Kaporta ve cam ıslakken görünen izleri nasıl çıkarabilirim

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan prod0x
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

prod0x

Yeni Üye
İsim
Ismail
Araç
Golf
Merhabalar

Arabayı yıkarken nerdeyse tamamında su değince görünen izler farkettim. Elimi sürünce ufak ufak değiyor. Sirke ve alkol denedim ama çıkaramadım. Kuruyunca nerdeyse hiç belli olmuyor. Neden olduğunu çözemedim, fıskiye suyu mu yoksa her gün geçen sinek ilaçlama araçları mı anlamadım.

Tavsiyesi olan var mı nasıl çıkarabiliriz bunları?

Ekli dosyalar

• IMG_4334.jpeg
    IMG_4334.jpeg
    169.3 KB · Görüntüleme: 25

sanki ıslak cila lekesi gibi duruyor.

carpro spotless 2.0 ı bir süngere sıkıp ıslak cama uygulayıp bekletmeden hemen yıkayın. eğer kireç lekesiyse gider

gölgede serin bir yerde uygulama yapın yoksa daha kötü yaparsınız.

en kötü bir tahta silgisi ve cam pastası ile çıkar canınızı sıkmayın

sanki ıslak cila lekesi gibi duruyor.

carpro spotless 2.0 ı bir süngere sıkıp ıslak cama uygulayıp bekletmeden hemen yıkayın. eğer kireç lekesiyse gider

gölgede serin bir yerde uygulama yapın yoksa daha kötü yaparsınız.

en kötü bir tahta silgisi ve cam pastası ile çıkar canınızı sıkmayın
Cevabınız için teşekkürler. Arabayı kendim yıkıyorum aslında cila uygulamadım hiç. 3 ay oldu sıfır almıştım. Farkettiğim gün benzinlikte köpük attım ama başka araçlar da vardı kullanan, onlarda görmedim öyle bir iz. Sadece cam olsa iyi hocam kaportada da var. Tamamına pasta mı uygulamak lazım

Cevabınız için teşekkürler. Arabayı kendim yıkıyorum aslında cila uygulamadım hiç. 3 ay oldu sıfır almıştım. Farkettiğim gün benzinlikte köpük attım ama başka araçlar da vardı kullanan, onlarda görmedim öyle bir iz. Sadece cam olsa iyi hocam kaportada da var. Tamamına pasta mı uygulamak lazım
Hocam benzinliklerdeki kostikli şampuandan olmuş olabilir. hele ki sıcak kaportaya veya güneşte aracı yıkadıysanız çok normal.

pastaya gerek yok yüzey temizleyici özelliği olan cilaları kullanabilirsiniz. örneğin meguiars m66 meguiars d166 bunlar hem çok güzel parlatıyor hem yüzeyi temizliyor hem de uygulaması silmesi aşırı basit yormuyor hiç

Merhabalar

Arabayı yıkarken nerdeyse tamamında su değince görünen izler farkettim. Elimi sürünce ufak ufak değiyor. Sirke ve alkol denedim ama çıkaramadım. Kuruyunca nerdeyse hiç belli olmuyor. Neden olduğunu çözemedim, fıskiye suyu mu yoksa her gün geçen sinek ilaçlama araçları mı anlamadım.

Tavsiyesi olan var mı nasıl çıkarabiliriz bunları?
Bence kullandığınız yıkama istasyonunu da değiştirmeyi düşünün. Şimdi ben Ankara'da yaşıyorum yıllardır evime yakın 3 dklık mesafede diye gittiğim bir yıkama istasyonu vardı ancak her yıkama sonrası sizin gibi lekelerle ve ek olarak kireç lekeleriyle karşı karşıya kalıyordum.

Son 6 aydır yıkama istasyonumu değiştirdim, Yeni Batı mahallesinde olan İstanbul Yolundaki yıkamada yıkıyorum aracımı, orada birçok yıkama seçeneği var. En son yıkama bittikten sonra üstünden son kez LEKESİZ (OSMOZ) DURULAMA seçeneği ile yapıyorum aracı bezle silmeme dahi gerek kalmıyor çünkü hiçbir iz, leke bırakmamakta.

Ek olarak bu tarz istasyonlarda kullandığınız kadar ücret ödediğiniz için normal jetonlu veya kağıt okutularak yıkanılan yıkamalardan fiyat olarak daha uyguna denk gelmektedir.

Geri