Golf 7.5 geri vites + ayak altı ledi

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan ceyvit
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

ceyvit

Yeni Üye
İsim
muhammed
Araç
golf 7.5 comfortline
merhabalar.

2017 golf 7.5 comfortline aracımda sol geri vites ledi arıza ışığı yanıyordu. Görselde de görüleceği üzere patlamış sanırım. Uygun ampül tipi nedir? Golf 7 kasalardan farklı sanırım. Ayak altı ledleri de değiştirmek istiyorum çok sönük yanıyor aynı şekilde bunların ampül tipi nedir sadece ampül değiştirebilir myiim yoksa modül komple mi değişyor?

Ekli dosyalar

• IMG_8694.jpeg
    IMG_8694.jpeg
    182.1 KB · Görüntüleme: 12
  • IMG_8583.jpeg
    IMG_8583.jpeg
    306.9 KB · Görüntüleme: 12

İlk dacia aracımda geri vites ışığı tek taraflı idi. Park ederken dayının biri geldi ampül patlamış diye ısrar ediyor. Bu modeller öyle desem de adam ikna olmadı, Sen yine de elektirikçiye baktır diyor 🤣

Konu dışı bu anımdan sonra sizin sorunuza gelirsek ayak altı ledleri sökmek kolay hocam, açıp üzerindeki kodlarla internetten aratabilirsiniz.
Golf 7.5 comfortline ben de kullanmıştım ama hiç söküp bakmamıştım ampül tipine.

Aynı şekilde bagaj kapağı iç plastiği üzerinde küçük bir kapak var onu sökerek ampüle ulaşabilirsiniz.

Upvote 0
Yalnız geçmişe bakınca şöyle bir mesaj buldum, arka geri vites ledi öyle kolay değişilir birşey değil sanırım

Upvote 0
Yalnız geçmişe bakınca şöyle bir mesaj buldum, arka geri vites ledi öyle kolay değişilir birşey değil sanırım

Bende gördüm bu yorumu ve bu yüzden tırsmadım değil açıkçası :) ayak altı ledleri görselini gönderdim hocam bi garip çözemedim t10 gibi bişeye benzemiyor. Hevesle internette ki bilgilere bakarak ayak altı için t10, geri vites için t15 aldım ama her gördüğüne inanmamak lazımmış 😂 golf 7.5 kasada işler biraz farklı ilerliyor sanırım

Ekli dosyalar

• IMG_8697.jpeg
    IMG_8697.jpeg
    33.2 KB · Görüntüleme: 1
Upvote 0
Arka stopta değişecek herhangi bir ampül yoktur, modül (devre kartı) değişimi olur.

Eğer modül fara entegre ise komple stop değişmesi gerekir, bu kadar kısa sürede arıza yapması acaba içeriye su mu şüphesi doğurur,

Ayak altı led aydınlatması Media ekranından ışığın şiddeti ayarlanabilir ama çok şiddetli ışık yayan bir aydınlatma değildir. Ayak altı led aydınlatma da modül (devre kartı) şeklindedir.

Upvote 0
Arka stopta değişecek herhangi bir ampül yoktur, modül (devre kartı) değişimi olur.

Eğer modül fara entegre ise komple stop değişmesi gerekir, bu kadar kısa sürede arıza yapması acaba içeriye su mu şüphesi doğurur,

Ayak altı led aydınlatması Media ekranından ışığın şiddeti ayarlanabilir ama çok şiddetli ışık yayan bir aydınlatma değildir. Ayak altı led aydınlatma da modül (devre kartı) şeklindedir.
O zaman öncelik yetkili servise gitmek fiyat almak lazım.

Bu devre kartı tamir işlerini seven birisinin eline geçse lehimle sök tak falan yapabilir belki.

Sizin dikkat çektiğiniz nokta da önemli su vb bir dış etken var mı yok mu ona göre önlem almak da önemli.

Bir aklıma gelen nokta da geri vites kablosu hasarı olabilir mi? oldu.

O yüzden şuan sorunun nereden kaynaklandığını bulmadan hareket etmek de ek masrafa yol açabilir.

Upvote 0
O zaman öncelik yetkili servise gitmek fiyat almak lazım.

Bu devre kartı tamir işlerini seven birisinin eline geçse lehimle sök tak falan yapabilir belki.

Sizin dikkat çektiğiniz nokta da önemli su vb bir dış etken var mı yok mu ona göre önlem almak da önemli.

Bir aklıma gelen nokta da geri vites kablosu hasarı olabilir mi? oldu.

O yüzden şuan sorunun nereden kaynaklandığını bulmadan hareket etmek de ek masrafa yol açabilir.
Teşekkür ediyorum hocam yönlendirme için. Önce sebebini bulmaya çalışayım sonra servis yolu görünüyor.

Upvote 0

Geri