Golf 7,5 Çalışmama Sorunu

drnumay

Yeni Üye
İsim
Duran
Arkadaşlar merhaba. Aracı sabah çalıştırmaya çalıştığımda şöyle bir durum yaşadım. Dün kısa süreli aç kapa yapmıştım bir sorunu yoktu. 2017 model 45bin kmde. 2-3 kere denedim bu şekilde marş takılı kalıyor anahtarı bıraksamda. çalıştırırken de fren çok sert basılıyor. fikirlerinizi bekliyorum

Video

Aküyü kontrol ediniz. Mümkünse takviye ile çalıştırmayı deneyin.

video'yu yeni farkettim. Marş takılı kalıyor denildiğinde bir kere tık edip kalıyor gibi anlamıştım.

Aşağıdaki arkadaşımızın önerileri daha doğru görünüyor.

Son düzenleme:
Upvote 0
Bunun akü ile alakalı olma ihtimali olduğunu sanmıyorum. Aracı çalıştırmak için frene bastığınız için araç 2-3 defa boyunca çalışmayınca frenin havasını yemişsinizdir.

Benzin pompasından şüphelenirdim ilk olarak. Araçta kontağı çevirdiğiniz benzin pompasının sesi geliyor mu ?? Videoda uyarı sesinden hiçbir şey anlaşılmıyor.

Ya da İmmobilizer arızası da olabilir. Aracı bir de yedek anahtarla çalıştırmayı deneyin. Çünkü tanınmayan anahtarda araçlar böyle sürekli marş alıp aracı çalıştırmaz. Aslında birebir aynı belirtiler.

Upvote 0
Öncelikle cevaplarınız için çok teşekkürler. videoyu bir kaç ustaya gösterdim triger kopmuş subaplar eğilmiş olabilir tarzı tahmin yaptıklarından zaten çok geç olsa da marş basmaya korkuyorum akü şarjlayıp ya da yedek anahtarla denemek için. Akşam ustayı çağıracağım olmadı

Upvote 0
Öncelikle cevaplarınız için çok teşekkürler. videoyu bir kaç ustaya gösterdim triger kopmuş subaplar eğilmiş olabilir tarzı tahmin yaptıklarından zaten çok geç olsa da marş basmaya korkuyorum akü şarjlayıp ya da yedek anahtarla denemek için. Akşam ustayı çağıracağım olmadı
Henüz 45 bin km’de olan bir aracın trigeri kopmaz - isteseniz de kopartamazsınız..!!

Ustaların klasik korkutma senaryoları…, ustayı çağırsanız da motorun yarısını sökmeden trigerin durumunu göremez.

Upvote 0
Henüz 45 bin km’de olan bir aracın trigeri kopmaz - isteseniz de kopartamazsınız..!!

Ustaların klasik korkutma senaryoları…, ustayı çağırsanız da motorun yarısını sökmeden trigerin durumunu göremez.
Hocam araba 10 gün sonra 10 yaşında olacak triger hiç değişmedi. Km yapmasa da zaman aşımı mevzusu trigerde de geçerli sanırım

Upvote 0
Hocam araba 10 gün sonra 10 yaşında olacak triger hiç değişmedi. Km yapmasa da zaman aşımı mevzusu trigerde de geçerli sanırım
İsterse 15 yaşında olsun, Siz beygir artırıcı yazılım - çip tunning vs.. yaptırmadıkça, “Kasten ve sürekli olarak” motoru zorlayıp aracı hor kullanmadığınız sürece o aracın trigerinin 45 bin km’de kopması imkansızdır..!!

Bunu forumda istediğiniz kişiye sorun aynı cevabı verecektir.,

Fare vs.. kemirgen girip kayışı kemirmiş olabilir mi dicem de.., o bile imkansız çünkü triger —>dış ortamdan izole bir şekilde tamamen kapalı bir ortamda çalışmaktadır,

Triger kayışı —>dış ortam koşullarına karşı tamamen kapalı bir ortamda hizmet vermektedir,

45-50 °C derece çöl sıcaklıklarına sahip bir şehirde de yaşanız, -20 °C derece soğuk iklimde de yaşasanız triger 45 bin km’de kopmaz.,

VW ‘nin yayınladığı bakım periyoduna göre triger değişimi 120 bin km’dir, Triger değişimi için herhangi bir (yıla bağlı değişim) olayı yoktur,

Sanayi ustalarına çok dikkat ediniz..!! müşterileri bu triger konusunda öcü gibi korkutmayı çok iyi beceriyorlar.

Upvote 0
Sanayi ustalarına çok dikkat ediniz..!! müşterileri bu triger konusunda öcü gibi korkutmayı çok iyi beceriyorlar.
ve bir de düzgün iş yapamayıp, saat gibi çalışan aracı vuruntulu çalışacak hale getirebiliyorlar.

Upvote 0
Triger sıyırmış olursa bu araç çok şaşırım. Evet uzaktan bakınca aynı triger sıyıran motor gibi bir durum var. Siz araç 45 bin km deyince, triger sıyırma ihtimalini ihtimalden bile saymadım.
Yıl elbette önemlidir ancak asıl kıstas kmdir. Çünkü herkes 1 yılda aynı kmyi yapmıyor. 120 bin en garantili kmdir.

Çevremde dolu sayıda 1.2 1.4 tsi 13-14 yaşında 100 bin km geçmemiş ama hala orijinal fabrikasyon kayışla duran araçlar var. Kolay kolay sıyıramazsınız bu trigeri. Siz ustalara bakmayın onların hepsi ekmek çıksın da ne olursa olsun kafasındalar. Hele ki VW grubunun triger değişimi çok sıkıntılıdır. İyi bir ustaya gitseniz bile dahi triger değişimi sonrası araçtan uğultular, fıyk fıyk sesler vs gibi sinir edici şeyler duyarsınız. Ondan km gelmeden triger değişimi yapmaya karşıyım.

Şehir neresi ?

Upvote 0

Geri