Yeni çıkmış sanırım aracımın boyası matlaşmış halde beyaz renk bu ürünü gördüm sizce düşünceleriniz nedir? Pasta cila kadar olmasada etki eder mi? Pasta cila yaptır demeyin 10 bin liraya yakın para vermek yerine uygun yollu hafif bir çözüm olabilir mi diye düşünüyorum. Aracın boyasının en parlak halinin göründüğü fotoğrafı ekliyorum bu fotoğrafta yıkama sonrası michelin hızlı cila uyguladım fakat hızlı gidiyor. Bahsettiğim ürünün linkini ekliyorum
https://www.shineoffturkiye.com/products/shineoff-gunes-yanigi-boya-kurtarici
Verdiğiniz link’teki ürünün sitedeki ana başlığında yazan iddiası; (güneş yanığı) ifadesi geçiyor,
Eğer aracınızda güneş yanığı varsa hiç bir ürün çözüm olmayacaktır,
Polisaj (pasta - cila) yaptırmak dahil hiç viri güneş yanığına karşı çözüm olamaz, tek çözüm o bölgenin boyanmasıdır, aksini söyleyenler vaktinizi ve zamanızı çalar, bunun aksini söyleyen insanlardan arkanıza bakmadan oradan uzaklaşınız,
Eğer araçta renklerde matlaşma ve hafif solma varsa, bunlar hatalı yıkama kaynaklı çiziklerin artık bir süre sonra fazlalaşması ile boyanın çiziklerden kaynaklı parlak gözükmeyecek kadar mat hale gelmesidir,
Buna çözüm olan farklı farklı markaların ürünleri mevcuttur ve eğer doğru uygulanırsa memnun kalacağınız tarmin edici sonuçlar alabilirsiniz fakat öyle arabaya süreyim 2 dk. sonra sileyim hemen ayna gibi parlasın gibi beklentiniz varsa, bu iş o kadar kolay değildir, iyi sonuçlar alabilirisniz ama sihirbaz olsanız o kadar kısa sürede “yorulmadan’ sonuç alamazsınız.
Bu tür ürünlere 3 in 1 veya All in One adı altında detailing ürünleri denir,
Nasıl çalışır; likit sıvı formda olan ürün ince-hafif seviye çizikleri giderir veya azaltır, orta seviye çiziklerin bir kısmını gizler-kapatır ve son olarak parlakık verir ve hafif koruma sağlar,
Aşşağıdaki ürünleri inceleyip bitçenize göre seçebilirsiniz,
Bazıları hafif seviye çizikleri ve hareleri giderir veya azaltır, parlaklık sağlar ve hafif koruma sağlar,
Bazıları ise hafif-orta seviye çizikleri ve hareleri maskeler - gizler, parlaklık sağlar ve hafif koruma sağlar,
Menzerna One Step Polish 3in1
Scholl Concepts A15+ All-Round Polish
Auto Finesse Tripple All in One
3D Speed All In One
Autoglym Super Resin Polish - SRP
Vonixx Blend All In One
Carpro Essence
+ Carpro Reload 2.0 kombini
Meguiars Ultimate Compound
+ olarak Meguiars Ultimate Polish + olarak Meguiars Hybrid Ceramic Liquid Wax ile 3’lü kombin şeklinde çözüm sunar, önce hafif çizikler ve hareler giderilir, ardından kalan çiziklerin bşr kısmını maskeler - gizler ve son olarak parlaklık sağlar ve hafif koruma sağlar ANCAK aşama aşama uygulanması gereken bu 3 adet ürünü almak size mutlu edecek sonuçlar verse de.., Meguiars size maliyeti yüksek olan pahalı bir çözüm sunar,
Yurt dışından temin etme imkanlarınız varsa aşşağıdaki ürünler ile güzel sonuçlar alabilirsiniz;
Zymöl Cleaner Wax
Poorboys White Diamond Glaze
Prima Amigo Glaze
Bu konuda en önemli bilmeniz gereken şey, satın aldığınız ürün kadar önemli olan, hatta üründen daha da önemli olan, siz uygulama öncesi boya yüzeyini ne kadar iyi temizleyip hazır hale getiriseniz, ürünlerden sonuç almanız o kadar artar, bununla dopru orantılı olarak parlaklık ve koruma süresi de artış gösterir.
