Vagcom ürünleri

Serdar791

Yeni Üye
İsim
serdar
Araç
Golf 7.5
Arkadaşlar herkese merhaba,

Vagcom yerleri orijinal araç ürünlerine servisten neredeyse yarı yarıya fiyat veriyor. Serviste katlanır ayna montaj dahil 28k dolaylarında iken vagcomda 15k. Bunun sebebi nedir ürünün orijinal olduğunu söylüyorlar. Deneyimlerden oldu mu? Sıkıntı yaşar mıyım?

Vagcom yerleri orijinal araç ürünlerine servisten neredeyse yarı yarıya fiyat veriyor. Serviste katlanır ayna montaj dahil 28k dolaylarında iken vagcomda 15k. Bunun sebebi nedir ürünün orijinal olduğunu söylüyorlar. Deneyimlerden oldu mu? Sıkıntı yaşar mıyım?

Çin malı ürün…

Yan sanayi malı orijinal diye mi pazarlıyorlar üstad yoksa Çin'de ucuz işçilikle üretilen orijinal parça üreten fabrika var da oradan mı getiriliyordur

aynen öyle…
bugün iphone da oralarda üretiliyor lakin onlardan almıyoruz bayiden alıyoruz…
bu da öyle çin ürünü olabilir ama aldığın yer faturayı kesecek garantiyi verecek üç gün sonra bozuldu banane demiyecek…
kısaca alacağın firma orjinal diyorsa belge ile ispatlasın ve ürünün arkasında durması yeterli…

Servis yapıyor mu ? Sanki servis retrofit işlemlerini yapmıyor diye biliyordum.

Benim bu konuda şöyle bir deneyimim var. Ama gidip siteden satın almadım. Geri görüş kamerası ve park sensörü artı fren manevrası taktırdım vagcomcenter esenyurtta.. Kameraya baktım Valeo marka. Valeo'da Vag grubuna orjinal parça üreten bir firma ve bunun gibi çok çeşit var. Çakma değil vag grubuna özel parça üreticileri bunlar.. Aşağıda liste var bakabilirsin. Eğer internetten aldıgın parçaların marka ve kodları uygunsa orjinal diyebiliriz yani. Man filtreler gibi düşün.. Vag'da aynısını kullanıyor ama logosu var sadece. Sen dışarda bakım yaptırmışmısın diye kendince önlem alıyor.:) Yani kısacası vw logosu yoksa orjinal değildir diyemeyiz...

1. Ateşleme, Sensör ve Elektronik Sistemler: Bosch, Hella, VDO (Continental), NGK / Beru, Pierburg

2. Filtre Grubu (Yağ, Hava, Polen, Yakıt: Mann-Filter, Mahle / Knecht, Hengst

3. Fren Sistemleri (Disk ve Balata): ATE, TRW, Textar / Pagid, Zimmermann

4. Debriyaj, Volan ve Şanzıman Aksamı: LuK (Schaeffler Grubu), Sachs, Valeo

5. Yürüyen Aksam, Süspansiyon ve DireksiyonLemförder (ZF Grubu), Sachs / Monroe / Bilstein, FAG / SKF

6. Motor, Kayış ve Soğutma SistemleriINA (Schaeffler Grubu), Contitech (Continental) / Gates, Kolbenschmidt / Mahle, Behr (Mahle) / Nissens

Son düzenleme:
Benim bu konuda şöyle bir deneyimim var. Ama gidip siteden satın almadım. Geri görüş kamerası ve park sensörü artı fren manevrası taktırdım vagcomcenter esenyurtta.. Kameraya baktım Valeo marka. Valeo'da Vag grubuna orjinal parça üreten bir firma ve bunun gibi çok çeşit var. Çakma değil vag grubuna özel parça üreticileri bunlar.. Aşağıda liste var bakabilirsin. Eğer internetten aldıgın parçaların marka ve kodları uygunsa orjinal diyebiliriz yani. Man filtreler gibi düşün.. Vag'da aynısını kullanıyor ama logosu var sadece. Sen dışarda bakım yaptırmışmısın diye kendince önlem alıyor.:) Yani kısacası vw logosu yoksa orjinal değildir diyemeyiz...

1. Ateşleme, Sensör ve Elektronik Sistemler: Bosch, Hella, VDO (Continental), NGK / Beru, Pierburg

5. Yürüyen Aksam, Süspansiyon ve DireksiyonLemförder (ZF Grubu), Sachs / Monroe / Bilstein, FAG / SKF

6. Motor, Kayış ve Soğutma SistemleriINA (Schaeffler Grubu), Contitech (Continental) / Gates, Kolbenschmidt / Mahle, Behr (Mahle) / Nissens
Siz ne zaman taktırdınız hocam, bir sıkıntı ile karşılaştınız mı?

Siz ne zaman taktırdınız hocam, bir sıkıntı ile karşılaştınız mı?
3 aya yakın oldu. Çok memnunum. Kablolamayı vs çok düzgün çalışıyorlar. Sistem orijinalde nasıl çalışıyorsa aynı şekilde yazılımı ile entegre ediyorlar. Ben çok memnunum. İlk sefer park sensörü ve manevra frenleme için gittim. Zaten o sistem paket sensörle birlikte geliyor. Kamerayı da 1 ay sonra taktırdım. Sensörde fitilden kablo yürütülürken kamerada multimedya ekranına bağlanıyor. Bunların tümünü kablo kesmeden yapıyorlar. Kablo tiplerine kadar baktım. Üzerlerini sararak kabloluyorlar. Kısacası temiz çalışılıyor.😊

Bunlara ilave medya grubu da

Uniteler lg preh tecnisat harman ureticiden tedarik ediyor

Ekranlar üreticilerini bilmiyorum ama fabrikasyon araç uzerinde cin uretim olan da çok gördüm

Ornek golf 7 teybi cin uretimi

Fabrikasyon arac uzerinden sokulen ayna ayar dugmesi uzerinde de made in china yaziyordu

Oem kalitesinde cin mali mallar var evet orjinal olarak satilir uzerinde parca no Vw etiketi olmayabiliyor gumruk ithalat sorunlarindan dolayi

6.000 tl de katlanir ayna satiyorlar gercek cin can mali cok kotu

Orjinal olarak vw logosuz parca nosuz oem olarak orjinal kalitede katlanır ayna en az x 2 kati fiyata satiliyor

Millete bunu anlatip ugrasmamak icin orjinal kalitede katlamir ayna satmiyorum

Ekli dosyalar

• IMG_5042.jpeg
    IMG_5042.jpeg
    234.8 KB · Görüntüleme: 8
  • IMG_5043.jpeg
    IMG_5043.jpeg
    169.2 KB · Görüntüleme: 8

Merhaba, Piyasada sanırım vagcomcularda satılan 2 çeşit ürün var. Biri orjinal şekilde çalışıyor 2. ucuz olan ürün geri viteste ayna indirme hareketini hafızaya aldığınız şekilde indirmiyor sadece düz bi şekilde aşşağıya indiriyor benim gördüğüm fark bu

Geri