Ön Cam Değişimi Hakkında;

semikaratas

Yeni Üye
İsim
Semi
Araç
Golf 7 1.2 TSI DSG Midline Plus
Selamlar, arabayı 2 günlüğüne sokağa park ettim ve sanırım birisi kasıtlı olarak camımı kırmış. Ön cam değişimi için kaskoma baktığımda anlaşmalı oldukları servislerde muadil cam değişimini karşıladıkları yazıyor. Burada sorularım devreye giriyor ve sizlerden yardım talep ediyorum;
  • Ön cam değişimi sonucunda tramere işlenecek mi ?
  • Ön camda sonradan takılmış far/yağmur sensörü var camımı sensör yuvası olan camla değiştirmek istediğimde ne gibi durumlarla karşılaşabilirim ?
  • Bu süreçte nelere dikkat etmeliyim ?

WhatsApp Image 2026-07-29 at 21.16.23.jpegWhatsApp Image 2026-07-29 at 21.20.54.jpeg

Sanırım yanlışlıkla Golf 7.5 kısmına açmışım konuyu, değiştiremedim kusura bakmayın lütfen.

Upvote 0
Hocam cam değişimi bildiğim kadarıyla tramere işlemiyor. 2021 de clio aracımın kelebek camı kasıtlı olarak kırıldı serviste kaskodan değişti tramer işlemedi.

Ön cam 2 türlü var biri fabrikasyon yağmur ve far sensörlü olanlar için
birde sensörsüz için olan var. anladığım kadarıyla sensörler yan sanayi sonradan taktırdınız.

orijinal sensörlü cam alırsanız, orijinal sensörleri kabloları ve kodlamayı yaptırmanız lazım. bu konuda en iyi bilgiyi enderelektronik ten alabilirsiniz

Muadil cam takacaklarsa kasko yerine parasını verip orijinal cam alın derim. benim ön cam çatladığı zaman A glass marka yan sanayi cam aldım. orijinal camdaki netlik bu camlarda yok normal kullanıcı pek fark etmez ama ben aradaki farkı anlıyorum.

Her türlüde dikkat etmeniz gereken konu cam sökülürken tavanla camın üst kısmının olduğu yerde boyanın zedelenmediğine emin olun. yoksa orası zamanla paslanıyor bu durumu yaşayan bir kaç kişi gördüm.

Upvote 0
Kaskoda cam değişim hakkınız varsa tramere işlemiyor, sensör yuvalı cam isterseniz yaptıracağınız yer kabul ederse kaskonun karşıladığı orijinal cam ücretinin üzerine sensörlü camın fiyat farkı varsa o farkı ödüyorsunuz. Onun haricinde cam sökümüne hazırlanırken fitiller, silecekler ve iç aynanın plastiklerine vs. zarar vermeden sökülmesine dikkat edin. 2.el aldığım araçta aynanın arkasındaki trimler kırık/eksik, fitiller yamuk, yaralı ve silecek kolları yamuktu ve camı sonuna kadar silmiyordu hatalı montaj olduğu için. Halbuki arabanın ön camı değişmiş bilmiyordum.

Upvote 0

Geri