Dizel ve 3000 devir

Fikirmizah

Üye
İsim
Doğu
Arkadaslar merhaba Golf 7 1.6 tdi dsg 2016 60 bin kusur kmli aracimla bugun canakkale malkara otobaninda yaklasik 40 45 dk 5.vites 3000 devirde bastim 110 km/s denk geliyor.Arabanin daha once hic olmadigi kadar rahatladigini aktigini hissettim.hafif gaz verince bile o torku hissediyordum.simdi sorum su arabayi daha onceleri d konumunda 1200 1500 devir araliginda sehiricinde surerek motora kurum baglatiyoruz eksoz manifoldu egr gaz kelebegi kurum olmus olabilir oncesinde bunu biliyorum peki bir muddet arabayi boyle 3000 devirde kullansak bu kurumlari tortulari arac temizler mi boyle veya o kurumlar oyle kalir usta acip temizlemesi gerekir diye bir durum mu? Degerli fikirleriniz onemlidir.Hayirli bayramlar simdiden

Arkadaslar merhaba Golf 7 1.6 tdi dsg 2016 60 bin kusur kmli aracimla bugun canakkale malkara otobaninda yaklasik 40 45 dk 5.vites 3000 devirde bastim 110 km/s denk geliyor.Arabanin daha once hic olmadigi kadar rahatladigini aktigini hissettim.hafif gaz verince bile o torku hissediyordum.simdi sorum su arabayi daha onceleri d konumunda 1200 1500 devir araliginda sehiricinde surerek motora kurum baglatiyoruz eksoz manifoldu egr gaz kelebegi kurum olmus olabilir oncesinde bunu biliyorum peki bir muddet arabayi boyle 3000 devirde kullansak bu kurumlari tortulari arac temizler mi boyle veya o kurumlar oyle kalir usta acip temizlemesi gerekir diye bir durum mu? Degerli fikirleriniz onemlidir.Hayirli bayramlar simdiden
Km iniz aracın yaşına göre çok düşük. Uzun yola fazla çıkmayan ve şehir içinde kullanıyorsanız ekstra dikkat etmeniz lazım.

Hayal satmaya gerek yok; Partikül bir kez dolsun daha onu adam edemezsiniz direkt iptal etmeniz gerekir ek olarak diğer bahsettiğiniz yerde de kurumları sürüşle atamazsınız. İpin ucunu kaçırmanız lazım.

20 günde 1 . 20-30 dk bile yeterli 3000 devirde sürün sorun yaşamazsınız. Egzozu olabildiğince ısıtmaya çalışın. Aman 3000 deviri geçmeyin kaş yaparken göz çıkartırsınız.

Kurum problemini en çok yaşayan 1.5 tdci ve 1.3 cdti motorlu araçlarımı 200 bin kmye kadar 1 kere bile dahi dpf uyarısı almadan, rejenerasyona düşürmeden kullandım.

1.6 tdi bu üstteki bahsettiğim 2 motordan daha da nazlıdır kurum açısından ekstra bu konu üzerine dikkat etmelisiniz. Partikül iptali çok basit ancak diğer türlü kurumlarla uğraşmak zordur.

Geri