Seal İnside Teknolojisi

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan metinkar
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

metinkar

Efsane Üye

İsim
MetinK.
Araç
Golf Mk8.5 1.5 eTSI 116 PS Style DSG 2025 Beyaz
Arkadaşlar merhaba seal inside teknolojisini mevcut lastiklere uygulayabiliyor muyuz bilginiz var mı…

Merhaba abi, YZ mümkün olmadığını söylüyor. Bence de pek mümkün değil, uygulansa bile ne kadar sağlıklı olur bilemiyorum.

1784198899797.png

Bazı ürünler var, ben kendim hiç denemedim ancak patlak lastiğini tamir etmek amaçlı kullanan bir kaç kişi gördüm. Aérosol kutu şeklinde ve lastiğin içerisine basılıyor.

Uzun süre kalıcılık sağlayıp sağlamadığını bilmiyorum. Ancak acil durumlarda faydası olabilir sanıyorum.

1000099798.jpg

Bazı ürünler var, ben kendim hiç denemedim ancak patlak lastiğini tamir etmek amaçlı kullanan bir kaç kişi gördüm. Aérosol kutu şeklinde ve lastiğin içerisine basılıyor.

Uzun süre kalıcılık sağlayıp sağlamadığını bilmiyorum. Ancak acil durumlarda faydası olabilir sanıyorum.

1000099798.jpg

Bunları biliyorum bende kullanmadım diğer sistem çok güzel içinde fabrikasyon jel gibi bir şey var…

Merhaba abi, YZ mümkün olmadığını söylüyor. Bence de pek mümkün değil, uygulansa bile ne kadar sağlıklı olur bilemiyorum.

1784198899797.png

seal inside dediği jel değil mi farklı bir ürün mü…

seal inside dediği jel değil mi farklı bir ürün mü…
"Seal inside" dediğiniz gibi jel bir ürün.
Eski aracımdaki lastikler Pirelli Seal inside idi.
Sonra lastiği yenilerken aradaki fark fazla gelince "seal inside" olmayan seriden almıştım.

YZ de böyle diyor;

Pirelli Seal Inside ile Goodyear Run Flat (RunOnFlat/ROF) aynı amaca hizmet etseler de aynı teknoloji değildir. [pirelli.ch], [goodyear.eu]

Temel fark​

Pirelli Seal Inside​

• Lastiğin iç yüzeyinde özel bir kendinden sızdırmazlık sağlayan yapışkan katman bulunur.
  • Çivi veya vida gibi bir cisim sırt bölgesini deldiğinde, bu katman deliği kapatarak hava kaçışını önler.
  • Pirelli, bu teknolojinin basınç kaybına neden olan delinmelerin yaklaşık %85'inde etkili olduğunu belirtmektedir. [pirelli.com], [pirelli.ch]
  • Lastik normal yapısını korur; yanakları Run Flat kadar sert değildir. [pirelli.ch]

Goodyear Run Flat (RunOnFlat / ROF)​

• Lastiğin yanakları özel olarak güçlendirilmiştir.
  • Lastik tamamen hava kaybetse bile aracın ağırlığını bir süre taşıyabilir.
  • Genellikle yaklaşık 80 km (50 mil) mesafeye kadar ve 80 km/s (50 mph) hız sınırında yol almaya izin verir. [goodyear.eu], [goodyear.com]
  • Çiviyi kapatmaz; sadece havasız halde ilerlemeyi sağlar. [goodyear.eu], [toolkit.be...aygroup.in]

Hangisi daha konforlu?​

Genellikle:Pirelli Seal Inside > Goodyear Run Flat

Çünkü Run Flat lastiklerde güçlendirilmiş yanak nedeniyle:

Hangisi daha güvenli?​

İhtiyaca göre değişir:

✅ Şehir içi ve uzun yol kullanıcıları için
Pirelli Seal Inside çoğu çivi/vita delinmesinde hava kaybetmediği için çok kullanışlıdır. [pirelli.com], [pirelli.ch]

✅ Patlama sonrası mutlaka yoluma devam edebilmeliyim diyorsanız
Goodyear Run Flat avantajlıdır; lastik havasını tamamen kaybetse bile belirli bir mesafe ilerleyebilirsiniz. [goodyear.eu], [goodyear.com]

BMW, Mercedes gibi araçlar için​

Eğer aracınız fabrika çıkışı Run Flat ile geldiyse, süspansiyon ve TPMS sistemi buna göre ayarlanmıştır. Bu durumda Run Flat'ten normal Seal Inside lastiğe geçmeden önce aracın modeline göre değerlendirme yapmak gerekir.

Bu içten lastik kaplama işini dışarıda yapan yerler internette bir kaç kez karşıma çıkmıştı. Hatta videosunu ekleyeyim. Ben yaptırmadım veya yaptıran çevremde olmadığı için yorum yapamıyorum.

Patlakları dolduran sıvılar bisikletlerde yıllardır kullanılıyor; tubeless sıvısı diye geçiyor. Bisikletle araba ne alaka demeyin; dağ bisikleti lastiği basıncıyla araba lastiği basıncı hemen hemen aynı PSI ve aynı sıvı.

1-2 yıl boyunca iç lastiğin ağırlığından kurtulup küçük ve basit patlaklara yama yapmamak için kullandım. Kullanıcı gözlemim aşağıdaki gibi:

• Bu sıvılar kalite kalite ayrılıyor ve fiyatları çok fark ediyor.
  • 3-6 ayda bir yenilemek gerekiyor. Hem pahalı hem de uzun süre kullanmayınca özelliğini kaybetmeye başlıyor.
  • Bisikletin incecik lastiğinde dahi sürekli kullanımı sorunluyken çok daha geniş alana sahip ve daha da önemlisi çok daha fazla yüksek sıcaklıklara çıkan otomobil lastiklerinde pek kullanışlı olacağını sanmıyorum.
  • Ayrıca, büyük deliklerde veya yırtıklarda/yarıklarda bir işe yaramıyor.

Kısacası, sürekli lastik patlatan birisi değilseniz sıvı işine girmek değmez.

Başlığa konu olan jel teknolojisine bir şey diyemem; hiçbir tecrübem yok.

Geri