1.6 tdi Golf 7 alınır mı

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Atab
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Etiketler Etiketler
    golf 7

Motor olarak 5 yıldır 1.6 tdi kullanıcısıyım , 90 binden 170 bine kadar kullandım eski aracımı highline manuel golf, bakımlarını düzenli yaparsanız sizi üzmez

Şahsen ben 6 ayda bir bakıma giderim, ses gelmesini vs beklemem. Ama sunu belirtmek isterim ki dizel vag bence 160 binden sonra kendini salıyor.

yakıt ve performans olarak beğendiğim bir motor, şu an ki aracımda golf 1.6 tdi, şahsen memnunum. Bir önceki yorum yapan arkadşıma katılıyorum, özellikle baskı balata, ve triger seti çok önemli

%85 ihtimalle bu araçta bu kmde yağ kaçağı muhtemeldir.

Tercihen ilanda ki araç boş paket olduğu için hiç kullanmadım, kendim hep dolu paketleri tercih ediyorum, opsiyon konusunda bir şey söyleyemeyeceğim

Hayırlısı olsun.

CLHB motor. Aynı araçtan kullanıyorum. Stok kullanıldıysa sıkıntı yaratmayacaktır. bendeki araç 276.000 de 90.000 den beri bende ve orjinal enjektörlerle yürütüyorum. Motoru yazılımlayıp sıkmadığınız, kullanımda dekompresyon yaptığınız sürece sürece yağ kaçağı dpf yada egr gibi sorunlarla karşılaşmazsınız.
Bakımları doğru ve zamanında yapıldığı sürece CLH sıkıntı çıkaran bir motor değil.
MQB platformunda donanıma çok takılmayın. Sonradan montajlanamayacak hiçbir şey yok bu araca. Zaten önceki sahibi direksiyona tuş ekletmiş örneğin.
Bakmanız gereken ana konular;
-Kapı kasaları ve direkleri ve şaseyi kontrol ettirin.(boya durumuna istinaden)
-Airbag kontrolü
-EGR yada DPF iptali yada yazılım kandırmacası yapılmış mı kontrol edin.
-Motor ve şanzıman kulaklarına baktırın. Triger en son ne zaman değişmiş şu anki durum kontrolünü sağlayın
-Bu araçlar VGT turbo (yani değişken geometrili) bu nedenle bilgisayarlı turbo kontrolü yaptırmanızı tavsiye ederim.
-Cold start sonrası rölantide sarsıntı varmı kontrol edin.
Bunlar sağlıklı ise pazarlık edip hayırlı olsun demek kalır.

9. yılım doluyor 2015 1.6 tdi midline manuel aracımla enjektör temizliği ve yağ kaçağı için sıvı conta ve trigerle beraber devirdaim kronikleri dışında bi sorun yaşamadım. km 220.000 devirdik

Dizel motor için yakıt ve hava önemli. İyi bakılırsa TDI candır. 2014 model highline 59.xxx km de stok aracım var uzun yolda çok keyflidir. Bundan önceki araçlarım biri hariç hepsi TDI di, benzinli sıfır bir araç almıştım 3.200 km de sattım. Bakımlarını zamanında yaptırın hor kullanmayın yeter.

Aynısını 0 alıp 2014-2025 arası kullanıp 180.000 km de sattım.

Periyodik bakımları düzgün yapılmış ve hor kullanmamışsa yazılım vesaire yok ise bu araç 300 500.000 km çok rahat gider. Gayet iyi bir arabadır iyi bakıldığında hiç Üzmez

Ancak Nasıl kullandığını ve geçmişini çok iyi bilmeniz lazım

Diğer taraftan hasarlı olduğunu da düşündüğünüzde hava yastığı ve diğer yağ kaçar ve benzeri her tür konu içinTARCANlara baktırmadan kesinlikle almazdım.

Geri