Dolu brandası


erosmarcos

Üye
Katılım
21 Ağu 2021
Mesajlar
50
Tepkime puanı
17
Konum
Batı Karadeniz
İsim
Erhan
16 yıldır araç sahibiyim dolu hasarını ilk kez geçen yıl yaşadım. Sadece tavanda oldu, geçen hafta 14k'ya boyasız göçük düzeltme ile yaptırdım.
Branda almaya değer mi? Ne zaman dolu yağacağını bilmiyoruz. Dolu yağdığını görüp, şanslıysak araba yakınsa üstünü kapatmak minimum 1-2 dk sürer. O sırada olan da olmuş olabilir. Şöyle bir ürün var.

 
Dolu hasarına artık sık rastlanır oldu. Bence mantıklı ama gerçekten vadettiği kadar korur mu?

Bence kilim, bez, havlu sermek pek işe yaramıyor. Bu durumda en koruyucu şey bence şu alt sert olan halılar. Darbeyi yumuşak kısmıyla karşılayıp sert kısmı sayesinde kaportaya geçmesini önler. Tabi altına bişiler sermek lazım, yoksa zemini fena çizer sert tabanj
 
Ben zamanında 3008 aracım için almıştım fakat takması ve sökülmesi o kadar sıkıntılıydı ki sonrasında kullanmaktan üşenir hale geldim. Ama bu sadece yarım branda düşünülebilir mi, o biraz kafamı kurcaladı açıkçası. Yani tam branda bayağı sıkıntılıydı çünkü sök tak ciddi anlamda efor gerektiriyordu. Dışarıdan çok pratik gibi gözükmekle beraber kullanışlılığı noktasında soru işaretleri kafamda oluştu. Eğer alırsanız deneyimlerinizi merakla bekliyorum, sizin deneyimlerinize göre ben de kararımı veririm. Benimki tabii biraz doludan ziyade daha çok sıcaklık ve güneş koruması içindi.
 
Aracında dolu izi oluştuktan sonra bir yakınım buna benzer birşey aldı hevesle, bir iki serdi sonra uğraşamadı.

Tozuydu, kiriydi, ıslaklığıydı derken insanın üstü başı fena oluyor toplarken.

Bağ evine direklere gerdiler, gölgesinde oturuyorlar.
 

Geri
Üst