10 yaşını geçmiş Golf'e tanesi 6500 tl lik lastik almak mantıksız mıdır?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan audis8
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

ben arabanın yaşı ile lastik kalitesi arasında bağ kuramadım. lastik ucuza kaçılacak bir parça değil diye düşünüyorum.

• Beğen
Tepkiler: SCC

Lastik konusu açılınca aracın kaç yaşında ve kaö para ettiği bence önemli değil çünkü diğer arkadaşların dediği gibi asvalt ile arandaki tek malzeme lastik kendini aileni ve arabanı seviyorsan lastiklerin elinden gelebildiği kadar iyi olucak.
Bu arada uzun zaman primacy 4 kullandım (otoyollar ve şehirler arası gidip geldim) gayet memnun kaldım ancak söylendiği gibi lastiğin yumuşak hamurlu olmasından dolayı yağmurda vs biraz tehlikeli ancak otoyol kullanımında konforlu bir lastik.
Şuan aracımda kullandığım lastikler goodyear eagle sport kullanıyorum bunlardanda gayet memnunum.

Aracımız diri ve ataksa birde uzun yol yapıyorsak lastiğe frene disk ,balata vs.verilecek para göze batmamalı.
Sonunda o dört lastik üzerindeyiz herkeze kazasız yolculuklar.

• Golf'te modelini tam hatırlamadığım Eco'lu bir Michelin vardı. Yaklaşık 60.000 km sorunsuz kullandım. Sadece 1 kez dağ yolunda arazide patladı.
  • Golf'te Petlas kış lastiğine denk geldim. Basit bir ıslaklıkta dahi kızak gibi berbat bir şekilde kayıyordu. Michelin'i geri taktım. Petlas'ı oyuncak arabaya bile takmam.
  • Transporter'da Good Year kullandık. Pamuk gibiydi.
  • Grand Scenic'te bir süre Starmaxx kullandık. Bir sorun yaşamadık.
  • Yine Grand Scenic'te Semperit kışlık kullandık. Gayet iyiydi.
  • Megane'da hem Kormoran hem Riken kullandım. Kormoranlarla Kaçkar yaylalarına çıkmama rağmen 50.000 km'ye yakın sorunsuz kullandım.
  • Polo'da yazlık Riken var. Bir sorun yaşamadık. Kışlığın ne olduğunu bile hatırlamıyorum; zamanında hanım almış. Sadece tarihine bakmıştım.
  • XC70'de yazlık Lassa kullanıyorum. Tutuşu ve frenlemesi gayet iyi fakat sanırım bir titreme/atlama sorunu var.
  • XC70'te kışlık olarak Bridgestone var. Aldığım en pahalı fakat en güven veren lastik. 0 sorun, inanılmaz tutuş.
  • Navara'da da Lassa'nın hafif arazi modeli var; kumda ve karda gayet iyi.

Marka algısından ziyade modelin testleri ve kullanıcı yorumları önemli. Ve hepsinden önemlisi lastiğin yaşı. Benim yukarıda kısaca bahsettiğim tecrübeye, okuduğum yorumlara ve testlere göre yeni lastik alacakken Conti veya Michelin gibi üst segmente bütçem yoksa, 5 yıllık Conti veya Michelin kullanacağıma sıfır Kormoran veya Riken Laufen vs alırım.

Bu arada, araçların beygirlerinden bahsedilmiş yukarılarda fakat beygirden ziyade kıstas lastiklerdeki hız endeksi ve yük endeksidir.

Son düzenleme:
2014 golf dizel var. 225 45 17.
michelin primacy 5 energy için tanesine 6500 tl istiyorlar.
sanki bu derece iyi bir lastiği bmw mercedes gibi premium arabalara almak mantıklı gibi geliyor.
eski lastiğim crossclimate 2 ile 100 bin km yaptım. michelin i sevme sebebim bu.
yine alayım mı bu lastiği bu fiyata yoksa ekonomik modele mi yöneleyim sizce?
teşekkürler

triangle milleston vs olmadığı için çöp muamelesi yapmaya gerek yok goodyear markasına

Geri