Bu ön hazırlık aşaması aslında en kritik aşamadır, üründen alacağınız performansı bu aşama sağlar, bu aşama ne kadar iyi yapılırsa alacağınız ürün de yüzeye daha iyi tutunur ve daha iyi sonuç almanızı sağlar,
Boya yüzeyini temizlemek ve hazır hale getirmek ne denek..?
Bunun anlamı satın aldıiınız ürünü uygulamadan önce denir-tozu temizleyici ve kil hamuru temizliği yapmanız gerekir, demirtozu temizliği ve kil hamuru temizliği yapmanız demek ürünlerin vaad ettiği performansı almanız anlamına gelir, aksi durumda yani yok ben demir-tozu temizleyici ve kil hamuru temizleyici yapmak istemiyorum derseniz istediğiniz sağlıklı sonucu alamazsınız, Aldığınız ürünün adı-sanı markası ne olursa olsun istediğiniz sonucu alamazsınız,
(markadan bağımsız) her ürün iyi - kötü bir şekilde bir performans gösterecektir, En iyi - en kaliteli - en pahalı ürünü de alsanız bu işin aktın kuralı olan en önemli aşaması —>
Ön Hazırlık Aşaması’dır..!!
Not: piyasada 3M adı altında satılan kil hamurlarının %95’i sahtedir, Carpro, Angelwax, Valet Pro gibi markaların kil hamurlarına bakınız, boyanın durmuna göre soft - medium veya hard kil hamuru seçimi yapılır, soft yapıda kil hamurları genelde sıfır km ve boyası iyi durumda olan araçlara uygundur, doğal olarak temizlik performansı azdır, boyası iyi durumda olmayan veya kullanılmış araçlarda medium (orta) kil hamuru kullanılır, kötü durumdaki bakımsız boyalarda hard kil hamuru seçilir,
Ayrıca elinizin altında IPA (İzopropil Alkol) veya yüzeydeki yağları temizlemek için Carpro Eraser veya muadili bir ürün olması yararınıza olur.,
Ben olsaydım ne yapardım..?
1) Öncelikle mesajınızda paylaştığınız Link’teki gibi adı-sanı belli olmayan merdiven altı benzeri ürünlerden uzak dururdum, fiyatı uygun bir ürün olur deneyeyim ne kaybederim deriz ama fiyatı uygun da değil
2) yukarda önerdiğim ürünleri de almazdım, Evet şaka değil gerçekten almazdım

Çünkü günümüzde üretilen araçlarının boyasından (elle uygulama yaparak) çizik almak çok zor ve zahmetlidir, kan - ter içinde kalırsınız, kol kası yaparsınız ve uygulaması zaman isteyen çözümlerdir, buna karşn finalde alacağınız sonuç artığınız taşa değer mi değmez mi..? tartışılır,
3) amacınız çizik almak, hareleri gidermek ise bunu sağlıklı olarak yapabilecek tek çözüm halk arasında pasta-cila denilen (polisaj) uygulamasıdır
4) 10 bin lira para verip pasta-cila (polisaj) yaptırsanız bile aracı doğru yıkamadığınız sürece mat görünüm ve çizikler kısa sürede yeniden oluşur
5) ben ne yapardım..? çizikleri kafama takmadan, demirtozu ve kil hamuru temizliği yaptıktan sonra bütçenize göre aşşağıdaki Wax’lardan birini satın alıp kullanmak olurdu,
Angelwax Formulation No 1 Wax
Vonixx Blend Black Edition Ceramic - Carnauba Wax (satıcıların açıklamalara yazdığı siyah ve koyu renkli araçlar içindir açıklamalarını dikkate almayınız, ürün hem koyu renkli araçlara hem de beyaz gibi açık renkli araçlara uyumludur, her wax her araca uygulanır, herhangi bir sakıncası yoktur.)
Vonixx Blend Hybrid Carnauba Wax
Soft99 Kiwami Wax
Amacınız parlaklıksa wax adı altında satılan bu ürünlerden muazzam parlak sonuçlar alırsınız
Satın aldığınız bir kavanoz wax, gramajına bağlı olarak size 20 ila 40 uygulama imkanı sunar ve bu da sizi en az 5-6 yıl idare eder, İlk bakışta fiyatı nispeten yüksek görünse de aslında çok elonomik ürünlerdir,
Üstelik uygulaması ve silmesi son derece kolaydır; Wax’ların parlaklık seviyesi muazzamdır, sizi yormaz zahmetsizce harika sonuç verir.
Saygılar..