Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Arkadaşlar Herkese Merhaba Yıllardır Aktif Olarak Dq250 Şanzımanlı Araç Kullanıyorum Yakın Zamanda 1.6 Tdi DCX Passat 2018 B8 Dsg Araç Aldım Aracın Geçmişini Biliyorum Lastiğinden Balatasına Kadar Servis Bakımlı Bir Araçtı Ben Aracı Alırken Çok Rahatsız Olmadım Ama Şanzıman Kavrama Tolerans Dışı Gibi Bir Arıza Vermiş Söylenene Göre Bu Kavrama Volant 150 Bin Km Gitmiş Şimdi Ben Arabayı Almadan Aracı Özel Servise Bıraktım Kavrama Volan Dsg Tüpü Volant Bilyası Vs Vs Eksiksiz Yapıldı İlk Yapıldığı Gün Geri Viteste Vuruntu Vardı Araçta Orjinal Olmayan Bir Cihaz İle Temel Ayar Yapıldı Herşey Çok İyi Çok Güzel Gidiyoruz Aracı Sıkıştırdığımda Bazen Vuruntu Yaparak Vites Büyütüyor Ben Bunun İçin Kavrama Takılan Yere Gittim Orjinal Cihaz İle Temel Ayar Yaptırdım Daha Sonrasında O Gün Sıkıntı Yaşamadım Dsg Den Ertesi Gün İşe Giderken Araç Soğuk İken Dar Bir Yerden Çıkacağım İçin Auto Holdu Kapattım D Konumunda İlerlerken İlk Kavrama Yapıldığındaki Gerideki Vuruntu D Konumunda Da Vuruntu Yaptı Daha Sonrasında Hiç Bu Vuruntuyu Yaşamadım Acaba Şanzıman Kendini Öğreniyor Muydu Karakter Verisi Mi Çekmek İstiyordu Tam Anlamadım Ama Dün Aracıma Stage 1 Yazılım Ve Dsg Optimizasyonu Yaptırdım Yaptırmadan Önce De Araç 2000 Devir Sabit Gazla Hızlanırken Birden Kavrama Kaçırıyo Ve 2300 Devir Olup 2100 Lere Geri Düşüyor Ve Vites Geçişlerine Yaklaşınca Devir Bir Anda Yükseliyor Viteş Geçişlerinde Tam Gaz İsem Hafif Bi Sünüyor Araç Diğer Aracımda dq250 de Hiç Yaşamadığım Bir Olay Birde Ben Dq250 Ye Alışkın Olduğum İçin Mi Bilemiyorum Bana Hiç Tatmin Edici Gelmedi Bazen 5. Viteste 2000 2200 Devire Kadar Çıkıyor Ondan Sonra 6-7 Yapıyor Ben Genel Olarak Isınamadım Bu Şanzımana Uzun Yolda Çok Kullanmışta Olsam Artık Gündelikte Bindiğim İçin Sıkıntılarını Daha Rahat Anlıyorum Değiştirilen Kavrama Mı Yanlış Takıldı Sahte Parça Mı Kullanıldı Bilemiyorum ama %100 Arabanın Şanzımanı Kaçırıyor Benim Görüşüm Arkadaşlarım Ya Bu Kuru Şanzıman Senin Islaktı İkisi Alakasız Çalışır Bir Şey Yok Bu Şanzımanda Dese De Ben Bir Problem Olduğunu Düşünüyorum Buraya Kadar Okuduysanız Teşekkürler Başına Böyle Bir Olay Gelmiş Veya Normal Bir Olay Mı Yazabilir Misiniz Bu Arada Yazılımdan Sonra Daha Çok Kaçırmaya Başladı Çekebilirsem Videosunu Yollayacağım (4 kere video çektim 4 ünde de kaçırma yapmadı kamera açınca bi düzelme geliyo bu şanzımana)
Hocam geçmiş olsun keşke yazılım yaptırmasaydınız. bir çok sebebi olabilir. öncelikle odis ile montaj bilgisi sıfırlama+temel ayar yaptırın bi süre kullanın eğer halen vuruntu yapıyorsa kavrama ayarı yanlıştır. kavramayı takarken doğru değerlerlerde ayar yapılıp takılması lazım. eğer öyleyse yeni kavrama bile çöp olabilir
Hocam geçmiş olsun keşke yazılım yaptırmasaydınız. bir çok sebebi olabilir. öncelikle odis ile montaj bilgisi sıfırlama+temel ayar yaptırın bi süre kullanın eğer halen vuruntu yapıyorsa kavrama ayarı yanlıştır. kavramayı takarken doğru değerlerlerde ayar yapılıp takılması lazım. eğer öyleyse yeni kavrama bile çöp olabilir
Hocam kavrama 23.400 volan ise 18-19 bin TL parçaların fiyatı normal. yan sanayi olma riskini eledik
Tüp taktıktan sonra montaj bilgisi odis programı ile sıfırlayın vcds veya diğer programları kullanmayın. kullandığınız obd kafası bile %100 etkiliyor.
