Ozanyayla01
Yeni Üye
Arkadaşlar acil yardım. Skoda Superb hayalet kadran ekranını temizlerken üzerindeki kaplama aşındı. Güneşte belli oluyor, gölgede ve gece görünmüyor. Bu sorunu yaşayan veya çözümünü bilen var mı? Yardımlarınızı bekliyorum.
Göstergeye koruyucu ekran mı takılır hocam ??Neden ekran koruyucu taktırmadınız? Multimedya ekranı ve gösterge ekranları için mevcut telefon ekranı gibi kendiniz takabiliyorsunuz. Çok üzüldüm umarım bir çözüm bulursunuz yazık olmuş ekrana bir koruyucu taksaydınız keşke.
Arkadaşlar acil yardım. Skoda Superb hayalet kadran ekranını temizlerken üzerindeki kaplama aşındı. Güneşte belli oluyor, gölgede ve gece görünmüyor. Bu sorunu yaşayan veya çözümünü bilen var mı? Yardımlarınızı bekliyorum.
Elbette takılır tüm araçlarımda multimedya kısmına ekran koruyucu taktırdım. Göstergelerin dijital olduğu arabalarımda da aynı şekilde. Telefona taktığınız ekranlar güneş altında kaldığında ekranınıza zarar verdi mi? Hayır. Araçlarınıza ppf kaplatıyorsunuz o araba güneşin altında kalıyor zarar veriyor mu? Eğer zarar veriyor diyorsanız multimedyaya veya gösterge ekranına takılan koruyucunun yediği güneş telefon veya ppfe göre yüzde 1 veya 2. Ekranınızın hiç ısındığınızı yaşadınız mı ben hiç böyle bi şey görmedim yaşamadım.Göstergeye koruyucu ekran mı takılır hocam ??
Telefon değil ki bu sürekli düşürdüğümüz için kırılmaz cam taktıralım.
Siz evinizdeki sadece kendinizin kullandığı bilgisayara, televizyona ekran mı taktırıyorsunuz.
Hadi diyelim evdeki eşyalarınıza taktırdınız, evin içi sabit 24 derece sıcaklıkta. Ya araba peki ? Direkt güneş ışığına maruz kalıyor, içerisi belki de gün içinde 7-8 saat 40 derecenin üstünde seyrediyor. Bir de üstüne bu sıcaklarda arabayı kullanıp ekranın çalışırken ki ısınmasını hesaba katarsak ortaya çıkacak perişan tabloyu da düşünmek gerekiyor.
Bu tarz şeyler tamamen saçmalık. Adam arabayı alalı aylar olmuş hala ekrandaki jelatinleri sökmemiş. Bunlar çok yanlış uygulamalar, malınıza kıymet verdiğinizi düşünürken daha da çok zarar veriyorsunuz aslında. Hele ki sıcak iklimli bir yerde yaşıyorsanız.
PPF ile koruyucuyu bir tutmak saçmalık. İkisi aynı maddeden olsa haklısınız derdim ancak demiyorum.Elbette takılır tüm araçlarımda multimedya kısmına ekran koruyucu taktırdım. Göstergelerin dijital olduğu arabalarımda da aynı şekilde. Telefona taktığınız ekranlar güneş altında kaldığında ekranınıza zarar verdi mi? Hayır. Araçlarınıza ppf kaplatıyorsunuz o araba güneşin altında kalıyor zarar veriyor mu? Eğer zarar veriyor diyorsanız multimedyaya veya gösterge ekranına takılan koruyucunun yediği güneş telefon veya ppfe göre yüzde 1 veya 2. Ekranınızın hiç ısındığınızı yaşadınız mı ben hiç böyle bi şey görmedim yaşamadım.
Bunu jelatin ile bir tutmayın jelatin bir koruyucu değil zaten herhangi bir tabakası yok tamamen dümdüz yapışkan. Telefonunuzun ekranına bir şey olmadıysa arabanın gösterge ekranına hiç bir şey olmaz merak etmeyin. Özellikle ısınma muhabbeti asıl saçma oldu varsa yaşayan paylaşsın lütfen.
Sizin hesaba göre arabanın plastiğinin hatta neredeyse arabanın falan erimesi falan gerekiyor. Bir şey diyemicem siz kullanmayın ama arkadaşlara tavsiye ediyorum. Kullanıp da sorun yaşayan bir kişi görmedim.PPF ile koruyucuyu bir tutmak saçmalık. İkisi aynı maddeden olsa haklısınız derdim ancak demiyorum.
Telefon sürekli elinizde olan bir şey de dahi olsa sürekli güneş altında zaten kullanamıyorsunuz. Zaten güneşin altında sürekli durarak ekranı nasıl göreceksiniz değil mi ? Ek olarak telefonun sıcaklığı sürekli olarak yüksek derecelerde kalmıyor. Siz oyun oynadığınızda, sosyal medyada takıldığınızda, projelerinizi incelediğinizde yüksek işlem gerektiren işler yaptığınızda telefonunuz yüksek sıcaklara ulaşıyor. Ki ulaştığı sıcaklıklar arabanın içindeki herhangi bir şeyin sıcaklığı ile kıyaslanamaz derecede düşük. Siz hiç güneşin altında duran aracın herhangi bir trimine rahat rahat dokunabiliyor musunuz ???? Ben Gaziantepliyim ben o memlekette aracım 2-3 saat gün içinde dursun tekrar içine bineyim dokunamıyorum.
Emniyet kemeri tokasından tutun, direksiyonuna, vites topuzuna kadar hepsi el vurulamayacak sıcaklıklara kadar ulaşıyor.
Kırılmaz camlı telefonunuzu aracın içinde çıkarmadan, aracın multimedyası gibi güneşe maruz kalacak şekilde aylarca haftalarca koyup denemek lazım değil mi bir de ?
Aracın iç mekanın sıcaklığı uzun süreler yüksek derecelere maruz kalıyor. Sıcak iklimde yaşayan (Adana-Mersin-Urfa-Antep-Diyarbakır) bu şehirlerde aracın güneş vakitlerinde yediği sıcağın haddi hesabı yok.
Kısa vadede zararını belki görmezsin ancak uzun vadede asıl zararı görebilirsin.
2016 Model Ford Transit aracımın multimedyasının gözümle eridiğine şahit oldum. Belki yaşadığınız yerde sıcaklıklar fazla değildir ancak ben Ankara gibi karasal iklim bölgesinde bile dahi böyle sorunla karşı karşıya kaldıysam diğer daha sıcak yerleri düşünmek gerekiyor.