Golf 7 2016 Turbo 3000 devirde açmıyor ağrıza lambası yakıyor.

Mehmet3535

Yeni Üye
İsim
Mehmet
Araç
2016 Golf TDI
Arkadaşlar selamlar , Golf 7 2016 model 168 bin km de aracım gittiğim bir serviste turbo hortumları kesilmiş ,enjektör revizyonu yaptırdım orada öğrendik sağolsun arkadaşlar yeni hortumlar taktı fakat araç 3000 devire geldiğinde turbo kesiyor arıza lambası yanıyor buji ısıtma lambası ve çekiş düşüyor ,aracı stop ettiğimde arıza lambası sönüyor düşük devirde turbo açıyor fakat 3000 devirde aynı şekilde turbo açmıyor. Konu hakkında bilgisi olan yönlendirebilecek arkadaşımız var mı ?

@Mehmet3535
Bu bir serviste bile isteye kesici bir alt ile kesilmiş. Hortumları söktü enjektörlerin revizyon yapan usta sağolsun yeni hortum taktık fakat 3000 devirde turbo kesiyor ve arıza buji kızmırma arızası yakıyor motor stop edip tekrar çalıştığında arıza lambası sönüyor düşük devirde turbo açıyor fakat 3000 devri geçtiğimizde yine aynı sorun yaşanıyor.

Ekli dosyalar

• IMG_0615.jpeg
    IMG_0615.jpeg
    339.5 KB · Görüntüleme: 7
  • IMG_0614.jpeg
    IMG_0614.jpeg
    307.7 KB · Görüntüleme: 7
Upvote 0
@Mehmet3535
Arkadaşlar selamlar , Golf 7 2016 model 168 bin km de aracım gittiğim bir serviste turbo hortumları kesilmiş ,enjektör revizyonu yaptırdım orada öğrendik sağolsun arkadaşlar yeni hortumlar taktı fakat araç 3000 devire geldiğinde turbo kesiyor arıza lambası yanıyor buji ısıtma lambası ve çekiş düşüyor ,aracı stop ettiğimde arıza lambası sönüyor düşük devirde turbo açıyor fakat 3000 devirde aynı şekilde turbo açmıyor. Konu hakkında bilgisi olan yönlendirebilecek arkadaşımız var mı ?

Upvote 0
Nasıl bilerek isteyerek kesildiğini görün bu aracın motor kaputu sadece periyodik bakım için gittiğim serviste açıldı.Önce kötü yakıt zannettim , sonra enjektörlerde sorun var diye enjektörleri revize etmeyen gittim belki ihtiyaç bile yoktu ama yaptırdım ve bu bunu gördük. Şimdide hala uğraşıyorum turbonun 3000 devirden sonra açmaması ve arız lambası yakması ile. Bu arada servise gidip söyledim neredeyse saldırıya uğrayacaktım. Neyse o işi sonraya bıraktım önce aracın sorununu çözmeye çalışıyorum.

Ekli dosyalar

• IMG_0888.png
    IMG_0888.png
    880.5 KB · Görüntüleme: 5
  • IMG_0887.png
    IMG_0887.png
    891.7 KB · Görüntüleme: 5
Upvote 0
Nasıl bilerek isteyerek kesildiğini görün bu aracın motor kaputu sadece periyodik bakım için gittiğim serviste açıldı.Önce kötü yakıt zannettim , sonra enjektörlerde sorun var diye enjektörleri revize etmeyen gittim belki ihtiyaç bile yoktu ama yaptırdım ve bu bunu gördük. Şimdide hala uğraşıyorum turbonun 3000 devirden sonra açmaması ve arız lambası yakması ile. Bu arada servise gidip söyledim neredeyse saldırıya uğrayacaktım. Neyse o işi sonraya bıraktım önce aracın sorununu çözmeye çalışıyorum.
Periyodik bakımdan çıktığım servisten 100 km gittikten sonra motor kayışı koptu , Motor kayışını da olduğum yerde taktırdım ,tabii çekici masrafı oradaki masraf cabası gergiye baktır dediler aynı servise gittim hala araçta bir düzensizlik var mazot filtresini değiştirmemişler ona da ayrı ücret ödedim değiştirdiler ,normal olarak bende biraz şikayetlerimi söyledim. İşte o günden beri uğraşıyorum. Günahlarını almayayım diyorum iyide periyodik bakıma gittiğim günden beri derdim bitmedi.

Upvote 0

Geri