Esneme problemi

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan St_emx
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

St_emx

Yeni Üye
İsim
Emre
Araç
Golf 8.5 1.5 Life
2025 aralık ayında teslim aldığım aracın artık havaların ısınması ile oluştuğunu tahmin ettiğim, özellikle kasislerden ve kot farkı olan yerlerden çaprazlama geçerken gelen esneme sesi rahatsız edici bir boyuta ulaştı, bu sorunu yaşayanlar nasıl bir çözüm buldu? servis konuyla nasıl ilgileniyor arkadaşlar.

salıncak burçlarını yağlarsanız bir süre kesiliyor sonra yine oluyor

2025 aralık ayında teslim aldığım aracın artık havaların ısınması ile oluştuğunu tahmin ettiğim, özellikle kasislerden ve kot farkı olan yerlerden çaprazlama geçerken gelen esneme sesi rahatsız edici bir boyuta ulaştı, bu sorunu yaşayanlar nasıl bir çözüm buldu? servis konuyla nasıl ilgileniyor arkadaşlar.
Burda bahsettiğiniz esneme sesi fitillerden kasıt ise bende de mevcuttu ki benim araç çok daha uzun olduğundan dolayı daha çok ses geliyordu. Aralarına toz pislik vs. dolunca oluyor genelde bu durum, yıkadıktan sonra kesiliyorsa kesin olarak fitillerdir. Ben çözümü aracı yıkadıktan sonra fitilleri temizleyip fitil bakım spreyi uygulamakta buldum, 1-2 ay ses gelmiyor sonra tekrar aynı işlemi uyguluyorum.

Bende de yıllar önce alt kısımdan gıcırtı geliyordu. Bakım esnasında ustaya söyleyince, liftteyken alt mafdallara silikonlu sprey sıktı ondan sonra pek rahatsız etmiyor.

Söz konusu ses esneme esnasındaki “gucurtu” ise net şekilde kapı fitillerinden hatta çoğunluğu b sütunu hizasındaki dış fitilden (arka kapıya yapışık) gelmektedir. Arada hafifçe bezle silseniz bile geçer. Araç sessiz olunca bu tür sesler insanı rahatsız ediyor. Ben bir buçuk senedir hala alışıp salmadım düzenli fitilleri siliyorum araç yıkanmasa dahi.

Fitilden ziyade b sütunundaki piano black kaplamadan olabilir. Kapı açıkken elinizle o parçaları esnettiğinizde içeri gelen sesi duyarsınız.

Fitilden ziyade b sütunundaki piano black kaplamadan olabilir. Kapı açıkken elinizle o parçaları esnettiğinizde içeri gelen sesi duyarsınız.
Ben ne zaman fitilleri silsem ya da araba yıkasam ses direkt gidiyor . Yaygın şikayet de burdan kaynaklı. Sizin belirttiğiniz gibi bir sıkıntı yaşamadım hatta duymadım da

Benim de fitillerden geliyor sanırım yıkadıktan sonra ses yok ama kuruduktan sonra ses gelmeye başlıyor.

Geri