Golf 8.5 Klima Performansı

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan ErenYmk
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

ErenYmk

Yeni Üye
İsim
Eren
Araç
T-Cross
Merhaba arkadaşlar.Golf 1.5 116bg klima soğutma performansı nasıl arkadaşlar ? Düşüncelerinizi bekliyorum.

Merhaba hocam. 30-35 derecelerde şu an için gayet başarılı bence hızlı soğutuyor. Yaz-kış autoda kullanıyorum.

Araç içi sıcaklık 40-45 derecelere çıkınca nasıl olur göreceğiz ama ben yine memnun kalacağımı düşünüyorum

Merhaba arkadaşlar.Golf 1.5 116bg klima soğutma performansı nasıl arkadaşlar ? Düşüncelerinizi bekliyorum.
Derin Dondurucuya yakın.

Air Care özelliğini açarsanız daha ferahlatıcı oluyor.

Son düzenleme:
Sıfır araçta her klima çok iyidir. Ancak fiat doblo veya bir japon aracı soğutması beklenmemeli.

Golf 8 de tam soğuk ayarda her defasında çarpılıp hasta oluyoruz 😂

Japon firmalarda insan ergonomisi ile ilgili bir soğutma değil soğutuyor mu sogutuyor şeklinde bir tasarım var.

Aynı kötü tasarım Fransız markalarında İtalyan markalarında da var.

Klima yı Auto konumunda kullandığınızda bu markalar ya alnınınıza üfler başınıza ağrıtır, ya fan seviyesi ve sesi yüksek kalır, ya arkaya yeterince veremez gibi say say bitmez problemler.

Bir araçta klima nasıl olmalı ne kadar soğutmalılı bunları alman markaları bilir. Daha arkaya soğutma için havalandırma bile koymayan firmaların (uzakdoğu ve Fransızlar ve İtalyanlar) sistemleri yanına bile yaklaşamaz VAG nin.

Japon firmalarda insan ergonomisi ile ilgili bir soğutma değil soğutuyor mu sogutuyor şeklinde bir tasarım var.

Bir araçta klima nasıl olmalı ne kadar soğutmalılı bunları alman markaları bilir. Daha arkaya soğutma için havalandırma bile koymayan firmaların (uzakdoğu ve Fransızlar ve İtalyanlar) sistemleri yanına bile yaklaşamaz VAG nin.
Evet kendi arabamda sıcaklığı istediğim seviyede çok güzel tutabiliyorum

Ama diğer araçlarda bu çok zor

Alman markasının klimaya harcadığı emek ve parayla Fransızlar arabanın tamamını yapıyor. Veya Japonlar. :)

C segmenti SUV a arka koltuklar için havalandırma menfezi koymayan bir firma bir markayı ne olursa olsun bilerek isteyerek almam zorunlu kalırsam alırım.

Klima yı Auto konumunda kullandığınızda bu markalar ya alnınınıza üfler başınıza ağrıtır, ya fan seviyesi ve sesi yüksek kalır, ya arkaya yeterince veremez gibi say say bitmez problemler.

Japonlardan alınacak tek klima ev-.ofis tipi klimalarıdır (yerli üretim olmayan)

Ev - ofis klimalarında dünya lideriler, çok kaliteli ve uzun ömürlüdür ama 2 klima parasına satılır,

Mitsubishi Electric (Heavy Industries olanı ile karıştırmayın o farklı bir firma)

Daikin

Ama kesinlikle (yerli üretim olanlar) veya giriş seviyesi (entry level) olanlar değil, Onlar bildiğimiz arçelik - vestel gibi fabrikalarda üretiliyor.

15 senelik Mitsubishi Electric klima halen servis yüzü görmedi, hem de ofis ortamında çalışıyor.

Cam filmi uygulattıktan sonra İzmir yazında yeterli olduğunu söyleyebilirim. Öncesinde 40 dereceleri bulan sıcaklarda çoğu klima gibi yetersiz olduğunu düşünüyordum. Fakat sorunun klimada olmadığını idrak ettim. Zira güneş ışığı sera etkisi yapıyor Klima ne kadar performans verse de istenen hava düzenlemesine ulaşılamıyordu. Solargard’ın aşağıdaki ürünleri uygulandı. Fiyat soranlar olacaktır onu da paylaşayım. Ön cam dahil 21bin tl, 4 taksit yapıldı.
-Ön Cam: Ultra Performance Plus - 80
-Yan Ön Camlar: HP Smoke Plus - 20
-Yan Arka Camlar: HP Smoke Plus - 35
-Arka Cam: HP Smoke Plus - 35

Son düzenleme:
Cam filmi uygulattıktan sonra İzmir yazında yeterli olduğunu söyleyebilirim. Öncesinde 40 dereceleri bulan sıcaklarda çoğu klima gibi yetersiz olduğunu düşünüyordum. Fakat sorunun klimada olmadığını idrak ettim. Zira güneş ışığı sera etkisi yapıyor Klima ne kadar performans verse de istenen hava düzenlemesine ulaşılamıyordu. Solargard’ın aşağıdaki ürünleri uygulandı. Fiyat soranlar olacaktır onu da paylaşayım. Ön cam dahil 21bin tl, 4 taksit yapıldı.
-Ön Cam: Ultra Performance Plus - 80
-Yan Ön Camlar: HP Smoke Plus - 20
-Yan Arka Camlar: HP Smoke Plus - 35
-Arka Cam: HP Smoke Plus - 35
Evet bir aracın tüm camlarında kaliteli cam filmi olmayınca tüm klimalar yetersiz kalır, haklısınız.

Filmli araçta kKlimayı açınca kısa sürede içeriyi istenilen düzeye geliyor gibi.

Geri