1.2 Tsı motorumdan gelen ses

yusufck

Yeni Üye
İsim
Yusuf
Araç
Golf

Merhabalar 1.2 tsı uzun yıllar kullanmış kişilerden yorum bekliyorum aracımda motor sıcakken böyle ses var bi dinleyip sorun olup olmadığı konusunda bilgilendirebilir misiniz ? 2016 model aracım

Merhabalar 1.2 tsı uzun yıllar kullanmış kişilerden yorum bekliyorum aracımda motor sıcakken böyle ses var bi dinleyip sorun olup olmadığı konusunda bilgilendirebilir misiniz ? 2016 model aracım
Normal ses bir sorun yok. Bazı 1.2 tsi motorlarda belli bir kmden sonra bu ses oluşuyor.

Bu ses gayet normaldir, zamanla oluşan KRONİK bir sestir. Turbodan dolayı motorda fazla yağlama yapılıyor onun sesi.

Normal ses bir sorun yok. Bazı 1.2 tsi motorlarda belli bir kmden sonra bu ses oluşuyor.

Bu ses gayet normaldir, zamanla oluşan KRONİK bir sestir. Turbodan dolayı motorda fazla yağlama yapılıyor onun sesi.
Teşekkür ederim peki triger kayışı değişim zamanı gelince ses yaparmı yaparsa nasıl bi ses yapar yinede risk almamak adına 3-4 ay sonra bakıma soktuğumda değiştireceğim ama yinede öncesinde bi ses falan gelirse daha erken değiştirmek adına soruyorum

Teşekkür ederim peki triger kayışı değişim zamanı gelince ses yaparmı yaparsa nasıl bi ses yapar yinede risk almamak adına 3-4 ay sonra bakıma soktuğumda değiştireceğim ama yinede öncesinde bi ses falan gelirse daha erken değiştirmek adına soruyorum
Hocam her zaman ses gelecek diye bir şey yok. Ki genelde de değişim periyodu max 120 bin km olmalıdır. Genelde kullanıcılar 120 bin km ye gelmeden triger değişimi yaptığı için herhangi bir ses ile karşılaşmazlar.

Aracınız kaç km de ??

Km'si eğer 120 bin km ye gelmediyse triger kayışını değiştirmenize GEREK YOK. Çünkü TSİ motorlarda triger değiştirme işi çok büyük ustalık gerektiren bir iştir, herkes sentesini ayarlayamıyor durduk yere elinizdeki sağlam parçadan olmayın. İyi bir usta tercihi yapın.

Triger için yaş skalası koyan ustalara pek yanaşmayın, triger öyle sandığınız gibi kolay kolay deforme olacak parça değildir. Triger zaten bizim motorlarda kapaklı bir yapıda korunduğu için herhangi bir güneş, kemirgen vs etkisi de olmayacağından dolayı, değişimini km belirler her 120 bin de 1 INA gibi 1.sınıf kalitede parçalarla değişim yapılması elzemdir.

Genelde triger kayışı ses yapmaz, çok daha önce aksesuar kayışı ( V kayışı) ses yapmaya başlar. Kişisel tavsiyem 120bin yada 10yıl doldurmamış hiç bir lastik kayış için değişim stresine girmeyin.

Ses konusunda kayıtla alakalı mı bilmiyorum ancak sahsım adına rahatsız edici bir ses. Ancak bu motorlarda neredeyse standart kabul edilen bir ses. Yinede sizinkisi bir tık fazla gibi ama dediğim gibi kayıt ile alakalı olabilir.

Eğer aracınızı tutmayı düşünüyorsanız tavsiyem kurum temizliği yaptırmanız olacaktır.

Bende de 2016 1.2 comfort 68… km de var ses normal geldi ama yarın akşam bir dinleyeyim bakayım.Sanki bir tak tak sesi var gibi.

Hocam her zaman ses gelecek diye bir şey yok. Ki genelde de değişim periyodu max 120 bin km olmalıdır. Genelde kullanıcılar 120 bin km ye gelmeden triger değişimi yaptığı için herhangi bir ses ile karşılaşmazlar.

Aracınız kaç km de ??

