Yeni Araç Golf 7

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan bcolbay
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

bcolbay

Yeni Üye
İsim
batuhan
Araç
golf 7 1.6 TDI
Merhaba,

2025 yılında 30 Ekim'de golf7 araç aldım. İlk aracım oldu. Araç 2015 model comfortline ve adaptif hız sabitleme opsiyon alınmış. Harici opsiyonu yok. full yetkili servis bakımlı aldım. Üç sorum var,

Birinci Sorum,
Daha önce basınç tüpü ve kavraması değişmemiş. Kavrama kalkışlarda silkeleme yapmıyor ancak geriye takınca gaz verince hemen almıyo. Veya ileriye alınca hemen gaz verince devir yükseliyor ancak araba gitmiyor. bir saniye beklersem araba gidiyor. Sorun basınç tüpünden kaynaklı olabilirmi ?

İkinci sorum,
Ayrıca bazen araba kırmızı ışıkta beklerken alttan vuruntu yapıyor titretiyor gibi oluyor. Araç rejenerasyonda değilken yapıyor bunu. Volandan dedi bir usta. Başına gelen var mı?

Üçüncü sorum,
Ayrıca alt takımda burçlardan ses geliyor özellikle soğukta daha çok yapıyor. Buralarda eskiyen parça varsa değiştirmek istiyorum ustaya götüreceğim ve baktıracağım. Kafama takılan şu,
değişen parçaları çin malı takmak istemiyorum. Varsa VAG grubuna üretimini yapan şirketler buralardan almak isterim ürünleri. Dolayısıyla ustaya da söyleyeceğim. Sizce nasıl ilerlemeliyim?

Merhaba,

2025 yılında 30 Ekim'de golf7 araç aldım. İlk aracım oldu. Araç 2015 model comfortline ve adaptif hız sabitleme opsiyon alınmış. Harici opsiyonu yok. full yetkili servis bakımlı aldım. Üç sorum var,

Birinci Sorum,
Daha önce basınç tüpü ve kavraması değişmemiş. Kavrama kalkışlarda silkeleme yapmıyor ancak geriye takınca gaz verince hemen almıyo. Veya ileriye alınca hemen gaz verince devir yükseliyor ancak araba gitmiyor. bir saniye beklersem araba gidiyor. Sorun basınç tüpünden kaynaklı olabilirmi ?

İkinci sorum,
Ayrıca bazen araba kırmızı ışıkta beklerken alttan vuruntu yapıyor titretiyor gibi oluyor. Araç rejenerasyonda değilken yapıyor bunu. Volandan dedi bir usta. Başına gelen var mı?

Üçüncü sorum,
Ayrıca alt takımda burçlardan ses geliyor özellikle soğukta daha çok yapıyor. Buralarda eskiyen parça varsa değiştirmek istiyorum ustaya götüreceğim ve baktıracağım. Kafama takılan şu,
değişen parçaları çin malı takmak istemiyorum. Varsa VAG grubuna üretimini yapan şirketler buralardan almak isterim ürünleri. Dolayısıyla ustaya da söyleyeceğim. Sizce nasıl ilerlemeliyim?
İlk soru için bilemedim yanlış yönlendirmek istemem.

2. soru için ;

vuruntu vs var ise yüksek ihtimal volan fakat açınca devamı da gelebilir tedbirli olmak lazım.

3. soru için ;

Kışın o gelen ses burçlardan oluyor , bunlarda kronik denilebilir , ısınınca vs geçiyor yazında neredeyse yapmıyor gibi, değişebilir veya bazı ustalar yağlıyor düzeliyor tekrar. bilgin olsun.

Upvote 0
DSG'de ileri veya geri gelirken acele etmemek gerekiyor. Kavrama düz vitesteki gibi anında kavramıyor!

Upvote 0
Basınç tüpü kaçırıyordur muhtemelen. Oringi de yırtılmış olabilir.

Basınç tüpü, kavrama-volan baktırın, şanzıman ve mekatronik yağ değişimi de yaptırın.

Burçlar kışın soğukta yapıyorsa lityum gres sürülüyor onla ses bir süre giderilmiş oluyor.

Upvote 0
Merhaba,

Birinci Sorum,

İkinci sorum,

Üçüncü sorum,
üçüncü madde için salıncak burçlarını söktürüp silikon esaslı gres yağı ile yağlatın sorun gider büyük ihtimal bende işe yaradı çok memnunum

Upvote 0
1. sorununuz bende yaşadım basınç tüpünü değiştikten sonra düzeldi tüpü de ne kadar erken değiştirirseniz o kadar iyi olur çünkü tüpte ki basınç kaybı ileride DSG kartını yanmasına sebebiyet verebilir

Upvote 0

Geri