Golf 7.5 Hayalet Ekran Camında Çizikler

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan burak48
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

burak48

Yeni Üye
İsim
Burak
Araç
Golf MK7.5 1.4 TSI
Merhaba arkadaşlar,

Yakın zamanda Golf 7.5 aldım. Hayalet ekranın üzerinde bazı ince çizikler fark ettim. Çizikler özellikle ışık vurunca belli oluyor.

Araçta sonradan takılmış bir ekran koruyucu film olup olmadığını anlayamadım. Ekran üzerinde fabrika çıkışı bir koruyucu katman veya film bulunuyor mu?

Daha önce benzer durum yaşayan var mı? Sizce bunlar yanlış temizlikten kaynaklanan yüzeysel çizikler mi, yoksa koruyucu film üzerindeki izler olabilir mi?

Fotoğrafları ekliyorum, görüşlerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Ekli dosyalar

• 20260529_152928.jpg
    20260529_152928.jpg
    125.7 KB · Görüntüleme: 17
  • 20260529_152948.jpg
    20260529_152948.jpg
    74.3 KB · Görüntüleme: 17
Merhaba arkadaşlar,

Yakın zamanda Golf 7.5 aldım. Hayalet ekranın üzerinde bazı ince çizikler fark ettim. Çizikler özellikle ışık vurunca belli oluyor.

Araçta sonradan takılmış bir ekran koruyucu film olup olmadığını anlayamadım. Ekran üzerinde fabrika çıkışı bir koruyucu katman veya film bulunuyor mu?

Daha önce benzer durum yaşayan var mı? Sizce bunlar yanlış temizlikten kaynaklanan yüzeysel çizikler mi, yoksa koruyucu film üzerindeki izler olabilir mi?

Fotoğrafları ekliyorum, görüşlerinizi paylaşırsanız sevinirim.
Bence koruyucu yok. Kolonyalı mendil, ıslak mendil gibi şeylerle silmekten bu başa gelir. Böyle ekranlarda temizlenecek en son ürünlerdir bu arada ıslak mendil+peçete kullanmak.

Bunun için cila yapılıyor dilerseniz onu yapabilirsiniz. Tek yolu o gibi. Üstüne de (bence gerek yok) bunlar için üretilen koruyucular var ancak yazın sıcak memlekette iseniz o koruyucular sıcağın etkisiyle yapışacak sökemeyecek hale geleceksiniz bundan dolayı gerek görmüyorum.

Silmek için ekrana çok bastırmayın kırılan bir ekrandır dikkatli olun ekran koruyucu takarken kıranlar var. Ben aracımı aldığımdan beri 9 yıldır orayı hiç silmem.

Geri