A0E3-4E39-A6F9-156AE5EAF83D.png
    88122236-A0E3-4E39-A6F9-156AE5EAF83D.png
    1.3 MB · Görüntüleme: 8
Scirocco bambaşka bir araç. 1.4 tsi 140 hp 2013 golften çok çok daha klas ve akışkan ilerliyor.
Evet bizdeki scirocco 1400kg . Arkadaşımda 1.5 ecoTsi 150hp fr vardı o da 1300 civarı kalkışta orta hızda son hızda hiç fark etmiyor sciroccoya yanaşamıyor

Geri