1.2 TSI CJZ MOTOR DİZEL GİBİ SES ÇIKARIYOR

dogukanaksy

Yeni Üye
İsim
doğukan
Merhaba

Aracım 220bin kmde 1.2 tsi cjz motor golf 7. Motor sıcakken alt devirde ve düşük hızda motor yükteyken dizel gibi çalışma sesi oluyor.
Sanki avans vuruyor gibi .

Bu problemi daha önceki iki aracımda da (scirocco 1.4 tsi cax 122hp ve 1.2 tsi leon cyv motor) yaşamıştım fakat çok fazla rahatsız etmiyordu.

Golf aracımda da bu sesi duyunca normal olmadığını düşünüp çözüme ulaşmak istiyorum.

OBD vasıtasıyla log aldığımda Knock retard 4 silindir için tam bu sesi duyduğumda -6.5 hatta 1.silindir -10lara kadar anlık görüyor.

Rölantide bir dalgalanma veya arıza ışığı vs mevcut değil. Gazlarkende retard genel olarak 0 civarında ama anlık -2 -3 gibi de gördüğüm oldu.

Bu problem ile ilgili subap kurum temizliği yaptırmayı planlıyorum. Benzer sorunu yaşayıp çözümleyene internette rastlamadım.

Ancak ilgili sesin kesinlikle normal olduğunu düşünmüyorum(çoğu kişi video altında kötü yakıt , avans vurması gibi problemlerden bahsetmiş)

Bu sorunu yaşayıp subap kurum temizliği yaptırarak sorunu çözen var mı acaba ?

Teşekkürler.

Aynı sıkıntı bende de vardı özellikle düşük devirlerde yapıyordu motor yapıldıktan sonra gitti o ses
Bunun sebebini tam çözemedim iki şeyden olabilir ya sübap vuruyor ya da şarj dinamosu kasnağı kitlenmiş. Motor söküldüğünde kasnağı ve sübapları yenilemiştim iki sebepten birisi o sesi çıkarıyor bence önce marş şarj tamiri yapan yere git v kayışı söktürüp şarj dinamosu kitlemiş mi ona baktır kitlememişse sübap vuruyordur.

Sesi de video çekip paylaşmıştım.

Upvote 0

Geri