Bas'lar da kapı içi sesi

İsim
İlhami
Araç
MK8 impression
Arkadaşlarım merhaba. Golf 8'deki ses sisteminin genel olarak oldukça tatmin edici olduğunu düşünüyorum.
Özellikle bas'lar falan gayet yeterli benim için. Ama bas'ları vururken sağ kapı içinden titreşime bağlı trim sesi geliyor. Çok rahatsız edici değil ama bana yakın olduğu için kulağım direk oraya gidiyor.
İlginç olan o kapının camını indirdiğimde o ses kayboluyor. Sadece cam kapalı konumdayken ve güçlü baslarda duyuyorum.
Bu konuda fikri olan var mıdır? Teşkler.

Arkadaşlarım merhaba. Golf 8'deki ses sisteminin genel olarak oldukça tatmin edici olduğunu düşünüyorum.
Özellikle bas'lar falan gayet yeterli benim için. Ama bas'ları vururken sağ kapı içinden titreşime bağlı trim sesi geliyor. Çok rahatsız edici değil ama bana yakın olduğu için kulağım direk oraya gidiyor.
İlginç olan o kapının camını indirdiğimde o ses kayboluyor. Sadece cam kapalı konumdayken ve güçlü baslarda duyuyorum.
Bu konuda fikri olan var mıdır? Teşkler.
Cam açıp kapatma kumandalarından dolayı bu ses geliyor olabilir mi ?

Benim araçta cam kumandaları çok adi bir malzemeden yapıldığı için dediğiniz durumda şikayetim vardı. Elimle cam açma tuşunu sabitlediğimde bu trim sesi kayboluyordu.

Çözüm olarak, silikon spreyi kulak çöpüne veya kürdana damlatıp tuşun kenarlarına sürdüm. Ses en yüksek bas ve baslı şarkılarda dahi gelmiyor artık (y)

Silikon sprey var araçta. ilk fırsatta deneyeyim ve sonucu paylaışırım. İnşallah bahsettiğiniz kadar basit bir şeydir. Kapı içini açmak zorunda kalmaktan korkuyorum. Teşk ederim fikir için.

Golf 7 aracımda da aynısı var sağ arka kapıdan bas vurduğunda ses geliyordu uzun zamandır gelmiyor ama ya da ben sese alıştım.

würth silikon sprey ile tüm birleşim yerlerini geçtim ama kesmemişti

Silikon sprey var araçta. ilk fırsatta deneyeyim ve sonucu paylaışırım. İnşallah bahsettiğiniz kadar basit bir şeydir. Kapı içini açmak zorunda kalmaktan korkuyorum. Teşk ederim fikir için.
Rica ederim, umarım basittir. Bizim Golf 7 lerde kronik de 8 leri bilemiyorum hocam. Deneyin yazarsınız.

Komple 4 kapı için yalıtım yaptırılabilir işin ehli bir yerde, kapılar iyice toklaşınca ses daha da güzelleşir diye düşünüyorum.

Geri