Ben zaten sizin dediğiniz aksini iddia etmedim ki hocam. 1.6 tdi Golfün absürt bir fiyatlandırması var. Manueli ile otomatiği arasında tam 200 bin lira fark var. Dizel zaten hayatta o paraları etmiyor. En sondaki dediğim gibi zülal hocamın dediği fiyat en mantıklısı kalıyor
Ek olarak her 2 motor tipini de kullanan biri olarak benzinli bir Golf daha iyi, konforlu, sessiz, performanslı hissettirirken neden partikül, adblue, egr, enjektör, mekatronik sorununu kendime çekeyim diye düşünürüm şahsen. Yakıt olarak her iki motor da şehir içi aynı yakıyor neredeyse. Uzun yolda sürekli olan birisi olacaksınız ki tdi ın avantajı olsun derdim ama aradaki fiyat farkı o yakıt tasarrufunu da alıp götürüyor.
Dizelin zevki farklı orası çok ayrı ama Türkiye'de yaşayan insanlarız uçuk motorin fiyatlarından sonra dizeli sadece ticari araçta düşünürüm. Gerçi Peugeot boxer ım var 2024 model illallah ettirdi adblue yüzünden, kaç defa yolda bıraktığını hatırlamıyorum, arızayı silip devam ediyorum sonra geri başlıyor motor kapanıyor diye

artık yerine elektrikli ticari bile düşünüyorum.