Yolcu binince direksiyon açısının bozulması

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan DrOct
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

DrOct

Yeni Üye
İsim
Emre
Araç
Octavia
Merhabalar, aracım golf değil ancak platform kardeşi olan mqb 1.5 octavia. 2024 model 55bin km.

Araçta tek olunca araç hatasız düz gidiyor sadece kickdown yapınca sağa çekiyor az. (lastiklerin yerini değiştirince çekme yönü de değişti garip bir şekilde)

-Ancak örneğin sağ ön ve sağ arka tarafa yolcu bindiğinde düz gitmek isterken direksiyon sola eğimli olmaya başlıyor. Arka yolcu ortaya oturunca ya da arkama geçince sorun düzeliyor.
-Aynısı sol taraf için de geçerli, arkama yalnız bir kişi bindiğinde ya da bagajın solunda yük olduğunda düz gitmek isterken direksiyon sağa meyilli oluyor.

Tekerleri tekrar balans yaptırdım sonra Bi' rotbalans ustası yükte salıncak burçları fazla boşluk yaptığını söyledi, ön salıncağın arka burçlarını değiştirdim hatta gittim boşluksuz model olan poliüretan burçlardan buldum onları taktım sonra rot ayarı yaptık, yok; araç hem çok sertleşti hem de sorun yine düzelmedi.

Şeytan diyor ver yetkili servise illa çözerler diye ama orada da hem yüksek maliyet hem de sorunun çözülmeme ihtimali korkutuyor. Sorduğum insanlar aslında değişmesi gereken burçların arka değil ön burçların olduğunu ya da yük altında balans yapabilen balans makinelerinden birinde (örn hunter-roadserie) test etmem gerektiğini söylüyor. Var mıdır önerisi / deneyimi olan?

Geri