Triger seti değişim vakti gelmiş mi

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan 2run
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

2run

Yeni Üye
İsim
Turan
Araç
2015 golf 1.4 tsi
Arkadaşlar merhaba herkese
2015 model 1.4 tsi 110 bin km de golf aracımın triger seti hiç değişmemiş ve ben yaklaşık 3 bin km lik bir yola çıkacağım sizce bir sorun olur mu ya da triger kayışını kontrol ettirebilir miyim?

2015 model 1.4 tsi 110 bin km de golf aracımın triger seti hiç değişmemiş ve ben yaklaşık 3 bin km lik bir yola çıkacağım sizce bir sorun olur mu ya da triger kayışını kontrol ettirebilir miyim?
saatli bomba resmen

Bir vw ustasına gidin. Su deposu haznesini ön tarafa alarak kapağı sökebiliyorlar. Kontrol ettirirsin. Duruma göre değiştirirsin.

Bir vw ustasına gidin. Su deposu haznesini ön tarafa alarak kapağı sökebiliyorlar. Kontrol ettirirsin. Duruma göre değiştirirsin.
Kapak söküldügünde detaylı göremiyorlar bizzat ben baktırmıştım üstten bakıyorlar sadece içerdeki detayını bilemiyorlar

2015 model 112 bin km de , önceki ay bakımda servis danışmanı aklımı çeldi değiştirdim , kayışta hiç bişey yoktu , bana kalsaydı 130 veya 150 km gibi değiştirmeyi düşünüyordum, forumda bi arkadaş 2013 model golf fabrikasyon kayışını 178 binde değiştirmişti ,ressimleri vardı, yinede siyah kapağı açıp gözle bi kontrol edin,

Ekli dosyalar

• WhatsApp Image 2026-05-07 at 21.13.49.jpeg
    WhatsApp Image 2026-05-07 at 21.13.49.jpeg
    323.1 KB · Görüntüleme: 19
11 yıllık kayış tertemiz görünüyor maşallah. Bu sizi yanıltmasın. 11 yıllık triger kayışı içten kopma riski taşır. Muhtemelen esnekliğini de yitirmek üzeredir.

Geçenlerde Doğuş oto'da bizsat sordum,yıl gözetmeksizin 120 bin kilometreden önce değiştirmiyoruz,ama müşteri iisterse değiştiriyoruz dedi.Ben bu konuyu çok etraflıca araştırdım,ne gariptirki tsi araçta hiç triger kopma vakasına denk gelmedim.Bu konu burada dedalarca tartışıldı,yurt dışında 200 binden önce değiştirmiyorlarmış gibi bilgiler paylaşıldı,you tubede denk geldim bir arkadaş 190 binde değiştirdi,araç 2013 modeldi ve kayışta çatlama vs yoktu,yani sağlamdı.Bizim devirdaim diğer tarafta olduğu için trigere extra yük binmiyor muhtemelen,belki kullanılan kayış malzemesi daha kaliteli bilmiyorum ama durum bu.
Kapak çok kolay açılıyor,açın yüzeyselde olsa kontrol edin,içiniz rahat eder.

Tsi için triger için en sağlıklı km 110 ila 120 bin km arasıdır.

Değişim zamanı gelmiş. Kontrol vs ile uğraşmayın, motor yağı gibi düşünün sonuçta yağ görevini görüyor ancak ömrünü tamamlamış. Yani dışına bakıp iyi deyip devam etmek büyük bir hatadır. Periyodu dolmuş.

Yakın tarihte bakımınız varsa 5-10 bin km sonra dilerseniz bekleyebilirsiniz bakımda hepsini arada çıkarırsınız.

Öyle yandım bittim gibi aceleye koşturulacak bir durum yok. 👍🏻👍🏻👍🏻

Triger kayışınız çok rahat 150-160 bin km yi görür ancak risk almaya değmez.

Geri