Mümkünse vas cihazı olan bir yerde yaptırın.
yine geçmezse kavrama ayarına bakılıcak en kötü senaryoda mekatronik te arıza olabilir ama çok düşük bi ihtimal mekatronik arızasında arıza kodu atar zaten
Hocam kavrama 23.400 volan ise 18-19 bin TL parçaların fiyatı normal. yan sanayi olma riskini eledik
Tüp taktıktan sonra montaj bilgisi odis programı ile sıfırlayın vcds veya diğer programları kullanmayın. kullandığınız obd kafası bile %100 etkiliyor.
Mümkünse vas cihazı olan bir yerde yaptırın.
yine geçmezse kavrama ayarına bakılıcak en kötü senaryoda mekatronik te arıza olabilir ama çok düşük bi ihtimal mekatronik arızasında arıza kodu atar zaten
Parçaları Direkt Toptancıdan Aldım Tüpün Markasını Da Öğrendim Meşhur Markaymış Acaba Yanlış Dsg Yazılımı Mı Yapıldı Araca Diye Düşünmüyor Değilim Yarın Yazılımı İptal Ettirip Deneyeceğim Gene Kaçırma Gibi Şeyler Yaparsa Takılan Yere Gidicem Son Yapılan Temel Ayar Odis İle Yapıldı Birde Araç Yazılımdan Sonra Boost Presure Regulation Diye Bi Arıza Verip Epc Yaktı Motor Yazılımı Güncellenip Tekrardan Yazılım Yapıldı Sorun Çözüldü Acaba Bu Parça Arızalı Da Ondan Mı Sapıtıyor Diye Düşünmüyor Da Değilim
Parçaları Direkt Toptancıdan Aldım Tüpün Markasını Da Öğrendim Meşhur Markaymış Acaba Yanlış Dsg Yazılımı Mı Yapıldı Araca Diye Düşünmüyor Değilim Yarın Yazılımı İptal Ettirip Deneyeceğim Gene Kaçırma Gibi Şeyler Yaparsa Takılan Yere Gidicem Son Yapılan Temel Ayar Odis İle Yapıldı Birde Araç Yazılımdan Sonra Boost Presure Regulation Diye Bi Arıza Verip Epc Yaktı Motor Yazılımı Güncellenip Tekrardan Yazılım Yapıldı Sorun Çözüldü Acaba Bu Parça Arızalı Da Ondan Mı Sapıtıyor Diye Düşünmüyor Da Değilim
Hocam bende kavrama volan tüp değiştirdim vites geçişlerim kötüydü ama hiç vuruntu yapmıyordu sadece gaz tepkisi ve geçişler aptaldı çok yavaş atıyordu dsg tak diye atar benimki kavrama kaçırıyor gibi atıyordu hatta şöyle anlatayım 90 yaşında birinin manuel araba kullanması gibi vites yükseltiyordu. map sensörü maf sensörü enjektör dpf temizliği vs hepsini yaptırdım düzelmedi bi montaj bilgisi sıfırlattım en ufak şikayetim kalmadı onu çoğu kişi bilmez zaten temel ayar yapıyoruz aynı şey diyip geçiştirirler ama mekatronik yağı veya tüp değişimi sonrası yapılması gerekilen bir şey