Dsg li aracıma yazılım atmayı düşünüyorum sağlıklımı?

Recepsahan

Yeni Üye
İsim
Reçep şahan
Araç
Golf7 1.6 tdi
Arkadaşlar merhaba golf 7 1.6tdi 2014 sahibiyim aracıma yazılım atmayı düşünüyorum fakat dq200 şanzıman var araçta bu şanzımalar 250 torka kadar dayanıyor yazılım attığında 330 torka kadar çıkıyor bu arabanın şanzımanına zarar verirmi vermezmi bilgisi olanlar yardımcı olursa sevinirim. Herkeze iyi bayramlar

Arkadaşlar merhaba golf 7 1.6tdi 2014 sahibiyim aracıma yazılım atmayı düşünüyorum fakat dq200 şanzıman var araçta bu şanzımalar 250 torka kadar dayanıyor yazılım attığında 330 torka kadar çıkıyor bu arabanın şanzımanına zarar verirmi vermezmi bilgisi olanlar yardımcı olursa sevinirim. Herkeze iyi bayramlar
Şanzıman da motor da kaldırır. Sadece şanzımanın mekatronik ünitesini sürekli takip etmeniz lazım. Takip etseniz bile normal araçlarda bile şanzımanda mekatronikte sıkıntı çıkıyor, yazılımlı ve agresif kullanımda sorunu çıkarma ihtimali yüksek.

Ek olarak 1.6 tdi motorun beygiri ve yakıtı gayet iyi, yazılım atınca amacınız yakıt düşmesi vs gibi şeylerse hiç öyle olmuyor agresif kullanmaya müsait hale geliyor. Bir gün giderken gaza oturduğunuz esnada 3000 devirde pat diye ses duyabilirsiniz.

Bundan dolayı yazılım yaptırmaya değmez.

Geri