8.5 Golf etsi 116 yelken moduna girmiyor

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Ronin121
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Hocam muhtemelen aracın o anki elektrik kullanımıyla ilişkili olabilir. Kışın direksiyon ve koltuk ısıtmalar 3.kademede çalışırken benim de başıma geliyordu. Normalde ayağını gazdan çekince devir 0a düşerdi. Ancak yoğun elektrik kullanımında devir 1000in altına düşüyor ama motor kapanmıyordu. Ne zaman ki koltuk ısıtma kademesi düşer ya da kapanırsa o zaman devir 0lıyordu. Ya da yazın klima düşük sıcaklık yüksek kademede çalışırken de benzer durum oluyordu. Sizde de hava sıcaklardan dolayı klima yüksek kapasitede çalıştığından dolayı yelken modaya girmiyordur.

VW’nin şu ana kadar mild hybrid motorda ısrar etmesini de anlayabilmiş değilim. Bir çok marka başta Toyota Honda ve sonra Renault ve PSA full hybrid motorları devreye alıp çok daha ekonomik motoru son müşteriye sunmuş olmalarına rağmen VW grubu mild hybrid motorda ısrarcı oldu. Olmaya da devam edecek gibi. Full hybrid motor olsaydı yelken modu, start stop gibi fonksiyonlar doğal olarak ortadan kalkacak ve yönetilmesi daha basit motorlar olacaklar.
Sadece VAG değil diğer Alman markalar da Mild Hybrid kullanıyor.

Full Hybrid daha basit değil çok daha karmaşık ve maliyetli bir sistem.

VAG Yakıt tüketimi gayet iyi. Rakiplerinden iyi. 1 hafta Nissan Qashqai kullandım 9,2 litre yakıt tüketimi.

Öncelikle nerede yaşıyorsunuz? Sıcak havalar ve klima yüklenmesi nedeniyle olabilir.

Bence düşünmenizi gerektiren bir sorun değil hatta bir sorun da yok.

Klima veya benzeri tüketiciler den veya akünün zayıf olmasından dolayı devreye özellikle girmiyor olabilir.

Yani burada mide bulandıran hiçbir şey yok benim fikrime göre. Hatta yelken moduna daha az girmesi daha bile iyi :)
KLİMA AÇIK olduğunda devreye girmiyor diye bir video izlemiştim

Sadece VAG değil diğer Alman markalar da Mild Hybrid kullanıyor.

Full Hybrid daha basit değil çok daha karmaşık ve maliyetli bir sistem.

VAG Yakıt tüketimi gayet iyi. Rakiplerinden iyi. 1 hafta Nissan Qashqai kullandım 9,2 litre yakıt tüketimi.
Mühendislik olarak tabii ki full hybrid daha karışık ve maliyetli ama ben son müşteriyim. Son müşteri açısından full hybrid yönetilmesi çok daha kolay ve çok daha fazla yakıt tasarrufu sağlayan bir sistem. Yani bizim için daha basit. Ama haklısınız VAG dışındaki diğer Alman markalarda da full hybrid yok. Ama onlar özellikle BMW ve Mercedes elektrikli motora çok fazla yatırım yaptı. VAG grubu için bu geçerli mi emin değilim. En azından Türkiye’de şu anda İD4 de çıktıktan sonra elektrikli VW kalmadı. ID7 de Türkiye’de devam etmiyor sanırım.

Geri