Rölantide devir yükselme

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Savas24
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Savas24

Yeni Üye
İsim
Savaş Demirpolat
Araç
Golf7
Slm arkadaşlar aracım 2016 golf7 manuel 1.2 110 luk. Klima veya hiç birşey açık değilken motor soğuk sıcak fark etmiyor.Aracım bazen rolentide kendi kendine bin devre yükselip öylece kalıyor.Dakikalarca beklesem de düşmüyor. Taki yeniden hareket edene kadar . Bazen çok sık yapıyor. Çekişte sıkıntı yok. Makineye bağladım arıza göstermiyor. Ancak can sıkıcı bir durum. Normal mi onu da bilmiyorum. Fikri olan varsa paylaşsın.

Aleykümselam. Muhtemelen gaz kelebeği kirlenmiş olabilir ve temizliği gerekiyor. Temizse de adaptasyon yapılabilir. Ayrıca krank-devir sensöründen de kaynaklanabilir. En kolayı gaz kelebeği temizliği. Çünkü silindir içinden gelen yağ buharı kelebek içinde yapışkanımsı bir kurum oluşturuyor. Başka bir sebepten gaz kelebeği temizleme spreyi ile kendim söküp temizlemiştim. Kelebeğin konumunu değiştirmemeye dikkat etmiştim. Aksi halde adaptasyon gerektirir.

Upvote 0
Gaz kelebeğimiz tam sökmeden baktık, ancak ustam tertemiz olduğunu söyledi. Kalibrasyon da her ihtimale karşı yaptık. Map ve maf sensörünü de temizleyip adaptasyon, yaptım.Ancak düzelme yok. Acaba kelebeği komplemi söküp temizlesem bilemedim. Ayrıca üç ay önce akümü değiştikten sonra sanki daha da sıklaştı. Ustalar normal diyor. Elektrik ihtiyacı olduğu için devir yükselterek şarj dinomosunu harekete geçirdiği için devir yükseltiyor dedi.

Upvote 0
aynı sorun bende de var ara sıra 1000 devire yakın öylece çalışıyor. Hafif gaz verip bıraktığımda normal devire dönüyor sonra tekrar 1000 devirde çalışıyor. araç 1.4 tsi 140 bin km de

Upvote 0
Bu durum genellikle akünüzün şarj seviyesi düşük olduğunda çekilen elektrik miktarı da yüksekse ve rölanti devri şarj için yeterli gelmediğinde otomatik yaptığı bir işlem olma olasılığı yüksek. Zaman zaman kendi aracımda da mevcut.

Upvote 0

Geri