Km'si eğer 120 bin km ye gelmediyse triger kayışını değiştirmenize GEREK YOK. Çünkü TSİ motorlarda triger değiştirme işi çok büyük ustalık gerektiren bir iştir, herkes sentesini ayarlayamıyor durduk yere elinizdeki sağlam parçadan olmayın. İyi bir usta tercihi yapın.

Triger için yaş skalası koyan ustalara pek yanaşmayın, triger öyle sandığınız gibi kolay kolay deforme olacak parça değildir. Triger zaten bizim motorlarda kapaklı bir yapıda korunduğu için herhangi bir güneş, kemirgen vs etkisi de olmayacağından dolayı, değişimini km belirler her 120 bin de 1 INA gibi 1.sınıf kalitede parçalarla değişim yapılması elzemdir.
Aracım 87 binde ve aracımın geçmişi hakkında bilgim yok ancak kendi ustamda sosyal medyada çok bilinen vw yetkili servisinden yetişmiş keni servisini açmış adamda 7 yıl en fazla ömrü var diyor o yüzden bilemedim şimdi km mi yaş mı ? sonuçta araba 87 bin kmdr ama istanbul trafiği falan ekstra fazla çalışıyor parçalar 87 bin km bile olsa istanbul arabasının yorgunluğu 150 bin km oluyor o yüzden sanırım risk almayıp en iyi parça ile değiştireceğim güvenilir ustamız var

güvenilir Usta'dan cok elinde sente aparatı varmı yokmu bu önemli bizim kayış cok hassas sente aparati olmadan atlak takıyorlar kaç kişi mağdur oldu para verip tekrar yaptırdı

Sente aparatı çok önemli evet ama egzantrik kısmından aparatı oturtup kayışı değiştirdikten sonra aparatı çıkartınca illa ki kayma oluyor. Bu yüzden aparat + kayışın diş sayısı + markalama kalemi ile birlikte yapmak çok daha kusursuz bir sente ayarı sağlıyor. Aparatın yapacağı kaymayı hesaplayıp ona göre pay bırakan usta daha görmedim 😁

Aynı araçtan bende de var ses birebir aynı hocam. Aynı motor koduna sahip Leon'da incelemiştim bizimki kadar belirgin bir ses yoktu onda.

Bu lok lok ses vanostan geliyor
Triger mutlaka değişmeli yılını çoktan doldurmuş triger değişimi sonrası vanos sesi muhtemelen kesilecektir iyi bir sente yapılırsa

Hocam ses normal değil,bu kesin.

Bende de 1.2 TSI var,2015 model;Ağustos 2025'te 126.000 km'de değiştirdim trigeri.daha önce değiştirmem gerekirdi,TSI-TDI binerken arada atlamışız :(
Şu anda 143.000 kmdeyim.

Değiştirin ihmal etmeyin,triger değişimi de TDI'lerden biraz farklı,devirdaim dizellerdeki gibi konum olarak kayışa bağlı değil,kaçak durumuna göre değişim yapılıyor.

trigeri sökmeden önce senteye alırken yapılan en büyük hata, krank kitleme aparatını motorun arka tarafından taktıktan sonra krankı çevirip sente aparatına tak diye yaslıyorsun ustalar zannediyorlar ki krank kilitlendi bir daha yerinden kımıldamayacak, krankı yasladıktan sonra kayış takılırken birisin onu orada cırcır kolu ile sabit tutması gerekiyor ufak bir boşluk sentenin yarım diş kaçık takılmasına sebep oluyor ondan sonra vanos sesi, rolantide titreme sorunları ortaya çıkıyor

Bendeki 105'lik 1.2 TSI'ın da sesi 10 senedir aynı. Farklı bir ses algılamıyorum.

Bir süredir 95-100 km hızlarda bir uğultu vardı. Sol taraf gibi ses geliyordu. Hatta o hızlarda vitesi boşa alıp rölanti devrine düşünce de ses devam ediyordu. Anladım ki motordan değil. Sol porya bilyası tespiti yapınca dün usta ile sürüşe çıktık, o da daha o km'lere çıkmadan aynı teşhisi koydu ve 2400 skf bilya, 2500₺ işçilik +800₺ rot ayarıyla ses kesildi. Bilgi olarak paylaşmak istedim.

Geri