Merhabalar bu hafta tatil için Adanadan antalyaya gittim toplam 1300km yol daha önce gidenler biliyordur sahil yolunu değil de akseki karaman tarafındaki yolu kullandım. Gidiş yolunda herhangi bir problem yaşamadım görünürde. Fakat dönüş yolunda o Akseki rampalarını çıkarken yol bilg. yağ sıcaklığı açık ve 127 128 derecelerde gözüm de aynı zamanda hararette idi bi anlık hararetin 90 ı 1 çizgiye yakın kadar geçtiğini gördüm tam rampayı çıkarken sonra kalorifer falan açayım diyene kadar 90 a geri düştü.Neyse sonrasında 2 3 saatlik kısımda bastım ettim 150 200 falan herhangi birşey yok. Pozantı rampasında geldiğimde de aynı şekilde en üst kısımda tepeye yakın yerde aynı şey oldu bi çıktı geri düştü.
Son zamanlarda araca yaptıklarım; Antifriz değişimi, G12 evo koydurdum ama öncesinde motül radyatör temizleyicisi ile temizleyip 4 5 kez devirdaim yaptırıp yeni antifirizi koydurdum.
bunda işlem şöyle yapıldı; temiz su hortumla bidona dayandı ince geri dönüş hortumu dışarıya akacak şekilde 20 25 dk araç çalışırken devirdaim yaptırıldı.
Sorun havasını almak için ekstra bişey yapmadılar ondan kaynaklı olabilir mi?
Hava 30 35 derece idi
Görüşlerinizi almak isterim.
Son zamanlarda araca yaptıklarım; Antifriz değişimi, G12 evo koydurdum ama öncesinde motül radyatör temizleyicisi ile temizleyip 4 5 kez devirdaim yaptırıp yeni antifirizi koydurdum.
bunda işlem şöyle yapıldı; temiz su hortumla bidona dayandı ince geri dönüş hortumu dışarıya akacak şekilde 20 25 dk araç çalışırken devirdaim yaptırıldı.
Sorun havasını almak için ekstra bişey yapmadılar ondan kaynaklı olabilir mi?
Hava 30 35 derece idi
Görüşlerinizi almak isterim.