Golf 8,5 ani frenleme

BronzeFury

Yeni Üye
İsim
Özgür
Araç
Golf 8,5
Öncelikle herkese merhaba,

Bugün 2 ay önce sıfır aldığım 2025 model golf 8,5 aracım ile yaklaşık 20-25 km hızla dönüş ilerlerden araç aniden frenleme yapıp durdu! Eğer arkamda araç olsa kesin vurmuştu bana. Öncesinde önümde yaya vardı ve benden önce geçti acaba yayayı mı algıladı diye düşündüm fakat neden olduğunu tahmin edemiyorum tam anlamıyla. Daha önce karşılaşan oldu mu böyle durumla? Park ederken falan oluyordu geri geri gidince fakat ilk defa hareket hakinde oldu biraz korkuttu açıkcası..

Moderatör tarafında düzenlendi:

Öncesinde önümde yaya vardı ve benden önce geçti acaba yayayı mı algıladı diye düşündüm
Kesinlikle ondan dolayı hocam.
Ayağınızı alıştırın bu tarz durumlarda hafiften frene dokunur şekilde tamamlayın geçişi.

Mesela şunda da ani fren yapar;
Önünüzdeki araç dönüyor ama bayağı yavaşlamış, siz oraya varmaya onun yoldan çekileceğini biliyorsunuz frene dokunmadan devam ediyorsunuz diyelim, araç bunu tehlike algılayıp freni köklüyor. Bu tarz durumlarda hafiften fren yaparak yaklaşınız ki acil fren destek sistemi zırt pırt devreye girmesin.

Ayağınızı alıştırın bu tarz durumlarda hafiften frene dokunur şekilde tamamlayın geçişi.

Önünüzdeki araç dönüyor ama bayağı yavaşlamış, siz oraya varmaya onun yoldan çekileceğini biliyorsunuz frene dokunmadan devam ediyorsunuz diyelim, araç bunu tehlike algılayıp freni köklüyor. Bu tarz durumlarda hafiften fren yaparak yaklaşınız ki acil fren destek sistemi zırt pırt devreye girmesin.
Kesinlikle

Bugün yaşadım daha, ışığa yetişeyim diye bastım, önümdeki de kaplumbağa gibi dönüyor (kadın), bı dıt dıt etti ama frene basmadı, çünkü araba çekildi. Araba biraz daha yavaş olsa basardı frene.

Bende de kaç kez gereksiz devreye girdi, ama olayın aslına bakınca gereksiz devreye girdiği tek bi yer oldu. O da mazgaldan geçerken asfaltı algıladı da Park freni yaptı. Onun dışı her durumda benim düşündüğümü araba düşünmediği için oldu :)

Aslında çok güzel çalışıyor sistem, biz arabanın aklımızı okumasını bekliyoruz. Bu durumları yaşayanlar insancıl düşünüyor, makine gibi düşünce çoğu zaman araba haklı olduğu sonucuna varıyoruz

Cevaplar için çok teşekkür ederim. Peki arkadan sağdan soldan birisi yakınlaşınca da devreye girme durumu var mı?

Cevaplar için çok teşekkür ederim. Peki arkadan sağdan soldan birisi yakınlaşınca da devreye girme durumu var mı?
Hayır

Ama park ederken 8 km den yavaş iseniz, sayıdan tam emin değilim, siz arkadakine yanaşırken Park manevra frenleme fonksiyonu devreye girebilir sadece. O da öndeki ve ya arkadaki araca, nesneye, ağaca artık her neyse hızlı yanaşıyorsanız, frene basmıyorsanız falan. Cok yavaş ve frenle yanaşırken karışmıyor.

Cevap yazsam harfi harfine bunu yazardım 👏🏻👍

Hayır

Ama park ederken 8 km den yavaş iseniz, sayıdan tam emin değilim, siz arkadakine yanaşırken Park manevra frenleme fonksiyonu devreye girebilir sadece. O da öndeki ve ya arkadaki araca, nesneye, ağaca artık her neyse hızlı yanaşıyorsanız, frene basmıyorsanız falan. Cok yavaş ve frenle yanaşırken karışmıyor.
Öne frenlemesini yaşamadım denk gelmedi galiba, birgün kutu filan koyup denemek lazım yapacak mı diye;)

Öne frenlemesini yaşamadım denk gelmedi galiba, birgün kutu filan koyup denemek lazım yapacak mı diye;)
Yapıyor hiç şüpheniz olmasın.

Ama ayağınız frende yavaş yaklaşırsanız yapmaz. Kontrol sizde olduğunda yavaş yavaş giderken karışmıyor

Çamurluğa yakın park sensöründe bile manevra freni fonksiyonu varmış.
Dar alanda hızlıca park edeyim derken yanımdaki araca çok yaklaşmışım, olduğum yere demir attı resmen 😀

Ekli dosyalar

• Screenshot_20260605_224351_Gallery.png
    Screenshot_20260605_224351_Gallery.png
    918.8 KB · Görüntüleme: 1

Geri