Golf'ten Tesla Model S’e geçiş

İsim
berat
Araç
Golf TDI 7.5 higline
2023 yılı Aralık ayında, 18 yaş hediyesi olarak satın alınan 2017 model Golf aracımı son birkaç aya kadar aktif olarak kullandım. Bu süre zarfında ciddi kazalar da yaşadım ve yaklaşık 80.000 kilometre yol yaptım. İyi ve kötü yönleriyle birlikte, benim için oldukça fazla anı biriktirdiğim bir araç oldu.

Aracı sattıktan sonra yeni bir araç arayışına girdim. Aslında çocukluk hayalim 2.0 Golf R modeline sahip olmaktı; ancak yakıt, motorlu taşıtlar vergisi, bakım ve yedek parça maliyetleri gibi unsurlar nedeniyle bu düşünceden bir miktar uzaklaştım. Daha sonra birkaç Tesla Model Y aracı denedim; ancak açıkçası konfor ve malzeme kalitesi beklentilerimi tam anlamıyla karşılamadı.

Yaptığım araştırmalar sonucunda, Tesla Model S modelinin Türkiye’de özel ithalat yoluyla yaklaşık 100 adet bulunduğunu öğrendim. İlan sitelerinden birinde bir araç buldum ve test sürüşüne çıktım. Araca biner binmez oldukça etkilendim ve satın alma kararı aldım. Kısa bir süre sonra da aracı satın aldım.

Başlangıçta, aracın 2017 model olması nedeniyle parça temini ve servis konusunda bazı tereddütlerim vardı; ancak servis deneyimim bu konudaki endişelerimi giderdi. Konfor açısından ise aracın sundukları oldukça etkileyici; havalı süspansiyon sistemi ve 21 inç jantlara rağmen sağladığı sürüş yumuşaklığı gerçekten dikkat çekici. 21 hoparlörlü ses sistemi, ekranın akıcılığı ve otopilot performansı beklentilerimin oldukça üzerinde. Ayrıca güvenlik sistemleri de son derece başarılı ve önemli ölçüde güvenlik sağlıyor.

Şu anda aracımın performansından ve sunduğu imkanlardan son derece memnunum; ancak Golf modelinin benim için her zaman ayrı bir yeri olacaktır. Bu araç bana pek çok anı, dostluk ve değerli bir çevre kazandırdı.

İlgilenen veya görüş alışverişinde bulunmak isteyen herkesle her zaman iletişime açığım.IMG_0395.jpeg

Hayırlı olsun. Deneyim açısından farklı ve güzel bir geçiş olmuş. Yakıt tüketimi, iç detaylar vs paylaşırsanız güzel olur. Merak edilen bir araç. Aracın bataryası güncel versiyonla değiştirilebiliyor sanırım.

Hayırlı olsun. Güzel bir seçim olmuş. Güle güle kullanın.

Geri