Yetkili serviste yaptırmalı mıyım?

Maywen

Üye
İsim
Egemen
Araç
Golf 5
Merhabalar, aracım Golf 5 2006 1.6bse 159bin kmde. Aracımın V kayışını yaklaşık bir yıl önce klima kompresoru, klima radyatoru dahil değiştirtmiştim ama o zamandan beri klima açıldığında araba çok hantallaşıyor ve özel servisin bunu yanlış/kısa V kayışı takmasına bağlıyorum. Bu motorda kronik olan lambda sensörünün birisi ariza yakiyordu 2. sensör de arizalaninca hepsini bir garantili olarak yetkili serviste değiştirtmeye niyetlendim araç sıfırdan beri bizde ve değistirme niyetimiz olmadığı için garantili olacaksa serviste olmasini istiyorum. Yorumlarınız nedir yetkili servis olarak Vosmer mi yoksa Lena mi ikisi de ayni fiyati verdi ve ben Kuşadasında oturuyorum haliyle Lena’ya 10dk mesafedeyim. (V kayışının yanliş oldugunu dusunmemin sebebi cok arabaya ihtiyacim oldugunda yola cikacagimda degisti ve usta siparis verirken bunlarda normalde 46mm ama siparis ettigimiz depoda markasi kaliteli olarak 38 var onu takiyorum farketmez demisti onu degil neyse onu takalim demistim ama sorun cikmaz diyince aciliyetim de olunca tamam olmuştum.)IMG_4141.jpeg

Merhabalar, aracım Golf 5 2006 1.6bse 159bin kmde. Aracımın V kayışını yaklaşık bir yıl önce klima kompresoru, klima radyatoru dahil değiştirtmiştim ama o zamandan beri klima açıldığında araba çok hantallaşıyor ve özel servisin bunu yanlış/kısa V kayışı takmasına bağlıyorum. Bu motorda kronik olan lambda sensörünün birisi ariza yakiyordu 2. sensör de arizalaninca hepsini bir garantili olarak yetkili serviste değiştirtmeye niyetlendim araç sıfırdan beri bizde ve değistirme niyetimiz olmadığı için garantili olacaksa serviste olmasini istiyorum. Yorumlarınız nedir yetkili servis olarak Vosmer mi yoksa Lena mi ikisi de ayni fiyati verdi ve ben Kuşadasında oturuyorum haliyle Lena’ya 10dk mesafedeyim. (V kayışının yanliş oldugunu dusunmemin sebebi cok arabaya ihtiyacim oldugunda yola cikacagimda degisti ve usta siparis verirken bunlarda normalde 46mm ama siparis ettigimiz depoda markasi kaliteli olarak 38 var onu takiyorum farketmez demisti onu degil neyse onu takalim demistim ama sorun cikmaz diyince aciliyetim de olunca tamam olmuştum.)IMG_4141.jpeg
Aydındaki arkadaşlar Lena dan çok memnundu servis anlamında.

Vosmerden şikayetçi olan sayısı bir hayli fazlaydı. ( hiçbirini tecrübe etmedim ancak çoğunlukta ve forumlarda gördüğüm bilgileri aktarıyorum )

Verilen fiyatların üstüne ciddi olduğunuz zaman oturun pazarlık yapın biraz daha düşsünler kar kardır. Direkt verilen fiyatı kabul etmeyin. 1 depo benzin parası çıkarsanız sizin lehinize olur

Aydındaki arkadaşlar Lena dan çok memnundu servis anlamında.

Vosmerden şikayetçi olan sayısı bir hayli fazlaydı. ( hiçbirini tecrübe etmedim ancak çoğunlukta ve forumlarda gördüğüm bilgileri aktarıyorum )

Verilen fiyatların üstüne ciddi olduğunuz zaman oturun pazarlık yapın biraz daha düşsünler kar kardır. Direkt verilen fiyatı kabul etmeyin. 1 depo benzin parası çıkarsanız sizin lehinize olur
Vosmerden ben de mağdur oldum zamaninda ama Lenadan hic hizmet almadim daha önce. Evet haklisiniz bi pazarlik yapmayi da dusunuyorum kesinlestirdikten sonra ama acaba servise tonla para verip garantili sekilde hizmet almaya deger mi araca daha uzun sureler binecegiz o yuzden mantikli da geliyor bir yandan.

