10 yaşını geçmiş Golf'e tanesi 6500 tl lik lastik almak mantıksız mıdır?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan audis8
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

audis8

Üye
İsim
mehmet
2014 golf dizel var. 225 45 17.
michelin primacy 5 energy için tanesine 6500 tl istiyorlar.
sanki bu derece iyi bir lastiği bmw mercedes gibi premium arabalara almak mantıklı gibi geliyor.
eski lastiğim crossclimate 2 ile 100 bin km yaptım. michelin i sevme sebebim bu.
yine alayım mı bu lastiği bu fiyata yoksa ekonomik modele mi yöneleyim sizce?
teşekkürler

Sürüş tarzınız, kullandığınız güzergahtaki yol kalitesi vs çok etken bu konuya.

sanki bu derece iyi bir lastiği bmw mercedes gibi premium arabalara almak mantıklı gibi geliyor.
eski lastiğim crossclimate 2 ile 100 bin km yaptım. michelin i sevme sebebim bu.
teşekkürler
10 yaşındaki arabaya 1.5 milyon vermekte mantıksız o zaman.

Kaliteli kalitesiz ve orta ayar yazlık lastiklerden değişik araçlarda kullanan biri olarak söylüyorum,
Kendini
Ailesini
Arabasını seven biri maddi imkanları dahilinde alabildiği en iyi lastiği almalı.
Kaza riski, lastik yarma, jant kırma durumlarına neden olabilecek birkaç olay yaşadım ve sorunsuz atlattım. Neden ? Lastiğim iyiydi.

Çakma çukma jant - kalitesiz lastik bunlardan koşarak kaçarım bunları kullanında maalesef kendine saygısı olduğunu düşünmüyorum.

Bu arada lastik ile ilgili dip not arkadaşım ioniq 5'de primacy 5 kullanıyor çokta memnun değil.

Conti Premium contact serisine yönelmenizi tavsiye ederim, muhtemelende daha ucuz olacaktır.

Bir lastiği 100 bin km kullanmak çılgınlıktır.

Eski serisi Primacy 4 güzel bir lastikti, ancak Primacy 5 çok başarılı bir lastik değil malesef.

Conti Premium Contact 7 yönelmenizi öneririm şayet 100 bin km kullanmayacaksanız. :)

Aracın yaşından modelinden ziyade kendinizi, araçtakileri ve diğer çevre faktörlerini + eve dönüp dönemeyeceğinizi belirlediği için lastiğe araçtan bağımsız bütçeye göre her ücreti öderim.

Lastik ile arabanın yılının yaşının kalitesinin fiyatının hiçbir alakası yoktur. Önemli olan sizi götürecek kaliteli lastik almaktir

Primacy 5 ten şikayet edenlerden biri de ben olayım.
Çok çabuk kayıyor, sık abs devreye giriyor km henüz 24 binde. Kışlıklara geçerken atacağım.

Ekli dosyalar

• 20260824_110050.jpg
    20260824_110050.jpg
    170.2 KB · Görüntüleme: 34
Başlık forum tarihine geçecek kadar komik olmuş.

Aracı ufak bir beldede max. 50 km/h hızla sürüyor ve kışın çıkartmıyorsanız kesinlikle bu kadar pahalı lastik almak mantıksız :cool:

Hocam cevap çok basit aslında; sizin canınızı, araçta taşıdığınız diğer kişileri ve ederi milyonları bulan metal yığınını yerle temas ettiren tek şey lastikler. Şu ana kadar verdiğim paraya acımadığım tek sarf malzeme olabilir.

Primacy 5 ten şikayet edenlerden biri de ben olayım.
Çok çabuk kayıyor, sık abs devreye giriyor km henüz 24 binde. Kışlıklara geçerken atacağım.
Primacy 4, e primacy ve primacy 5…

Maalesef bunlar yumuşak hamurlu lastik oldukları için Türkiye şartlarına ve asfaltına kesinlikle uyumlu lastikler değiller.

Evet sessizlik ve konfor açısından mükemmel hissettiriyor ancak yağmurlu havada bu lastikle aracı kullanmak intihar etmeye benziyor.

67 bin km yi devirdim primacy lerle şikayet ettiğim konu da çok sevdiğim konu da.

Özetle tavsiye etmem.

Continental ultra contact veya premium contact tercihi yapılması taraftarıyım. Aşağı yukarı aynı fiyat zaten.

Konu bence arabanın yaşı olmamalı. 200 bin liralık arabanın da 20 milyon liralık arabanın da yere temas eden yeri ortak:lastik.

Fiyatlara ara ara bakıyorum. X y z gibi piyasada bildiğimiz markalar ve Michelin-continental gibi üst segment markalar diye ayırıyorum. Kormoran vs gibi markaları sıralamaya koymuyorum.
Bu markaların fiyatlandırmasında michelin çok uçuk kalıyor. Continental ise x, y, z gibi markaların fiyatlarının max %10 üstünde kalıyor. Hal böyle olunca yollar yine continentale çıkıyor. Kayda değer bir fiyat farkı olsa farklı markalar da denenebilir. Ama yaklaşık 4 yıl/50 bin km olarak düşününce fiyat farkı cidden çok çok komik kalıyor.

teşekkürler
2018 Arteon 245/40 R19 için Continental EcoContact 6 aldım . Gayet Memnunum bu modeli de araştırabilirsiniz .

Geri