Kaportadaki kireç izlerine çözüm

İsim
İlhami
Araç
MK8 impression
Arkadaşlar ben genelde aracı akaryakıtçılarda yıkayıp silmek zor geldiği için kısa bir hız yapıp suyun süzülmesini sağlıyordum. (Lütfen mantığını sorgulamayın ) ama kapı iç kısımları ve direklerin iç kısımlarında bariz nokta nokta kireç lekeleri oluşmuş. Etil alkol dahil ıslak mendil ve ıslak bezle epey uğraşmama rağmen bir türlü çıkmıyor. Boyacı arkadaş pasta geçelim dedi ama bazı küçük noktalara başlık girmeyebilir deyince pek efektif gelmedi bana. Bu lekeleri çıkartabilecek ürün var mıdır ?

Ekli dosyalar

• 1000106855.jpg
    1000106855.jpg
    128.2 KB · Görüntüleme: 34

Arkadaşlar ben genelde aracı akaryakıtçılarda yıkayıp silmek zor geldiği için kısa bir hız yapıp suyun süzülmesini sağlıyordum. (Lütfen mantığını sorgulamayın ) ama kapı iç kısımları ve direklerin iç kısımlarında bariz nokta nokta kireç lekeleri oluşmuş. Etil alkol dahil ıslak mendil ve ıslak bezle epey uğraşmama rağmen bir türlü çıkmıyor. Boyacı arkadaş pasta geçelim dedi ama bazı küçük noktalara başlık girmeyebilir deyince pek efektif gelmedi bana. Bu lekeleri çıkartabilecek ürün var mıdır ?
Asperox mavi güç ile rahatça çıkar.

Yok hayır. 2-3 kere sıkın, 30 saniye bekleyin güzelce nüfuz etsin. Daha sonra ıslak bir bez ile silin ardından kurulama bezi ile kurulayın.
Eyvallah hocam teşk ederim. Bir de izopropil alkol varmış sanırım. o konuda fikriniz var mı ?

Eyvallah hocam teşk ederim. Bir de izopropil alkol varmış sanırım. o konuda fikriniz var mı ?
O daha çok boya çıkartmak için. Kireç söker mi bilmiyorum. Alkol ve tiner kullanımına karşı tediriginim her zaman.

Her temizlik malzemesi herşeye etkietmiyor. Dolayısıyla doğru ürünü seçmek önemli. Hazır satılan kireç sökücü, banyo temizleyici ürünler

yada

kireç çözme için Sitrik Asit yada sirke kullanılabilir. Sitrik asit temizlik için toz olarak satıldığı gibi limon tuzu olarakta satın alınıp suda çözdürülebilir.

aracımın kaporta aksamında ki kireçleri carpro descale şampuanla gidermiştim fakat küçük hacimli olarak şu anda yok galiba aynı özelliğe sahip aşağıdaki şampuan işinizi görebilir

carpro spotless 2.0

Geri