Araçtaki çekiş düşüklüğü hatalı V kayışı ile ilgili olmayabilir. Yani değiştirdiğinizde arıza gitmeyebilir.

Ancak lamba sensörleri ile çok ilgili olabilir. Çekiş düşüklüğü Sorunu daha çok lambda sensörüne uyuyor.

Bu işlemleri gerçekten yaptırmak istiyorsanız fiyat indirimi avantajından yararlanıp yetkili servis tercih ederdim. Hem iyi bir fiyat avantajı olduğu için, hem de parçanın ve işçiliği iki yıl garantisi olduğu için, hem de aracı kullanacağım dediğiniz için.

Bence yetkili servis. Hangisi olduğunu buradan söylemek doğru olmaz (tanımadığım için). Yerelde o servislerin bilen tecrübeli birisinin tavsiyesine ihtiyaç var.

Vosmerden ben de mağdur oldum zamaninda ama Lenadan hic hizmet almadim daha önce. Evet haklisiniz bi pazarlik yapmayi da dusunuyorum kesinlestirdikten sonra ama acaba servise tonla para verip garantili sekilde hizmet almaya deger mi araca daha uzun sureler binecegiz o yuzden mantikli da geliyor bir yandan.
Verilen fiyat çok uçuk bir fiyat değil hocam öncelikle. Çünkü yeni bir vw grubu araç sahibi olduğunuzda aracınızın periyodik bakımını (Motor Yağı+Yağ,hava,polen filtreleri+fren hidrolik değişimine) 28 bin TL ödüyorlar zaten.

Ancak tabii ki de 20 yaşındaki aracın v kayışı+oksijen sensörü değişimine 30 bin küsür TL para verilir mi ? Tartışma konusu...

Benim fikrim araca uzun süre binmeyi düşünsem de dahi yetkili servisteki ücretin belki de 3 te 1 i kadar çözülecek işlemi özel serviste yaptırırdım. Sonuçta evet biz de araçlarımıza uzun süre binmeyi düşünüyoruz ancak bu kafada olduğumuz için yetkili servis diye de diretmiyoruz açıkçası.

Çünkü gerçekten özel serviste çok çok daha uyguna halletme imkanı varken sırf yetkili diye bu paralar vermek hep bir acaba olmuştur benim için.

Size vereceğim en iyi tavsiye forum, tanıdık veya bağlantı üzerinden bir de gidip özel servis bulup orada her şeyi konuşup kafama yatarsa yaptırmak olur.

He derseniz ki ben illa yetkili de yaptıracağım, evinize yakın olması avantajını da kullanarak Lena dan yana tercihimi kullanırım.

Eğer yetkili serviste yaptırmaya okey iseniz sizin yerinizde olsam aynı şu cümleyi söylerdim :

-Aracımı size teslim ediyorum ancak 25 bin TL den 1 kuruş fazla vermem, ona göre aracımı kabul edip etmemek size kalmış, diyebilirsiniz

Yetkili servisteki danışanınız da biraz halden anlayan adam olursa 25 bin TL olmasa bile dahi 27-28 bin TL ücretlere yaptırabilirsiniz aracınızı. Kar kardır. Ben öyle yapıyorum, size de böyle iyi niyetle söyleyip, bu şekil davranmanızı da tavsiye ederim.

Ancak aracın tam sorununu bilemediğimden sizi de yanlış yönlendirmek istemem. Bence iyi bir teşhis yapan yer bulmanız gerekiyor öncelikle.

İstanbul daki Reset Garaj veya @metinkar ın referans olduğu Fatih usta gibi güvenilir bir özel servis var ise orada, o zaman katılırım dediğinize. Ben rastgele bir özel servis yerine yetkili servisi tercih ederdim. Çok güvenilir bir özel servis var ise onu tercih edebilir elbette.

Geri