Öncelikle geçmiş olsun adınıza çok üzüldüm..
Araçtan çok anlayan birisi olsanız dahi araç alırken mutlaka TSE onaylı yerlerden ekspertiz yaptırın.
İlla size kimse full paket ekspertizlere 10-15 bin lira ödeyin demiyorum. Sadece kaporta+airbag yeterli. Motor içinde gittiğiniz usta gerçekten usta ise o araca katkı atılsa dahi onu anlar.
Alıcı sizseniz diyelim ki motor ustanız vardır ona aracın mekanik kısmını gösterirsiniz, iki taraf da ustadan aracın genel durumu hakkında bilgi veren imza+kaşeli kağıt talep edebilir.
Kaporta kısmı içinse ya kaportacıya (yine aynı şekilde imza+kaşeli belge olmalı) veya TSE onaylı ekspertize gitmelisiniz.
Airbag kısmı için ise hiçbir araç sahibi, aracına yetkisiz müdahalede bulunulmasını istemeyeceğinden ekspertiz dışındaki yerlere göstermeyin. Yine o eksperin de TSE onayı olmalı.
Üstteki yazan arkadaşların aksine ben açılabilecek davadan veya görüşmelerden sonuç çıkmasına ihtimal vermiyorum. Boş yere kendinizi hırpalarsanız.
Aracı alalı en fazla 1 hafta oldu ise eski araç sahibi ile konuşup masrafın bir kısmını talep edebilirsiniz ancak daha fazlasını istemeniz mümkün değil. O da karşı tarafın vicdanına bağlı.
1. Si eksper raporunuz yok. Satıcı adam size “ya abi mal boncuk gibi ekspere gerek merek yok” tarzı cümle sunmadıysa ve siz ekspere götürmediyseniz hiçbir türlü hak iddia edemezsiniz. Belki siz aracın canını alarak kullandınız bu süreçte. Aracı yeni aldım deneyeyim ayağına 4 bin 5 bin çevirdiniz…. Bunu kimse bilemez.
2. Si olarak da aldığınız araç dünyanın en bakımlı, tüm bakımları da serviste yapılan bir araç olsa da neticede 300 bin km de. Bu araçta bu kmlerde motorda, şanzımanda, alt takımda muhtemel ağır masrafların çıkma ihtimaline karşın kenarda en az 50-100 bin lira ayırmalıdır her kullanıcı. Yoksa yeni aracınızdan anında soğursunuz.