Hocam bobin değiştikten sonra arıza ışığını hiç yakmadı sadece obd ile kontrol edince görünüyor arızalar yine de enjektöre baktırmalı mıyım masraflı bi işlem sanırımMerhaba,
Enjektörlere baktırın.
Değerli bilgileriniz için teşekkürler hocamMerhaba,
Kendi aracımda misfire sorunu ile tabiri caizse senelerce uğraştım.Apr performans bobini bile aldım taktım ama düzelmedi.
En son maslak doğuşta subap temizliği yaptırdım fakat yine misfire vermeye devam etti.Bu arada göstergede arıza yakmıyordu sizin sorun gibi obd den bakınca misfire olduğu ortaya çıkıyordu.Bir adet enjektör bozuk çıktı değişince tüm sorun düzeldi.Fakat sizde dört gözdede misfire veriyor subap temizliği yaptırmalısınız sonrasında enjektöre gidebilirsiniz.Zaten farklı başka bir seçenek kalmıyor.Benzin enjektörleri dizel araçların enjektörleri gibi pahalı değil.
Benim de aracım çalıştırmada sarsıntılı ve titreşimli çalışıyor sonrasında düzeliyor . Buji bobin sonrası düzelmiyorsa missfire sorunu subap kurum temizliği ve hava akış sensörlerini fiziki kontrol ettirmeniz faydalı olabilir
evet ilk çalıştırmada cold startta sarsıntı var sonrasında düzeliyor. Motor içi kontrollere götüreceğim en yakın zamandaBenim de aracım çalıştırmada sarsıntılı ve titreşimli çalışıyor sonrasında düzeliyor . Buji bobin sonrası düzelmiyorsa missfire sorunu subap kurum temizliği ve hava akış sensörlerini fiziki kontrol ettirmeniz faydalı olabilir
Eğer ilk çalıştırmada sarsıntılı çalışma, rölanti dalgalanması, arabanın içinden hissedilir şekilde titreşim mevcutsa ilk olarak her zaman buji+bobin değişimi yapılır. Ki yapmışsınız sorun yok ancak keşke bobinleri servisten orijinal şekilde temin etseydiniz. Orijinal bobin gibi diğer bobinler kesinlikle ÇALIŞMIYORevet ilk çalıştırmada cold startta sarsıntı var sonrasında düzeliyor. Motor içi kontrollere götüreceğim en yakın zamanda
Hocam cold startta sarsıntı sıklığı ve sertliği azaldı. Rolanti dalgalanması yok. Bazen de ilk çalıştırmada sarsıntı sırasında motor ışığı yanıp sönüyordu, şu anlık motor ışığı yakmıyor. Performans tarafında herhangi bir kaybım yada şikayetim yok. Kurum temizliği sonrası izlenecek adımlara bakacağımEğer ilk çalıştırmada sarsıntılı çalışma, rölanti dalgalanması, arabanın içinden hissedilir şekilde titreşim mevcutsa ilk olarak her zaman buji+bobin değişimi yapılır. Ki yapmışsınız sorun yok ancak keşke bobinleri servisten orijinal şekilde temin etseydiniz. Orijinal bobin gibi diğer bobinler kesinlikle ÇALIŞMIYOR
Siz bu değişimi yaptıktan sonra cold start yaparken bu titreşimin az da olsa azalması lazım.
Eğer azalma oldu veya hiç azalma olmadı aracınız kurum bağlamıştır subapların tertemiz edilmesi lazım şikayetlerinizin %80 i çözülür. Eğer çözülmezse diğer temizlenecek kısımları da konuşuruz.
15 bin km önce değiştimMerhaba, 1.4 tsi czc motorun enjektörleri kolay kolay bozulmaz. Tüm yanma odalarında düzensiz missfire sente ayarı bozukken oluyor başıma gelmişti. Triger seti yeni mi değiştirdiniz?
Evet sanırım problemi bulduk15 bin km önce değiştim
Hocam bosch car serviste değişti. Ben yine de kontrol ettireceğim fakat Sentenn kaçık olduğunu nerden anladınız ? Araçta geç çalışma yok gaza yüklendiğimde tekleme vuruntu yok sente kaçık olsa böyle problemler de yanında gelmez miEvet sanırım problemi buldukUstanıza gidin sente ayarına baktırın lütfen. aparat kullanmadılarsa ayarlamak imkansıza yakındır.
Geçmiş olsun.