Buji nereden satın alabilirim?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Oxej
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Oxej

Yeni Üye
İsim
Muhammet
Araç
Golf MK8
Merhaba arkadaşlar,

Aracım golf 8 impression 1.0 manuel 2022 model
Aracıma uygun orijinal buji satın almak istiyorum. Kitapçıkta kodu bulamadım. Güvenilir parça satan bir yer önerebilir misiniz?
Buji markası ne olmalıdır?

Ayrıca buji pastası sürmek gerçekten gerekli bişey mi ? Eğer öyleyse onuda satın alacağım.

Yer: Ümraniye - İstanbul

Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim

Kazasız belasız iyi sürüşler,
İyi forumlar dilerim.

Son düzenleme:

Merhaba arkadaşlar,

Aracım golf 8 impression 1.0 manuel 2022 model
Aracıma uygun orijinal buji satın almak istiyorum. Kitapçıkta kodu bulamadım. Güvenilir parça satan bir yer önerebilir misiniz?
Since Buji markası ne olmalıdır?

Ayrıca buji pastası sürmek gerçekten gerekli bişey mi ? Eğer öyleyse onuda satın alacağım.

Yer: Ümraniye - İstanbul

Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim

Kazasız belasız iyi sürüşler,
İyi forumlar dilerim.
Yetkili serviste yaptırın dışarıyla yakın fiyata gelebiliyor. Buji pastası da sürerler.

Yetkili serviste yaptırın dışarıyla yakın fiyata gelebiliyor. Buji pastası da sürerler.
Yetkili servis 52000 km periyodik bakımı ve buji değişimi için 17bin tl dediler. Buji değişmezse 12700 tlmiş. Aracım normalde full servis bakımlı ama fiyatlar bence cep yakıyor ortada ciddi bir iş olsa tamam diyeceğim naçizane görüşüm, Bende yağ bakımını bir ustaya yaptırıp bujiyi kendim değiştireceğim. Sadece buji satın almam gerekiyor bide gerekiyor dediğinizi duyar gibiyim pastasınıda buji satan yerden alırım diye düşünüyorum.

Son düzenleme:
52000 km periyodik bakımı ve buji değişimi için 17bin tl dediler. Buji değişmezse 12700 tlmiş. Aracım normalde full servis bakımlı ama fiyatlar bence cep yakıyor ortada ciddi bir iş olsa tamam diyeceğim naçizane görüşüm, Bende yağ bakımını bir ustaya yaptırıp bujiyi kendim değiştireceğim. Sadece buji satın almam gerekiyor bide gerekiyor dediğinizi duyar gibiyim pastasınıda buji satan yerden alırım diye düşünüyorum.
Buji takmakta zor bir şey yok ama ilk defa yapıyorsanız bloktaki dişliyi sıyırma ihtimaliniz var. 4800tlye serviste yaptırabilirsiniz bence. 3 buji yaklaşık 3000tl diye tahmin ediyorum, üstüne aldıkları işçilik kabul edilebilir seviyede.

Buji takmakta zor bir şey yok ama ilk defa yapıyorsanız bloktaki dişliyi sıyırma ihtimaliniz var. 4800tlye serviste yaptırabilirsiniz bence. 3 buji yaklaşık 3000tl diye tahmin ediyorum, üstüne aldıkları işçilik kabul edilebilir seviyede.
Doğrudur dediklerinizde haklısınız sadece nerden alacağımı söyleyebilir misiniz?

Buji internetten sipariş vermeye gerek yok. Yetkili servisin bujisinin 50-60 bin km ömrü vardır. 3 silindirlide yine 60 bin km gidebilir ancak 4 silindirli için tam 60 bin km gidiyor.

Yetkili servis dışında aldığınız bujinin ömrü 30 bin kmdir. Fiyat olarak yetkili serviste olan bujiden sadece 1500 lira eksiktir.

Yetkili serviste değiştirmeseniz bile bujisi yetkili servisten almak en karlı ve uzun kullanımlı yoldur.

Eğer derseniz ki ben yetkili servisten almak istemiyorum sanayideki parçacılardan temin etmek en temiz yoldur. NGK veya bosch marka tercih edilebilir öncelik NGK olmalıdır.

Buji internetten sipariş vermeye gerek yok. Yetkili servisin bujisinin 50-60 bin km ömrü vardır. 3 silindirlide yine 60 bin km gidebilir ancak 4 silindirli için tam 60 bin km gidiyor.

Yetkili servis dışında aldığınız bujinin ömrü 30 bin kmdir. Fiyat olarak yetkili serviste olan bujiden sadece 1500 lira eksiktir.

Yetkili serviste değiştirmeseniz bile bujisi yetkili servisten almak en karlı ve uzun kullanımlı yoldur.

Eğer derseniz ki ben yetkili servisten almak istemiyorum sanayideki parçacılardan temin etmek en temiz yoldur. NGK veya bosch marka tercih edilebilir öncelik NGK olmalıdır.

Yetkili servisten almak tabi daha cazip geldi hocam. Merakımdan soruyorum markaya dikkat etmek dışında başka bir şeye bakmak gerekir mi ? Ucundaki malzemenin iridyum veya platinum, double platinum olması gibi..

Kıymetli yorumunuz için teşekkür ederim.

Yetkili servisten almak tabi daha cazip geldi hocam. Merakımdan soruyorum markaya dikkat etmek dışında başka bir şeye bakmak gerekir mi ? Ucundaki malzemenin iridyum veya platinum, double platinum olması gibi..

Her türlü siz araca iridyum almalısınız. Ki zaten servise de gitseniz, parçacıya da gitseniz size iridyum dışında buji verilmez.

Hocam bujinin özelliklerini sorup aramak mantıksız . Orjinal VW bujisini orjinal ekipman ve garantili işçilikle yetkili servisten yaptırmak en mantıklısı ve garantili yol . Dışarda ben yaparım diyen usta bile yanlış yapsa aracınıza yazık olur mideniz bulanır sonra . Üçe beşe bakmayın 60 bin'de bir değişen bir parça için dışardaki ustalardan ve bujilerden medet ummayın . Dışarda Orjinal diye sattıkları buji sahte çıkarsa o zaman canınız sıkılır işte . Özellikle aracınız yeni model ve 1.0 olduğu için garantili ürün ve işçilikten kaçmayın .

Metin bey sizlerinde bu konuyla alakalı önerisine açığım @metinkar

Buji sadece ve sadece servisten temin edilmeli…

yok şurası orjinal satıyor yok şu marka iyi falan bunları unut…

Servisten alıp ustan varsa taktırabilirsin yada bütün işlemleri serviste yaptırabilirsin…

Geri