2022 Passat Variant b8.5 Viraj Demiri Burcu Değişimi

TunaDemirkaya

Yeni Üye
İsim
Tuna
Araç
T-Roc - Passat Variant B8.5
Selamlar passat aracımın viraj demiri burçlarını değişimini yaptırmak istiyorum lakin aklıma takınlar bir kaç soru var

1- Viraj demiri burcu sadece burç olarak değişir mi ?
2- Viraj demiri burcu tek değişmiyor komple set olarak mı değişiyor ?
3- Yetkili serviste bu fiyatlar ortalama ne kadar tutar ?

Burç/salıncak burcu/viraj demir burcu komple değişim anca taşıyıcı tablada hasar varsa gereklidir.
Burcun sökülmesi kolay değil,tornacıda pres ile çıkarılması gerekir.

Yetkili servis bu işe nazlanır,özel servislerde lemforder/febi gibi markalarla değişim yaptırın.

Sadece burç olarak değiştirdiklerini söyleyenler vardı. Tamir kiti şeklinde parça takıyorlar. Eski perçinli olan parçalanarak sökülüyor, yerine kit takılıyordu ama uzun ömürlü olmuyor dediler. Komple değişimde de işçilik bi hayli fazla.

Birkaç sefer yağlamayı deneyin derim

Golfte ön salıncak burçlarını 6.yıl sonunda lemforder marka ile değiştirdim,4 sene kullandım,sonra amortisör ile ilgili başka bir arıza çıkınca o esnada fırsattan istifade burçları tekrar değiştirdim.
Sİz karar verin ömrü ne kadar?

@TunaDemirkaya araç kaç model,neden değişim ihtiyacı duydunuz?

Golfte ön salıncak burçlarını 6.yıl sonunda lemforder marka ile değiştirdim,4 sene kullandım,sonra amortisör ile ilgili başka bir arıza çıkınca o esnada fırsattan istifade burçları tekrar değiştirdim.
Sİz karar verin ömrü ne kadar?

@TunaDemirkaya araç kaç model,neden değişim ihtiyacı duydunuz?
Hocam herhangi bir şikayetim yok, araç 2022 model 1.5 tsı passat variant b8.5 elegance paket (94.000km), salıncak burçları falan değişmiştim, amortisör takozlarını falan hepsini lemförder marka ile değiştik, aklıma sonradan geldi bu viraj demiri burcu lakin yetkili servis 17.000 TL fiyat çıkardı araç yaşından ötürü %25-30 arası indirim var 11.900 TL ye geliyor lakin bir çok parça sökülüp takıldığı için işçilik bence en az 10.000 TL gibi bir masraf çıkar gibi geliyor, henüz şikayet yokken yaptırmak için bu ekonomik durumda beni yorar

Sadece burç olarak değiştirdiklerini söyleyenler vardı. Tamir kiti şeklinde parça takıyorlar. Eski perçinli olan parçalanarak sökülüyor, yerine kit takılıyordu ama uzun ömürlü olmuyor dediler. Komple değişimde de işçilik bi hayli fazla.

Birkaç sefer yağlamayı deneyin derim
Hocam selamlar, evet işçilik ve parça maliyeti benim bütçe için şuan bir şikayetim olmamasına rağmen fazla, şuan ki durumda beyaz bir gress vardı onla yağlamasını yapıcaz süreci takip edicez bakalım ne kadar gidicek 94 bin de şuan araç

Hocam selamlar, evet işçilik ve parça maliyeti benim bütçe için şuan bir şikayetim olmamasına rağmen fazla, şuan ki durumda beyaz bir gress vardı onla yağlamasını yapıcaz süreci takip edicez bakalım ne kadar gidicek 94 bin de şuan araç
Hocam şikayet yoksa bence hiç riske atmayın. Çünkü salıncak burcundan daha kötü bu viraj denge çubuk burcu sesi. Bende ses yapmayan başlayınca 1 2 bakım düzenli yağladım, sonra ses kesildi.

Hocam şikayet yoksa bence hiç riske atmayın. Çünkü salıncak burcundan daha kötü bu viraj denge çubuk burcu sesi. Bende ses yapmayan başlayınca 1 2 bakım düzenli yağladım, sonra ses kesildi.
Maliyeti gerçekten fazlaymış hiç gerek en azından ses şikayetim yok, aftermarket hr marka viraj demiri 44 bin TL olduğunu gördüm birbirimize gülümseyip sekmeyi kapadım :)

Geri