Hepinize ilginiz ve nazik yorumlarınız için teşekkür ederim dostlar. Olabildiğince kısa, bilgilendirici ve cesaretlendirici tutmaya çalıştım.
Günün sonunda, bir telefon ücretine yapılabileceğini fark etmek de önemli -ki 4 yıldır aynı telefonu kullanıyorum ve "artık beni değiştir" demesine rağmen tercihim bu yönde oldu; zira güç ve kuvvet yerindeyken bu işleri yapmak önemli bence. Ücret paylaşmamın bir sebebi bu, bir diğer sebebi de zaman içinde dönüp baktığımızda TL'nin değerini görebilmek ve karşılaştırma yapabilmek.
@Brk34 Burak Hocam, Stelvio'daki asfalt kalitesi, manzara ve bisiklet/motor kültüründen sonra artık maalesef beni de kolay kolay hiçbir yer kesmeyecek gibi. Yol ve çevre o kadar nizami ve temizdi ki bisiklet sürerken yalnız olmama rağmen tükürmeye çekindim.
Bu arada, Sabuncubeli'ni de çok merak ediyorum.
Duba konusunda ise inanın 4 şeritli yol çok kısa bir mesafede ve yeteri kadar bilgilendirme yapılmadan 1 şeride düştü. Sebebi Kurban Bayramı'ndan önce canlı hayvan taşıyan ağır taşıtları denetlemekmiş; öğrenmiş olduk... Uyarılar ve mesafe hız limiti 140 olan bir yer için çok çok az ve kısaydı. Türkiye'den sonra da birçok yerde benzer uygulama vardı; levhalardaki ve yollardaki çizgili uyarılar iyi anlamda bambaşka bir seviyedeydi.
@Xcorpit39 Beğenmenize sevindim. Umarım dileyen herkes şartları olgunlaştırıp yapabilir. Verona'da şu sanat eserini görünce de aklıma geldiniz bu arada:
@HONEY Bir Gastamonu değil Bülent Abi
@ozdemir0629 Sağolun.
@GolfTutkulu Teşekkürler Ahmet Hocam. 5 gün yol 5 gün gezi gibi oldu. Geçtiğimiz yıllarda tek günde 13-14 saat bisiklet sürmeye alışkın olduğum için arabada bu mesafeler rahatsız etmiyor
@Halilo Teşekkürler Halil Hocam. Yoldaş konusunda kesinlikle çok haklısınız ve dediğiniz gibi bu konuda şanslıyım neyse ki.
Elimden geldiğince her zaman yardımcı olmaya çalışırım.
@calik Alper Hocam, Kuzey Marmara'da 150 km/h bu rotayı ve aktiviteleri 10 güne sığdırmak için limitler dahilinde gitmek ve arabayı da yurtdışına çıkmadan test etmek amaçlıydı açıkçası.
Volvo kesinlikle mutlu oldu zira aracın açıldığını çok net hissettim. Kurum vs hiçbir şey kalmamıştır sürekli 2000-3000 devir arası kullanılmaktan. İçinize doğdu galiba, bu rota, asıl üretildiği topraklara gitmeden önce kısa bir testti diyeyim
Ve çöp konusu... çok derin ve çok dolu olduğum bir konu. Evet, hiçbir yerde bir izmarit veya sakız paketi dahi yok ama işin asıl ilginci, evlerinin için tertemiz olan bizim gibi bir toplumun kapısının önü, yolu, ormanı nasıl bu kadar çöp olur araştırılması gereken bir konu.
İşin daha da vahimi, geçtiğim ülkelerin hiçbirinde "yere çöp atmayın" uyarısı yokken, Yunanistan'dan Türkiye'ye geçişte ülkemize 5-10 km kala bu levhaların başlaması; çok acı bir durum fakat Yunanistan'a kızma lüksümüz yok zira bu levhalar ülkemizde de mevcut çünkü gerçekten böyle büyük ve berbat bir sorunumuz var.
@fanajal tamamen haklısınız hocam. Verona'da 3 gece, Bormio'da 2 gece kaldık aslında fakat yine yetmedi. Günlük ortalama da 15.000 adım attık bu arada, yine yetmedi. Ben bir önceki haftayı da bağlayıp 2 hafta gezelim istiyordum fakat eşimin o hafta için izin alma lüksü yoktu.
@Mavimavimasmavi150bg Sınır kapılarının hiçbirinde en ufak sorun yaşamadık memurlar tarafından. Polis ile muhatap olduğumuz tek nokta ise Kosova'daki ceza bölümüydü ve art niyet sezmedim. Yani bu konuda içiniz rahat olabilir. Arabalı gemi konusunu vaktimiz pek olmadığı için ve araba sürmeyi tercih ettiğim için araştırmadım açıkçası fakat gidenleri çok duydum.
İtalya'nın çizmesinden kastınız Güney bölümüyse o taraflarda özellikle kiralık araçların (bu durumda yabancı plakalı araç olarak da düşünülebilir) camlarının patlatıldığını duydum fakat ne kadar yaygın veya doğru bilemiyorum; dikkat etmekte fayda var. Bu arada, yukarıdaki tüm ülkelerde arabanın içinde bisiklet ve eşyalarımızın bir kısmı olmasına rağmen bir sorun yaşamadık.
Teşekkürler
@BestOnur Hocam. Adana'dan hemen yanınızdaki Bolkarlar'a ve Aladağlar'a gitmek de bu rotanın dağlık kısımlarını hiç aratmaz, çok şanslısınız.
@figo beğenmenize sevindim hocam, afiyet olsun