Vcds ile stop kodlama

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan mstfcnbyr
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

mstfcnbyr

Yeni Üye
İsim
Mustafa Can
Araç
Golf 7,5
herkese merhaba vcds ile 2015 model passatın arka stoplarını kodlamaya çalıştım stoplar çakarlı yanıyordu bunları kapatmaya çalıştım fakat kapatamadım şimdi tüm kanaldaki ayarları bozdum yardımcı olabilecek var mı? orjinal kodları nereden bulabilirim. en azından ona bakarak düzeltmeliyim. yola gideceğim stobun bazı kısımları yanmıyor bazı kısımları çakarlı yanıyor. yardımcı olabilir misiniz?

herkese merhaba vcds ile 2015 model passatın arka stoplarını kodlamaya çalıştım stoplar çakarlı yanıyordu bunları kapatmaya çalıştım fakat kapatamadım şimdi tüm kanaldaki ayarları bozdum yardımcı olabilecek var mı? orjinal kodları nereden bulabilirim. en azından ona bakarak düzeltmeliyim. yola gideceğim stobun bazı kısımları yanmıyor bazı kısımları çakarlı yanıyor. yardımcı olabilir misiniz?
Kodlamaya başlamadan önce yedek almak bu yüzden önemli işte.

VCDS Kodlama Adımları (Fabrika Ayarına Dönüş)

1. Kontnaç açın ve VCDS kablonuzu aracınıza bağlayın.

2. Program üzerinden [Select] butonuna tıklayın ve [09 - Cent. Elect.] (Merkezi Elektrik) modülüne girin.

3. [Security Access - 16] butonuna tıklayın. Açılan pencereye güvenlik şifresi olan 31347 kodunu girin ve "Do it!" deyin.

4. Güvenlik erişimi onaylandıktan sonra ana menüden [Adaptation - 10] seçeneğine tıklayın.

İlgili Adaptasyon Kanalları ve Değişiklikler

Arka stoplardaki çakar kodlaması genellikle hem dış hem de iç stop lambalarının Lichtfunktion (ışık fonksiyonu) kanallarına tanımlanan "Blinken" (sinyal) komutlarının aktif edilmesinden kaynaklanır. Orijinal fabrika haline getirmek için aşağıdaki kanalları bulup "Not Active" (Pasif) konuma getirmeniz gerekir:

1. Dış Stoplar (Sol ve Sağ)

Arama çubuğuna veya kanal listesinden sırasıyla şu kanalları bulun:

Leuchte4TFL LB4 - Lichtfunktion G 4

Mevcut Değer: Blinken links Hellphase (veya benzeri)

Yapılacak İşlem: Not Active olarak değiştirin.

Leuchte5 TFL RB32 - Lichtfunktion G 5

Mevcur Değer: Blinken rechts Hellphase (veya benzeri)

Yapılacak İşlem: Not Active olarak değiştirin.

Not: Eğer dış stoplardaki çakarlı yapı için aşağıdaki kanallar da değiştirildiyse onları da kontrol edin:

Leuchte23SL HLC10 - Lichtfunktion G 23 \rightarrow Not Active yapın.

Leuchte24SL HRA65 - Lichtfunktion G 24 \rightarrow Not Active yapın.

2. İç Stoplar / Bagaj Kapağı Üzerindekiler (Sol ve Sağ)

İç stoplarda sinyalle birlikte çakar/yanıp sönme efektini kaldıran orijinal fabrika kanalları:

Leuchte16BLK SLB35BLK SL KC9 - Lichtfunktion G 16

Yapılacak İşlem: Not Active yapın.

Leuchte17TFL R BLK SRB3TFL R BLK SR KC3 - Lichtfunktion G 17

Yapılacak İşlem: Not Active yapın.

İşlem Sonrası Kontrol

Her bir kanalı değiştirdikten sonra yanındaki [Do It!] veya [Save] butonuna basarak ayarı kaydedin.

Tüm kanallar "Not Active" konumuna getirildikten sonra kontağı kapatıp anahtarı çıkarın. Birkaç dakika bekleyip aracı tekrar çalıştırın.

Dörtlüleri ve sinyalleri yakarak arka stopların orijinalfabrika standartlarında (sadece sinyal lambasının veya turuncu/ilgili LED grubunun yanması, fren yapıldığında sinyalle çakarlaşma olmaması) çalışıp çalışmadığını test edin.

Geri