Golf 7 1.4 Tsi Koyduğum Yağ Nereye Gitti

İsim
Mustafa
Araç
Golf
Selamün Aleyküm Golf 7 aracımın yağını kendim değiştirdim. Araca da liqui moly top tec yağ koydum. 5 lt idi 4 litresini koydum. Arabanın çalışmasında herhangi bir sıkıntı yok ama arabayı sürüp geliyorum park edip 15 dk bekliyorum çubuğun ucuna yağ geliyor sadece daha fazla mı beklemeliyim yağı ölçmek için veya yağ ölçme kısmı bozuk olabilir mi?

Aleyküm selam.
İlgili motorun yağ kapasitesine göre yağ koymalısınız. Karter tapası açık halde tüm yağ boşalacak, bu arada filitre de sökülecek. Eski yağ boşalınca tapa takılacak, yeni filitre takılıp sıkılacak. Ondan sonra üreticinin önerdiği miktar yağ doldurulacak. Biraz bekleyip yağ seviyesi ve sızıntı var mı diye kontrol edilecek!
Ayrıca herşey yolunda, sürüşe çıkılmışsa, dönüşte düz bir zeminde park edip, hareketli parçalardaki yağın kartere akması beklendikten sonra seviye kontrolü yapılmalıdır.

Aleyküm selam.
İlgili motorun yağ kapasitesine göre yağ koymalısınız. Karter tapası açık halde tüm yağ boşalacak, bu arada filitre de sökülecek. Eski yağ boşalınca tapa takılacak, yeni filitre takılıp sıkılacak. Ondan sonra üreticinin önerdiği miktar yağ doldurulacak. Biraz bekleyip yağ seviyesi ve sızıntı var mı diye kontrol edilecek!
Ayrıca herşey yolunda, sürüşe çıkılmışsa, dönüşte düz bir zeminde park edip, hareketli parçalardaki yağın kartere akması beklendikten sonra seviye kontrolü yapılmalıdır.
Tüm süreci dediğiniz gibi yaptım. Bilmiyorum bugün motor soğukken tekrar kontrol edicem. Tekrar haber ederim.

Zemin çok hafif eğimli ise bile yağ çubuğunun yanıltma payı çok yüksek oluyor.

Son düzenleme:

Geri